40 σχολεία στην Ήπειρο δε θα λειτουργήσουν φέτος

Σε 25 νηπιαγωγεία και 15 δημοτικά σχολεία καθώς δεν έχει συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός μαθητών ή δεν υπάρχει καθόλου μαθητικό δυναμικό, δε θα λειτουργήσουν κατά το νέο σχολικό έτος.
Τα σχολεία που τέθηκαν σε αναστολή είναι:
Στον νομό Ιωαννίνων τα νηπιαγωγεία Αβγού, Ασβεστοχωρίου, Βωβούσας, Βοτονοσίου, Διστράτου, Επισκοπικού, Ηλιόκαλης, Κεφαλοχωρίου, Νήσου, Περιβλέπτου και Τσεπελόβου και τα δημοτικά σχολεία 25ο Ιωαννίνων, Ασβεστοχωρίου, Κεφαλοχωρίου, Κοντινών, Άνω Λαψίστας, Ματσουκίου, Πλατανούσας, Ποταμιάς Κουκλεσίου και Τσεπελόβου.
Στην Άρτα τα νηπιαγωγεία Κεραματών, Κυψέλης, Λουτρότοπου, Πέτρας και Ροδαυγής και τα δημοτικά σχολεία Κομμένου και Παλαιοκάτουνου.
Στην Θεσπρωτία, τα νηπιαγωγεία Γκρίκας, Καρβουναρίου, Κεστρίνης και Μαζαρακιάς και τα σχολεία Γκρίκας- Ψάκας, Κεστρίνης και Μαζαρακιάς
Στην Πρέβεζα τα νηπιαγωγεία Αρχαγγέλου, Βαλανιδορράχης, Βουβοποτάμου και 1ο Ειδικό

«Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα»
Η δημοτική αρχή Ιωαννιτών λειτουργεί αντιδημοκρατικά και οπισθοδρομικά
Τις μέρες αυτές βιώνουμε την κορύφωση μιας πρωτόγνωρης αντιδημοκρατικής και οπισθοδρομικής λειτουργίας της δημοτικής αρχής.
Από τη μία οι δημόσιες καταγγελίες των δημοκρατικά εκλεγμένων προέδρων τοπικών κοινοτήτων για την απαξίωσή τους εκ μέρους της δημοτικής αρχής και από την άλλη η πλήρης έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας που αναδεικνύεται από την απόφαση του Πνευματικού Κέντρου να καταργήσει την ενιαία αντιμετώπιση για δωρεάν δίδακτρα στις δομές τους σε όλες τις κατηγορίες των ΑμεΑ, ανεξαρτήτως ποσοστού αναπηρίας.
Η παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» καταγγέλλει τις λογικές αυτές, οι οποίες παραπέμπουν σε άλλες εποχές και καλεί τη δημοτική αρχή να λειτουργήσει με σεβασμό στη δημοκρατία και να επιδείξει τη δέουσα κοινωνική ευαισθησία.

Ανακοίνωση της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ»
Δήμος-μάνατζερ για ιδιωτικά κολλέγια
Η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ» σχετικά με εκδήλωση ιδιωτικού κολλεγίου με τη συμμετοχή του Δήμου Ιωαννιτών αναφέρει τα εξής: «Σε πλήρη ευθυγράμμιση με την κυβερνητική πολιτική, ο Δήμος Ιωαννιτών διαφημίζει και υποστηρίζει ιδιωτικό κολλέγιο, με τον ίδιο το δήμαρχο να χαιρετίζει την «εκδήλωση γνωριμίας» που θα γίνει στα Γιάννινα.
Τη στιγμή που χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες μένουν εκτός της δημόσιας εκπαίδευσης και που η υπουργός Παιδείας τους σπρώχνει όλο και πιο αποφασιστικά προς τα ιδιωτικά κολλέγια – αμφίβολης εκπαιδευτικής στάθμης «μαγαζιά» που ψάχνουν πελατεία, ο Δήμος σπεύδει και αυτός να συμπεριφερθεί ως μάνατζερ.

Είναι ακόμα πρόσφατη η συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, για τη στήριξη που ζητάει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στήριξη και συνεργασία που παραμένουν μόνο σε κενές περιεχομένου δηλώσεις και διακηρύξεις. Την ώρα που η Γεωπονική μένει χωρίς φοιτητές/τριες και το μέλλον της είναι αβέβαιο, ο Δήμος συνεργάζεται με ιδιωτικά κολλέγια.
Δεν μας εκπλήσσει κάτι σε όλα αυτά. Είναι δεδομένο ότι η πολιτική της δημοτικής αρχής ταυτίζεται με την κυβερνητική, σε όλα τα επίπεδα. Ενστερνίζεται και διαφημίζει το «παιδεία μόνο για τους έχοντες» και τον «απεγκλωβισμό από το πανεπιστήμιο» της κας Κεραμέως».

Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για το δάσος της Βαλανιδορράχης
Διαρκής και ενεργός η υποχρέωση της πολιτείας για την προστασία της δημόσιας περιουσίας και της διατήρησης και ανάδειξης περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους σημειώνει ο Κώστας Μπάρκας για το δάσος της Βαλανιδορράχης, με αφορμή τις εξηγήσεις για την υπόθεση του δάσους της Βαλανιδορράχης που καλούνται να δώσουν στη Βουλή οι Υπουργοί Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ύστερα από Ερώτηση, που κατέθεσαν οι Ηπειρώτες Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Ευκλείδης Τσακαλώτος, Μάριος Κάτσης, Κώστας Μπάρκας και Μερόπη Τζούφη.

Ειδικότερα, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ερωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς, πρώτον, εάν έχουν προβεί σε αξιολόγηση του περιεχομένου και των στοιχείων που επικαλούνται οι κάτοικοι του Δήμου Πάργας στην αίτησή τους και ποιες είναι οι έως τώρα ενέργειες των αρμοδίων υπηρεσιών. Δεύτερον, εάν θα διασφαλίσουν με κάθε νόμιμο τρόπο τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου, αναφορικά με την ιδιοκτησία του επί του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους δημοσίου δάσους της Βαλανιδoρράχης, εκτάσεως άνω των 2.000 στρεμμάτων. Τι προτίθενται να κάνουν σε αυτή την κατεύθυνση και ποια από τα προβλεπόμενα από το νόμο ένδικα βοηθήματα θα ασκηθούν εμπροθέσμως.

Από το Δήμο Πωγωνίου βοήθεια στο Δήμο Ανατολικής Μάνης
Την ιδιαίτερη ευαισθησία τους απέδειξαν για μία ακόμη φορά οι δημότες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δήμου Πωγωνίου για συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας.
Τα πακέτα, αφού συσκευάστηκαν κατάλληλα, απεστάλησαν στο Δήμο Ανατολικής Μάνης ώστε να διατεθούν από τις υπηρεσίες του Δήμου στους κατοίκους της περιοχής που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές.
Ο Δήμος Πωγωνίου ευχαριστεί τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συγκέντρωση βοήθειας.

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: Όπισθεν ολοταχώς
Σε ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής σχετικά με τον ανασχηματισμό αναφέρονται τα εξής: «Ομολογία πλήρους αποτυχίας της Κυβέρνησης στα μεγάλα θέματα της πανδημίας και της αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών, αποτελεί ο σημερινός ανασχηματισμός.
Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει με εμφανή τρόπο τη στροφή προς τα δεξιά. Η παρουσία των κ.κ. Βορίδη-Γεωργιάδη-Πλεύρη σε σημαντικές θέσεις Υπουργών, καταρρίπτει τον «μύθο» περί κεντρώας πολιτικής.
Το μόνο άνοιγμα που έγινε είναι προς την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, προφανώς εν όψει των ερχόμενων εκλογών. Αντί για επανεκκίνηση όπισθεν ολοταχώς».

Προτεινόμενα για εσάς