Υπογράφηκαν οι προγραμματικές συμβάσεις με την Περιφέρεια Ηπείρου

Ενεργειακή Αναβάθμιση για πέντε δημόσια κτίρια

Με προϋπολογισμό που ανέρχεται στο ποσό των 17.951.480,00€, στην έναρξη της υλοποίησης έφτασε το έργο της Ενεργειακής Αναβάθμισης Δημόσιων κτιρίων στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Την Τρίτη υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη, τους Διοικητές Νοσοκομείων και τους Αστυνομικούς Διευθυντές οι προγραμματικές συμβάσεις, με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια.
Συγκεκριμένα τα έργα αφορούν τα εξής δημόσια κτίρια:
• Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Γ.Χατζηκώστα
• Γενικό Νοσοκομείο Άρτας
• Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας
• Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Δ/νση Ηπείρου
• Αστυνομικό Μέγαρο Δ/νσης Αστυνομίας Άρτας

Η υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων έγινε από τους Διοικητές Σπ. Δερδεμέζη (Νοσοκομείου Χατζηκώστα), Ευάγγ. Ντάκουλα (Νοσοκομείο Πρέβεζας), Δημ. Σκανδάλη (Νοσοκομείο Άρτας), τον ταξίαρχο Κων. Δούβαλη (Γεν. Περιφερειακή Αστ. Διεύθυνση Ηπείρου) και τον ταξίαρχο Γεώργιο Βασιλείου (Αστ. Διεύθυνση Άρτας).
Αντικείμενο του Έργου αποτελεί η παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης των δημόσιων κτηρίων της Περιφέρειας Ηπείρου. Το έργο αποτελεί μέρος του ευρύτερου Επιχειρησιακού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Ηπείρου για την προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, μέσω της ενεργειακής αναβάθμισης των υποδομών, της μείωσης του ενεργειακού αποτυπώματος των αστικών κέντρων της Περιφέρειας και της ευαισθητοποίησης των πολιτών για τις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας και περαιτέρω ανάπτυξης των ΑΠΕ. Η Περιφέρεια Ηπείρου μέσω του μηχανισμού ELENA χρηματοδότησε και υλοποίησε, μεταξύ άλλων, δράσεις ωρίμανσης για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων και εγκαταστάσεων.

Προϋπολογισμός
Ο προϋπολογισμός του Έργου ανέρχεται στο ποσό των 17.951.480,00€, με ΦΠΑ 24% (προϋπολογισμός χωρίς ΦΠΑ 14.477.000€ – ΦΠΑ 3.474.480,00€), από τα οποία η Χρηματοδοτική Συμβολή στο κόστος κατασκευής του έργου θα είναι 5.000.000 €.
Διάρκεια υλοποίησης (περιλαμβανομένης και της δοκιμαστικής λειτουργίας) 12 μήνες.