Η πίτα του Συλλόγου ΦΛΟΓΑ

Εγκαίνια και κοπή βασιλόπιτας στο νέο χώρο, που παραχώρησε ο Δήμος Αρταίων, στο παράρτημα Άρτας του Συλλόγου ΦΛΟΓΑ.
«Συγχαρητήρια στην ΦΛΟΓΑ για το εξαιρετικό και πολύ χρήσιμο έργο της. Στηρίζουμε τις δράσεις του Συλλόγου και εύχομαι καλή χρονιά με υγεία και δύναμη» αναφέρει ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Η πίτα του Συρρακιώτη της Πάτρας στον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Πατρών

Μέσα σε ένα ζεστό περιβάλλον ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Πάτρας και Δυτικής Ελλάδας «Γεώργιος Ζαλοκώστας» έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτά του στα γραφεία του ιστορικού Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών. Συρρακιώτες πρώτης και δεύτερης γενιάς, ιστορικά στελέχη, αλλά και φίλοι του Συρράκου -με τη φροντίδα του Προέδρου, κ. Μανόλη Μαγκλάρα, και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου- βρήκαν την ευκαιρία να ανταμώσουν, να ανταλλάξουν ευχές και να γευτούν το αγνό ντόπιο ηπειρώτικο κρασί, καθώς και μια σειρά από σπιτικές λιχουδιές, κυρίως πίτες (μουσιόντρες, κασόπιτες, πρασόπιτες, κ.α.) που με πολύ φροντίδα είχαν ετοιμάσει οι γυναίκες του συνδέσμου και οι νύφες του Συρράκου.
Τη συνάντηση χαιρέτησαν οι οικοδεσπότες, Χάιδας Αλέξανδρος, Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, ο οποίος τόνισε τη πολύχρονη αμφίδρομη και άρρηκτη σχέση των δύο Συλλόγων, καθώς και η κ. Γεωργία Χατζηγιάννη, Αντιπρόεδρος.

Δήμος Ηγουμενίτσας: «Εκδήλωση Τσικνοπέμπτης»
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας και το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας προσκαλούν μικρούς και μεγάλους στην εκδήλωση που διοργανώνουν την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 16:00 στην πλατεία Δημαρχείου. Τσικνίζουμε πίνοντας κρασί και αναψυκτικά, ξεφαντώνουμε με αποκριάτικη μουσική και λάτιν ρυθμούς από τις μαζορέτες με την επιμέλεια dj και χορεύουμε ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς με δημοτική παραδοσιακή ορχήστρα. Τα παιδιά κατασκευάζουν αποκριάτικες μάσκες και καπέλα, ζωγραφίζουν και ζωγραφίζονται (face painting) συμμετέχουν στα παραδοσιακά παιχνίδια (τσουβαλοδρομίες, κουταλοδρομίες, διελκυστινδα και τα μήλα) και στο μίνι παιδότοπο.

Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Άρτας
Για τις εξετάσεις πιστοποίησης της Αγγλικής γλώσσας NOCN
Σε ανακοίνωση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΑΡΤΑΣ, που υπογράφει για το Δ.Σ., η πρόεδρος Βέκη Αθανασάκη και η γραμματέας Δώρα Παχούλα για τις εξετάσεις πιστοποίησης της Αγγλικής γλώσσας NOCN, αναφέρονται τα εξής: «Με ξεχωριστή ικανοποίηση ανακοινώνουμε ότι από τον προσεχή Μάιο οι υποψήφιοι των εξετάσεων πιστοποίησης της Αγγλικής γλώσσας NOCN όλων των επιπέδων που αποτυγχάνουν σε κάποια parts, θα μπορούν να επανεξετάζονται σε αυτά ΔΩΡΕΑΝ.
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του συγκεκριμένου πιστοποιητικού ήταν ότι μπορούσε κάποιος να κατοχυρώσει όσα parts ‘περνούσε’ για 5 ακόμη εξεταστικές.

Το δεύτερο πλεονέκτημα ήταν ότι πλήρωνε μόνο 30 ή 40 ευρώ ανά part τις επόμενες φορές που λάμβανε μέρος.
Από την εξεταστική του Δεκεμβρίου προστέθηκε ένα τρίτο πλεονέκτημα: αν κάποιος κοβόταν για μερικές μονάδες σε ένα μόνο part αλλά η βαθμολογία των υπολοίπων ήταν υψηλή, περνούσε και το τέταρτο part.
Χαιρόμαστε πολύ που το πιστοποιητικό μας ΝΟCN είναι πλέον το ελκυστικότερο όλων όπως αποδεικνύεται από την αύξηση συμμετοχών 18% στην τελευταία εξεταστική.
Πρόκειται για τον Βρετανικό φορέα πιστοποίησης National Open College Network ( NOCN ) που έχει επιλέξει η Ομοσπονδία μας για μας και διεξάγεται κατ’ αποκλειστικότητα από την PALSO. .
Εξακολουθείτε να δείχνετε την εμπιστοσύνη σας στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών – μέλη της PALSO επιλέγοντας τις προτάσεις των συναδέλφων και της ΠΟΙΚΞΓ».

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΕΤΑΝΙΤΩΝ ΑΡΤΑΣ
Μεγάλη συμμετοχή στη Μέρα του Απόδημου Πετανίτη
Η Μέρα του Απόδημου Πετανίτη, που πραγματοποιήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2019 στο δημοτικό θέατρο Καλλιθέας, ήταν ιδιαίτερα επιτυχής. Θέμα της ήταν η αναβίωση πλευρών του παραδοσιακού Ηπειρώτικου γάμου. Οι ομιλίες, το βίντεο που προβλήθηκε με συνεντεύξεις πετανιτών που πρόλαβαν τα παλαιά έθιμα, καθώς και η δραματοποίηση στιγμών του γάμου από το Μορφωτικό Σύλλογο, διασφάλισαν την υψηλή ποιότητα της εκδήλωσης. Πλήθος συγχωριανών μας και φίλων παρευρέθηκαν και τίμησαν την εκδήλωση.
(από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΕΤΑ)

Δυο Πρωταθλητές μας δείχνουν τον δρόμο
Ο Σύλλογος Δρομέων Άρτας πιστός στους σκοπούς ιδρύσεως του , που είναι η διάδοση του τρεξίματος ,η ανάπτυξη της αθλητικής παιδείας, η πρόκληση ενδιαφέροντος του φίλαθλου και μη, κόσμου, ώστε να ασχοληθούν με το τρέξιμο, και τη γενικότερη αναβάθμιση του δρομικού κινήματος της περιοχής μας ( γιατί είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι το σωστό τρέξιμο, όταν γίνεται συστηματικά, χωρίς υπερβολές, λαμβάνοντας υπόψη, ο κάθε δρομέας, την ηλικία του, την υγεία του, «ακούγοντας» πάντοτε το σώμα του με κίνητρο τη διατήρηση και βελτίωση της υγείας του, τη δημιουργία ισχυρών χαρακτήρων, και υγιούς νεολαίας,) διοργανώνει, ενημερωτική ημερίδα με θέμα:
«Η ζωή ενός αθλητή και οι απαιτήσεις – Γυναίκα και αθλητισμός» την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, (ώρα 20:30) στην Αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Άρτας.
Εισηγητές της εκδήλωσης θα είναι οι:Δημήτρης Θεοδωρακάκος, Πρωταθλητής Πανελλήνιου Πρωταθλήματος ορεινού τρεξίματος και Πρωταθλητή Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μαραθωνίου Δρόμου.Σοφία Ρήγα, Πρωταθλήτρια Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μαραθωνίου Δρόμου

Απεργία Τρίτη 18-02-2020
Χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό , Τραμ, Λεωφορεία, Τρόλεϊ στην Αθήνα
24ωρη απεργία την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 σε όλα τα ΜΜΜ Μετρό, ΗΣΑΠ (Ηλεκτρικός), Τραμ, Λεωφορεία Τρόλεϊ. Τα Σωματεία των εργαζομένων ΟΑΣΑ και ΣΤΑΣΥ αποφάσισαν να συμμετάσχουν με 24ωρη απεργία την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αθηνών (ΕΚΑ) διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό.

Επίσκεψη Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτκής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη στον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο
Τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος. Ο κ. Λώλος εξέφρασε τους προβληματισμούς του για τις προθέσεις της Κυβέρνησης σχετικά με την ιδιωτικοποίηση – παραχώρηση του λιμένα της Ηγουμενίτσας. Ζήτησε επίσης την επίσπευση των έργων που θα συμβάλουν στην αναπτυξιακή προοπτική του τόπου, και συγκεκριμένα την άμεση προώθηση της μαρίνας στην Ηγουμενίτσα αλλά και του Εμπορευματικού Κέντρου. Έθεσε μετ’ επιτάσεως το πάγιο αίτημα της παραχώρησης των τμημάτων της χερσαίας ζώνης, που δεν απαιτούνται για λιμενικές δραστηριότητες στον Δήμο, πριν την οποιαδήποτε αλλαγή στο καθεστώς του ΟΛΗΓ, θέμα για το οποίο ο Δήμος συνεχώς πιέζει τους εμπλεκόμενους φορείς για την οριστική επίλυσή του.

Μεταξύ άλλων ο κ. Δήμαρχος εξέφρασε την ανάγκη για την κατασκευή του Περιφερειακού της Ηγουμενίτσας, καθώς και των οδικών αξόνων Ηγουμενίτσας – Μαυροματίου, Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας αλλά και Ακτίου – Αμβρακίας, που θα δώσουν προστιθέμενη αξία στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας.
Παράλληλα δεν παρέλειψε να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια σχετικά με την κατάργηση του Πανεπιστημιακού Τμήματος της Ηγουμενίτσας, η οποία πλέον διαγράφεται από τον ακαδημαϊκό χάρτη. Συζήτηση έγινε και για τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, που χρειάζεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να επιτελέσει τον ρόλο της.
Ο κ. Υπουργός, ο οποίος επέδειξε ενδιαφέρον για ενημέρωση επί των σχετικών ζητημάτων, εξέφρασε τη βούλησή του για επίλυση των προβλημάτων, αλλά και για τον προγραμματικό σχεδιασμό, που θα οδηγήσει σε ευνοϊκά αποτελέσματα. Ειδικά για το ζήτημα της χερσαίας ζώνης έθεσε ως χρονοδιάγραμμα περάτωσης των διαδικασιών τους 6 μήνες.