2nd Vidra’s Trail

2ος ορεινός δρόμος στο μονοπάτι της Βίδρας
Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Εξωραϊστικού Συλλόγου Σκούπας «Η Αγία Μαρίνα» προκηρύσσει και συνδιοργανώνει με την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, το Σύλλογο Δρομέων Άρτας, το 2nd Vidra’s Trail.
Αναφέρει σχετικά: “…Το ορεινό τρέξιμο ως δραστηριότητα δεν αποτελεί αναγνωρισμένο άθλημα και ο όρος είναι εντελώς ανεπίσημος αλλά εκφράζει χιλιάδες Έλληνες πολίτες και μη, και αποτελεί όρο συνεννόησης μιας ολόκληρης κοινότητας. Δεν εντάσσεται σε κανένα άθλημα ή Ομοσπονδία και ως εκ τούτου έχει τους δικούς του, ιδιαίτερους κανονισμούς διεξαγωγής που απηχούν τις απόψεις της διοργάνωσης για το ορεινό τρέξιμο.
Το γεγονός διοργανώνεται με σκοπό την ψυχαγωγία, την προαγωγή της υγείας όσων συμμετέχουν, την ανάδειξη του μονοπατιού της Βίδρας και της ευρύτερης περιοχής. Ο δρόμος τρεξίματος και δυναμικού βαδίσματος θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου με αφετηρία τη γέφυρα Πλάκας και τερματισμό τη γέφυρα Τζαρή.Η εκδήλωση περιλαμβάνει 2 διαδρομές.
Η πρώτη είναι περίπου 15.600μ., και η ώρα εκκίνησης θα είναι στις 8 το πρωί. Το όριο των συμμετεχόντων δεν θα ξεπερνάει τα 150 άτομα και το χρονικό όριο της διαδρομής είναι τέσσερις ώρες.
Η δεύτερη διαδρομή είναι περίπου 8.000μ. και η ώρα εκκίνησης θα είναι 7.30 το πρωί. Το όριο των συμμετεχόντων θα είναι στα 300 άτομα και η διαδρομή έχει χρονικό όριο δύο ώρες . Το μήκος των διαδρομών της εκδήλωσης δεν αντιστοιχεί σε καμιά αναγνωρισμένη απόσταση των αθλημάτων στίβου.
Όλοι οι δρομείς που θα τερματίσουν, θα επιβραβευτούν με αναμνηστικό έπαθλο.
Ο Vidra’s Trail δεν αποτελεί «αθλητικό αγώνα» (race) αλλά «γεγονός αθλητικής αναψυχής» (event)…” Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε από την ιστοσελίδα www.vidras-trail.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Επιχείρηση «ανασυγκρότηση»- Συγκεντρώνονται προτάσεις για υποψήφιους βουλευτές
Σε τροχιά οργανωτικής και άλλης συγκρότησης έχει μπει ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Στα Γιάννενα, στη διάρκεια της ανοιχτής συνέλευσης του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, το απόγευμα της Δευτέρας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Μαντάς όρισε τα επίδικα των αμέσως επόμενων ημερών. «Οφείλουμε πολύ γρήγορα να συγκροτήσουμε ένα μαχητικό ψηφοδέλτιο με τους βουλευτές του Νομού να είναι εκ νέου υποψήφιοι» σημείωσε ο Μαντάς, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών και κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να καταθέτουν ως σήμερα το απόγευμα, στα γραφεία του κόμματος και στα μέλη της κεντρικής εκλογικής επιτροπής αυτοπροτάσεις και ετεροπροτάσεις) για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στα Γιάννενα. Τα ονόματα αυτά χωρίς καμία προεπιλογή, όλα θα σταλούν στα κεντρικά και σε συνεννόηση με το ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων θα γίνει η τελική επιλογή των ονομάτων των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος.
Παράλληλα, ο κ. Μαντάς ζήτησε τη μεγαλύτερη δυνατή διαθεσιμότητα μελών και φίλων για την επερχόμενη δύσκολη εκλογική μάχη ώστε να είναι παρόντες εκλογικοί αντιπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα εκλογικά τμήματα.
Σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της χθεσινής εκδήλωσης, ο Μιχάλης Καλογήρου τόνισε πως στις ανοιχτές αυτές συνελεύσεις το θέμα είναι το διακύβευμα των εθνικών εκλογών, το σχέδιο περιφερειακής ανάπτυξης της Ηπείρου, η επόμενη μέρα και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ με το σχεδιασμό της οικονομικής πολιτικής του κόμματος, για την αναστήλωση του κοινωνικού κράτους, όπως είπε. Ερωτηθείς πάντως, απέφυγε να πάρει σαφή θέση και να κάνει πρόβλεψη για τις επερχόμενες εκλογές και τόνισε απλά, πως «Είναι μια μάχη ανοιχτή που θα δοθεί με το ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνία όρθια και το κεφάλι ψηλά. Η κάλπη των ευρωπαϊκών εκλογών έκλεισε και θα δοθεί τώρα, η μάχη των εθνικών εκλογών«.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σε Γενική Συνέλευση
Με απόφαση του Σωματείου «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ» καλούνται τα μέλη του Συλλόγου μας σε ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΛΕΥΣΗ, την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 και ώρα 6:00 το απόγευμα σύμφωνα με το Καταστατικό (άρθρο 20) και με τα εξής θέματα συζήτησης.
1. Απολογισμός Δράσης τριετίας του Συλλόγου μας.
2. Διενέργεια εκλογών για ανάδειξη νέου Δ.Σ.
3. Εκλογή αντιπροσώπων για την Ε.Σ.Α.με.Α., την Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.με.Α. και την ΠΟ.ΜΑμε.Α.
Η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Συλλόγου μας στο Πουρνάρι – Πέτα Άρτας.
Σε περίπτωση μη νόμιμης απαρτίας η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ θα επαναληφθεί στον ίδιο τόπο και ίδια ημέρα και ώρα την επόμενη εβδομάδα με τα ίδια θέματα συζήτησης χωρίς νέα πρόσκληση.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΠΙΖΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Πρόγραμμα άσκησης 2400 νέων δικηγόρων σε Δικαστήρια, Εισαγγελίες και δικηγορικά γραφεία
Πρόγραμμα δεκαοκτάμηνης πρακτικής άσκησης 2400 νέων δικηγόρων στα Δικαστήρια και τις Εισαγγελίες της χώρας και σε δικηγορικά γραφεία, μέσω ΕΣΠΑ
Το σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρει τα εξής:
Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το πρόγραμμα δεκαοκτάμηνης πρακτικής άσκησης 2.400 νέων δικηγόρων στα Δικαστήρια και τις Εισαγγελίες της χώρας και σε δικηγορικά γραφεία.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους Νομικών Σχολών και η επιλογή θα γίνει με ειδικά κριτήρια, όπως η οικονομική κατάσταση των ενδιαφερομένων, ώστε να αποτυπώνεται η κοινωνική πτυχή του προγράμματος.
Κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης, στους ασκούμενους δικηγόρους ανατίθενται αρμοδιότητες οι οποίες στοχεύουν στην ολοκληρωμένη επαγγελματική κατάρτισή τους μέσω της εξοικείωσής τους με την εσωτερική λειτουργία των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών.
Στην συνέχεια, θα γίνει κατανομή των ασκούμενων σε δικηγορικά γραφεία που θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα.
Η πρακτική άσκηση στα δικηγορικά γραφεία θα έχει διάρκεια έξι μήνες και με αυτή θα ολοκληρώνεται η 18μηνη υποχρεωτική περίοδος και ο ασκούμενος θα μπορεί να αποκτήσει την άδεια άσκησης επαγγέλματος.
Στόχος είναι η υλοποίηση της δράσης να αρχίσει τον Σεπτέμβριο και θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις κύκλους.
Ο συνολικός προϋπολογισμός για την καταβολή επιδόματος πρακτικής άσκησης στους ωφελούμενους και την κάλυψη του κόστους ανάπτυξης εργαλείων, υλοποίησης και αξιολόγησης του προγράμματος ανέρχεται σε 27.270.300€.

 

Προτεινόμενα για εσάς