To Γυμνάσιο Πέτα στο δίκτυο του Junior Engineer Academy

To Γυμνάσιο Πέτα μαζί με άλλα 15 δημόσια γυμνάσια από 6 νομούς της Ελλάδας της Ελλάδας συμμετέχει από το τρέχον σχολικό έτος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Junior Engineer Academy».
Το Junior Engineer Academy (JEA) είναι εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ιδρύθηκε με επιτυχία από το Ίδρυμα της Deutsche Telekom στην Γερμανία το 2005 και στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 100 γερμανικά σχολεία.
Στην Ελλάδα, το πρόγραμμα JEA θα έχει διάρκεια 2 έτη και θα υλοποιηθεί από τον STEM Education σε σχολεία όλης της χώρας, απευθυνόμενο σε μαθητές δευτέρας και τρίτης Γυμνασίου.
Το πρόγραμμα, που έχει ως στόχο να εμπνεύσει το ενδιαφέρον των νέων για επαγγέλματα σχετικά με την τεχνολογία και την μηχανική, να διευκολύνει τη μετάβασή τους από το σχολείο στο πανεπιστήμιο και να ενισχύσει τις ψηφιακές τους δεξιότητες, περιλαμβάνει 28 διαφορετικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, με τη μορφή μαθημάτων επιλογής.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το σχολείο μας όπως και τα υπόλοιπα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, έχουν ήδη εφοδιαστεί με τον απαραίτητο εξοπλισμό (3D εκτυπωτές, εργαλεία, μπαταρίες, και έξι πλήρη σετ ρομποτικής με Arduino Uno,κλπ.), τον οποίο θα αξιοποιήσουν περισσότεροι από 1.500 μαθητές και 45 εκπαιδευτικοί, ειδικά εκπαιδευμένοι από τον STEM για τις ανάγκες του προγράμματος.
Στο Γυμνάσιο Πέτα οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν είναι η κ. Μπουσδρή Κωνσταντίνα κλ. ΠΕ04.01 και ο κ. Παπαμαργαρίτης Χαρίσιος κλ. ΠΕ 86. Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο πρόγραμμα είναι εθελοντική.

Στο δίκτυο του Junior Engineer Academy στην Ελλάδα, συμμετέχουν τα εξής 16 σχολεία: 6ο Γυμνάσιο Ξάνθης (Ξάνθη), 4ο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου (Αθήνα), 2ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης (Αθήνα), Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης – Ηρακλείου (Αθήνα), Πρότυπο Γυμνάσιο Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά (Αθήνα), 1ο Γυμνάσιο Ραφήνας (Αθήνα), 2ο Γυμνάσιο Κηφισιάς (Αθήνα), Γυμνάσιο Πέτα (Άρτα), 2ο Γυμνάσιο Ευόσμου – Ιωάννης Κακριδής (Θεσσαλονίκη), 1ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, 6ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκη), 2ο Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων (Ιωάννινα), 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων (Ιωάννινα), Γυμνάσιο Λακκόπετρας Αχαΐας (Λακκόπετρα) και EN.E.E.GY-L. Πατρών και Επαγγελματικό Γυμνάσιο Πάτρας (Πάτρα). Η Ακαδημία Junior Engineer στο Ραλλείο Γυμνάσιο Θηλέων (Πειραιά) υποστηρίζεται από την COSMOTE, σε συνεργασία με τον STEM Education.

Το ελληνικό δίκτυο είναι το δεύτερο δίκτυο Junior Engineer Academy εκτός Γερμανίας, μετά την επιτυχημένη συνεργασία του Ιδρύματος της Deutsche Telekom με το Κροατικό Ινστιτούτο Νεανικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας.