3η Δεκέμβρη - Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου ΑΜΕΑ Νομού Άρτας που υπογράφει ο Πρόεδρος Σταύρος Κλεισούρης και ο Γεν. Γραμματέας Ιωάννης Ζαρκάδας αναφέρονται τα εξής: « Ο Σύλλογος ΑΜΕΑ Νομού Άρτας μαζί με τις οργανώσεις αναπηρίας όλης της χώρας αγωνίζονται μέσα σε αυτή την οικονομική κρίση που ζούμε, την οποία έχει επιτείνει και η υγειονομική κρίση λόγω του κορωνοιού, να συγκρατήσουμε τα αυτονόητα:
– Αξιοπρεπή αντιμετώπισή μας από το Κράτος και την Πολιτεία.
– Αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε προσπάθεια καταστρατήγησης κεκτημένων δικαιωμάτων μας, προκειμένου να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια.
– Αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε μορφή διάκρισης.

– Αγωνιζόμαστε για την υλοποίηση της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.
– Αγωνιζόμαστε για την προστασία των πλέον ευάλωτων ατόμων από εμάς, όπως είναι τα άτομα με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, τα άτομα που διαβιούν σε ιδρύματα, οι γυναίκες με αναπηρία και οι μετανάστες με αναπηρία.
Όλοι μαζί, ενωμένοι και δυνατοί ανήμερα την 3η Δεκέμβρη 2020, όπως και κάθε ημέρα, αγωνιούμε αλλά και αγωνιζόμαστε από κάθε γωνιά της χώρας, ενάντια στις πολιτικές που μας οδηγούν στο κοινωνικό περιθώριο. Υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας για την τραγική θέση που έχουμε περιέλθει.
ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ!»

Ομόφωνη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ίδρυση ΕΝ.Ν.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ στον Δήμο Αρταίων
Ο Δήμος Αρταίων ύστερα από την εισήγηση του Δημάρχου, έλαβε την ομόφωνη απόφαση στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και έτσι θέτει ως στόχο την ίδρυση και λειτουργιά Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ) εντός των ορίων του Δήμου του.
Ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης σε δήλωση του για το θέμα ανέφερε χαρακτηριστικά : «Με την ίδρυση και λειτουργία του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ) στην περιοχή μας θα ολοκληρωθούν όλες οι βαθμίδες και οι δυνατότητες εκπαίδευσης για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Για το συγκεκριμένο αίτημα υπάρχει ενημέρωση, αγαστή συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη τόσο με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, όσο και με το Υπουργείο Παιδείας.

Για το ίδιο θέμα σε δήλωση της η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας κ. Παρασκευή Χαμπηλομάτη τόνισε : « Είναι φανερό ότι στο Νόμο Άρτας απουσιάζει η ενδιάμεση δομή, δηλαδή το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο και αυτή η έλλειψη δημιουργεί προβλήματα καθότι οι μαθητές με «ελαφρές» και «μέτριες» ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες δεν μπορούν να ωφεληθούν από το τμήμα ένταξης των Γυμνασίων (όπου τελικά φοιτούν) αλλά ούτε είναι ενδεδειγμένο να εγγραφούν για φοίτηση στο Ε.Ε.Ε.Κ».

2η Ανοικτή Ημέρα Υδατοκαλλιέργειας με την υποστήριξη της ΕΛΟΠΥ
To Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, που ιδρύθηκε πέρυσι,διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά, Ανοικτή Ημέρα Υδατοκαλλιέργειας, στις 30 Νοεμβρίου 2020. Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με την υποστήριξη της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) και ήταν ανοιχτή για το κοινό.
Στην Ημερίδα συμμετείχαν με παρουσιάσεις εκπρόσωποι από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το ΕΛΚΕΘΕ, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, την Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Ιχθυολόγων και άλλους φορείς. Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν η Ισμήνη Μπογδάνου, Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της ΕΛΟΠΥ, με θέμα «Η ΕΛΟΠΥ στηρίζει την Ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια την εποχή των μεγάλων προκλήσεων».

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας συζητήθηκαν διάφορα θέματα, μεταξύ αυτών η κλιματική αλλαγή, οι αλιευτικοί πόροι και οι υδατοκαλλιέργειες, οι ανθρώπινοι πόροι και η αγορά εργασίας στις υδατοκαλλιέργειες, καινοτόμες προσεγγίσεις (R&D) και διακρατικές δράσεις υποστήριξης της επιχειρηματικότητας στις υδατοκαλλιέργειες.
Η ΕΛΟΠΥ στηρίζει ενεργά τις δράσεις που αφορούν τον Κλάδο και τις πρωτοβουλίες της Ακαδημαϊκής Κοινότητας της χώρας μας, με στόχο να γίνει γνωστή η δραστηριότητα της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας στο ευρύ κοινό και να εδραιωθεί η ταυτότητα του ελληνικού ψαριού.

Προτεινόμενα για εσάς