39.063 Εκλογικά Τμήματα την 26η Μαΐου

334 εκλογικά τμήματα στους 4 Δήμους της Άρτας

Το Υπουργείο Εσωτερικών δημοσίευσε το πλήθος των εκλογικών τμημάτων για τις επικείμενες Ευρωεκλογές, Κοινοτικές, Δημοτικές, Περιφερειακές εκλογές.

Ο αριθμός τους τελικά εκτοξεύτηκε σε 39.063
Αυτά υποδιαιρούνται ως εξής:
– 16.441θα έχουν δύο κάλπες, Ευρωεκλογές + Περιφερειακές
– 16.441με δύο κάλπες, Δημοτικές + Κοινοτικές
– 2.741 με τρεις κάλπες, Ευρωεκλογές + Περιφερειακές + Δημοτικές
– 3.440 με τέσσερις κάλπες, Ευρωεκλογές + Περιφερειακές + Κοινοτικές + Δημοτικές
Στην Άρτα θα υπάρχουν 334 συνολικά εκλογικά τμήματα εκ των οποίων τα 166 στον Δήμο Αρταίων, τα 66 στο Δήμο Ν. Σκουφά, τα 56 στον Δήμο Κ. Τζουμέρκων και τα 46 στον Δήμο Γ. Καραϊσκάκη.

Αναλυτικά τα ΤΜΗΜΑΤΑ «Α» ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ εκλογές στους Δήμους είναι 70 στον Δήμο Αρταίων, 27 στο Δήμο Ν. Σκουφά, 18 στον Δήμο Κ. Τζουμέρκων και 18 στον Δήμο Γ. Καραϊσκάκη.
Τα ΤΜΗΜΑΤΑ «Β» ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ – ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ εκλογές στους Δήμους είναι 70 στον Δήμο Αρταίων, 27 στο Δήμο Ν. Σκουφά, 18 στον Δήμο Κ. Τζουμέρκων και 18 στον Δήμο Γ. Καραϊσκάκη.
Τέλος «ENIAIA» εκλογικά τμήματα για ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ, ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ είναι ως εξής: 26 στον Δήμο Αρταίων, 12 στο Δήμο Ν. Σκουφά, 20 στον Δήμο Κ. Τζουμέρκων και 16 στον Δήμο Γ. Καραϊσκάκη.

Επίσκεψη του Χαρίτση, στο Εθνικό Τυπογραφείο

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης επισκέφθηκε σήμερα το Εθνικό Τυπογραφείο, όπου ενημερώθηκε μαζί με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, για τις εργασίες εκτύπωσης του υλικού που είναι απαραίτητο για τη διενέργεια των Ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου και 2ας Ιουνίου 2019. Παρόντες ήταν οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ.κ. Κώστας Πουλάκης, Γρηγόρης Θεοδωράκης, καθώς και ο Ειδικός Γραμματέας του Εθνικού Τυπογραφείου, Δημήτρης Παπαδημητρόπουλος.
Μετά την ενημέρωση που είχε, ο κ. Χαρίτσης δήλωσε:
«Με χαρά διαπίστωσα ότι η δουλειά προχωράει με πολύ εντατικούς ρυθμούς και ήδη έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο μέρος του έργου που έχει αναλάβει το Εθνικό Τυπογραφείο. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους εργαζόμενους για την προσπάθεια που έχουν καταβάλει σε δύσκολες συνθήκες, με την υποστήριξη τόσο του αρμόδιου Υπουργείου και προσωπικά της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, όσο και του Υπουργείου Εσωτερικών. Θέλω να τους ευχαριστήσω και να διαβεβαιώσω ότι θα είμαστε δίπλα τους μέχρι και την τελευταία στιγμή, σε αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια. Οι πολλαπλές εκλογές που έχουμε μπροστά μας είναι ένα πολύ δύσκολο στοίχημα, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να το κερδίσουμε».

Απάντηση του ΥΠΕΣ στην «Λαϊκή Ενότητα»
Mε αφορμή την καταγγελία του κόμματος «Λαϊκή Ενότητα» περί δήθεν αυθαίρετου και αντιδημοκρατικού αποκλεισμού του από τη Διακομματική Επιτροπή για τις Ευρωεκλογές και προς αποκατάσταση της αλήθειας έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:
Α. Στο εδάφιο 4 του άρθρου 15 του νόμου 4255/2014 αναφέρεται ρητά ότι:
«… η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών συγκροτείται εντός του πρώτου τριμήνου και σε αυτή μετέχει ο Υπουργός Εσωτερικών ως Πρόεδρος και απαρτίζεται από έναν εκπρόσωπο κάθε κόμματος ή συνασπισμού που έχει εκλέξει μέλη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και από έναν εκπρόσωπο κάθε κόμματος ή συνασπισμού που εκπροσωπείται στη Βουλή εφόσον δεν έχει εκλέξει μέλη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».
Είναι λοιπόν προφανές, ότι η «Λαϊκή Ενότητα» δεν συμμετέχει με εκπρόσωπό της στη Διακομματική Επιτροπή, γιατί αφενός ο κ. Νίκος Χουντής έχει εκλεγεί στο Ευρωκοινοβούλιο με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αφετέρου γιατί δεν διαθέτει ούτε έναν βουλευτή στο Εθνικό Κοινοβούλιο.

Β. Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο εδάφιο 5 του άρθρου 28 (νόμος 4255/2014) προβλέπεται ότι εκπρόσωποι κομμάτων και συνασπισμών που δεν εκπροσωπούνται ούτε στη Βουλή ούτε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπορούν να συμμετέχουν στη Διακομματική Επιτροπή, μετά την ανακήρυξή τους από το αρμόδιο δικαστήριο. Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται:
«Στη Διακομματική Επιτροπή Εκλογών που συγκροτείται για τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συμμετέχουν μετά την ανακήρυξή τους από το αρμόδιο δικαστήριο και εκπρόσωποι κομμάτων και συνασπισμών που δεν εκπροσωπούνται ούτε στη Βουλή ούτε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».
Η ΛΑΕ θα συμμετέχει στη Δεύτερη Διακομματική Επιτροπή για τις Ευρωεκλογές, όπως και όλοι οι άλλοι υποψήφιοι συνδυασμοί που θα ανακηρυχθούν από τον Άρειο Πάγο.

Προτεινόμενα για εσάς