6η Γιορτή Πορτοκαλιού, Μανταρινιού, Ακτινιδίου και Ελιάς
Φεστιβάλ Γαστρονομίας
Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και στους Κωστακιούς Άρτας
Θα πραγματοποιηθεί, για μια ακόμη χρονιά, σε Αθήνα και Άρτα η 6η Γιορτή Πορτοκαλιού Μανταρινιού Ακτινιδίου και Ελιάς, που έχει μετονομαστεί σε Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τοπικών προϊόντων, στο πλαίσιο των προσπαθειών από το Δήμο Αρταίων, για προβολή της Άρτας και των τοπικών προϊόντων της.
Όπως είχε γράψει προ ημερών η ΗΧΩ, το φεστιβάλ, φέτος θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 12:00- 16:00 και θα συνεχιστεί την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου και ώρα 10:30 στους Κωστακιούς Άρτας.
«Έχουμε την τύχη να ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο με ιστορία, με φυσική ομορφιά και αρίστης ποιότητας αγροτικά προϊόντα, καθώς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται με επιτυχία στον πρωτογενή τομέα. Μετά το Ζάππειο και το μετρό του Συντάγματος, φέτος το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Με στοχευμένες κινήσεις εξωστρέφειας και με τη βοήθεια όλων των παραγωγικών φορέων κάνουμε συγκεκριμένα βήματα για να γίνουν τα Αρτινά πορτοκάλια, τα μανταρίνια, τα ακτινίδια, η ελιά, αλλά και όλα τα προϊόντα της περιοχής μας, από τα ψάρια του Αμβρακικού μέχρι και τα κάστανα των ορεινών χωριών, γνωστά στο ευρύ κοινό της πρωτεύουσας, καθώς και σε όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.
Το φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τοπικών Προϊόντων γίνεται φέτος στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος “Fly me to the moon” του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με το Δήμο Αρταίων ώστε να προσφέρει στους ταξιδιώτες την γνωριμία με την Άρτα τον Αμβρακικό κόλπο και τις τοπικές παραδοσιακές συνταγές.
Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στις 10:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία των Κωστακιών η Παραδοσιακή γιορτή με τη συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων της Άρτας και παρουσίαση μαγειρικών συνταγών βασισμένων στα τοπικά προϊόντα.
Το φεστιβάλ Γαστρονομίας και τοπικών προϊόντων, (6η Γιορτή Πορτοκαλιού, Μανταρινιού, Ακτινιδίου και Ελιάς) τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, και γίνεται με τη συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου, του Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης Νομού Άρτας, του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτας ο «ΣΚΟΥΦΑΣ» της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και του Σωματείου Αρτοποιών Άρτας. Χορηγός επικοινωνίας η ΕΡΤ και το πρώτο Πρόγραμμα 91,6- 105,8 της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.