Το ελαιόλαδο στο επίκεντρο της υγείας και της αειφορίας

Το ελαιόλαδο στο επίκεντρο της υγείας και της αειφορίαςΗ Άξιον Εκδοτική διοργανώνει πολυθεματική εκδήλωση, υπό την αιγίδα της Επιστημονικής Εταιρείας Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιολάδου (4Ε), με τίτλο:

«Το ελαιόλαδο στην προαγωγή της υγείας και της αειφόρου ανάπτυξης»
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2025, στις 09:00 π.μ., στην Αίθουσα Τελετών του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου (Θησέως 70, Καλλιθέα).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
• Χαιρετισμούς από τις Πρυτανικές Αρχές του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και τον Jaime Lillo, Εκτελεστικό Διευθυντή του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (IOC).

• Εισηγήσεις διακεκριμένων επιστημόνων από την Ελλάδα, όπως οι:
o Αντωνία Τριχοπούλου, Ελένη Πέππα, Σωκράτης Γκιπάλας (Ακαδημία Αθηνών – ΚΕΕΔΥ) με θέμα «Κατανάλωση Ελαιολάδου στην Ελλάδα: Χθες, Σήμερα, Αύριο».

o Γεώργιος Μπόσκου, Αναπληρωτής Καθηγητής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου – μέλος 4Ε, με θέμα «Το ελαιόλαδο στην εστίαση».

o Δρ. Παρασκευή (Βίβιαν) Ντετοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με θέμα «Το ελαιόλαδο στην καθημερινή μεσογειακή διατροφή».

o Μαρία Γιαννακούλια, PhD, Καθηγήτρια Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, με θέμα «Ελαιόλαδο, ο μεγάλος σύμμαχός μας στην επιβράδυνση της γνωσιακής έκπτωσης».

o Κωνσταντίνος Α. Δημόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ – μέλος 4Ε, με θέμα «Η ευεργετική δράση του ελαιολάδου στην περιοδοντίτιδα».

o Γεώργιος Κουμπούρης, Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ – μέλος 4Ε, με θέμα «Η αειφορία στην ελαιοκαλλιέργεια».

• Τελετή Απονομής Βραβείων και παρουσίαση–γευστική δοκιμή των βραβευμένων ελαιολάδων της oliValue 2024/25.

• Μετά το πέρας των εργασιών, θα προσφερθεί γεύμα μεσογειακής διατροφής στο φοιτητικό εστιατόριο του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου