ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Η "ΣΙΔΗΡΑ ΚΥΡΙΑ" από την ΑΡΤΑ Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ;

Η επόμενη Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η Ολγα Γεροβασίλη, αναφέρεται σε δημοσίευμα του newpost.gr. όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, είναι το πρόσωπο που συγκεντρώνει τις προτιμήσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όλων των τάσεων και ομάδων, συμπεριλαμβανομένων και των «53».
Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, όλα δείχνουν ότι η επόμενη Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η Ολγα Γεροβασίλη. Η 59χρονη ιατρός από την Άρτα η οποία διατελέσει υπουργός Προστασίας του Πολίτη (2018-2019), υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης (2016-2018) και υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και κυβερνητική εκπρόσωπος (2015-2016) στις κυβερνήσεις του συντοπίτη της, Αλέξη Τσίπρα, και σημερινή γραμματέας της Κ.Ο. είναι το πρόσωπο που συγκεντρώνει τις προτιμήσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όλων των τάσεων και ομάδων, συμπεριλαμβανομένων και των «53».
Άλλα ονόματα τα οποία έχουν συζητηθεί να προταθούν για τη θέση του Γραμματέα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης και η Εφη Αχτσιόγλου, όμως η Όλγα Γεροβασίλη φαίνεται ότι έχει σαφές προβάδισμα.

Το αποκριάτικο γλέντι από το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Δήμου Πωγωνίου
Ανεξάντλητο κέφι, παραδοσιακή μουσική και πλούσια εδέσματα είχε το αποκριάτικο γλέντι που στήθηκε την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου από το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Δήμου Πωγωνίου. Οι ωφελούμενοι διασκέδασαν με την ψυχή τους αποδεικνύοντας ότι η ψυχή δεν έχει ηλικία!
Τα μέλη του ΚΗΦΗ υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Γρηγόρης Μποντίνης που τους ευχήθηκε καλές αποκριές και επεσήμανε ότι ο Δήμος και οι εργαζόμενοί του θα είναι πάντα στο πλευρό τους. «Η στενή σχέση που έχουμε δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια δυναμώνει ακόμη περισσότερο. Ήμασταν και θα είμαστε στο πλευρό σας γιατί σας αξίζει κάθε σεβασμός. Σήμερα είναι μία καλή ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί και να διασκεδάσουμε αφού το κέφι σας είναι μεταδοτικό» σημείωσε.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Χρήστος Γκόγκος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Νικόλαος Γαλίτσης, Μιχάλης Σιούτης και Αθανάσιος Φωτίου, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Αναστάσιος Γιούνης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Τσαραώσης και το μέλος του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ κ. Αναστάσιος Κουρής.
Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Πωγωνίου, που λειτουργεί στην Τ.Κ. Κουκλιών, εξυπηρετεί τριάντα δημότες προσφέροντάς τους υπηρεσίες φροντίδας, ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης.

Μετατίθεται για τον Μάϊο η FOOD EXPO 2020 λόγω κορωνοϊου
H διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών FOOD EXPO 2020 μετατίθεται για 16-18 Μαΐου λόγω των πρόσφατων εξελίξεων της εξάπλωσης του κορωνοϊου.
Ακολουθεί η ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρίας:
“Η εμφάνιση των πρώτων διαπιστωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού (COVID-19) και στη χώρα μας, σε συνδυασμό με τη σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για τη ματαίωση όλων των υπαίθριων συναθροίσεων στην Ελλάδα, δημιουργεί έκτακτες και απρόβλεπτες συνθήκες και καθιστά εξαιρετικά αβέβαιη την επιτυχή έκβαση της επερχόμενης διοργάνωσης της FOOD EXPO. Παράλληλα, οι συνθήκες αυτές θέτουν σε πιθανό κίνδυνο την υγεία των συμμετεχόντων στην έκθεση (εκθετών, επισκεπτών, συνεργατών), αλλά και των οικογενειών τους.
Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη όλα τα παραπάνω και με βαθύ αίσθημα ευθύνης, η διοργανώτρια εταιρεία FORUM AE αποφάσισε να μεταθέσει τις ημερομηνίες διεξαγωγής της FOOD EXPO για το τριήμερο 16-17-18 Μαΐου 2020.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά προκειμένου να διασφαλίσουμε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχή διοργάνωση της έκθεσης”

ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε μισή συγγνώμη στους νησιώτες από τον κ. Μητσοτάκη
Σε ανακοίνωση γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρονται τα εξής: Ούτε μισή συγγνώμη στους νησιώτες από τον κ. Μητσοτάκη και τον κ.¨Χρυσοχοΐδη για την ακραία βία που προκάλεσαν.
Το Μέγαρο Μαξίμου μας ενημερώνει ότι η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με
τους γαλάζιους αυτοδιοικητικούς διεξήχθη “σε εποικοδομητικό κλίμα”.
Δεν λέει όμως ούτε λέξη για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ούτε
λέξη για τις επιτάξεις ακινήτων, ούτε λέξη για τα κλειστά κέντρα –
φυλακές.
Το χειρότερο όλων, όμως, είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν νιώθει την ανάγκη
να ζητήσει έστω μια συγγνώμη από τους νησιώτες μας για την πρωτοφανή βία
και καταστολή που βίωσαν τις τελευταίες μέρες με αποκλειστική ευθύνη του
ίδιου και του κ. Χρυσοχοΐδη που παραμένει εξαφανισμένος. Ντροπή!

Συνάντηση στο πλαίσιο ενημέρωσης και προστασίας των πολιτών
Συνάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας κ. Πέτρο Οικονομίδη, στο πλαίσιο της συνεργασίας των φορέων για την σωστή ενημέρωση και προστασία των πολιτών από τον κορονοϊό.
Αμφότεροι συνιστούν στους πολίτες, ψυχραιμία και να ακολουθούν τις οδηγίες, που δίνονται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και από τους αρμόδιους φορείς.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: είσοδος μόνο από την Κεντρική Πύλη
Από τη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων ανακοινώνεται πως για λόγους ορθολογικής και ασφαλούς διαχείρισης της κατάστασης που έχει προκύψει αναφορικά με τον Covid-19, η πρόσβαση για ασθενείς , επισκέπτες και προσωπικό θα πραγματοποιείται, κατόπιν ελέγχου, μόνο από την Κεντρική Πύλη. Για το λόγο αυτό έχουν τροποποιηθεί κατάλληλα και τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ. Συνεπώς η πρόσβαση από την πλευρά του Πανεπιστημίου (γεφυράκι) από 29-02-2020 και μέχρι νεωτέρας δεν θα είναι εφικτή. Παρακαλούνται οι Πολίτες της περιοχής να δείξουν την κατάλληλη ευαισθησία και κατανόηση, να υπακούσουν στις υποδείξεις των υπαλλήλων και να περιορίσουν στο ελάχιστο απαραίτητο την επίσκεψή τους στο Νοσοκομείο.

Πρόσκληση για εθελοντική αιμοδοσία
Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας σας ενημερώνουμε ότι στις 08/03/2020 ημέρα Κυριακή στις 9.00μ.μ.-1.00μ.μ. έχει προγραμματιστεί εξωτερική αιμοληψία στο Φωτεινό Άρτας.
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Φωτεινό Άρτας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Φωτεινιωτών .
Προσκαλούνται οι εθελοντές Αιμοδότες να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια διότι οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες.
Ο εθελοντής αιμοδότης θα πρέπει να γνωρίζει ότι:
• Πριν την Αιμοληψία, ο κάθε υποψήφιος Αιμοδότης εξετάζεται από ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό της Αιμοδοσίας.
• Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα ηλικίας 18-60 ετών μπορεί άφοβα να δίνει αίμα.
• Η Αιμοδοσία είναι τελείως ανώδυνη και διαρκεί 5-10 λεπτά της ώρας.
• Κανένα φάρμακο δεν αντικαθιστά το αίμα που χρειάζεται ο ασθενής.

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων
*ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
•Τρίτη (03-03-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
•Τετάρτη (04-03-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
•Πέμπτη (05-03-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
•Παρασκευή (06-03-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές
•Σάββατο (07-03-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.