Ανακοίνωση Τζένης Ταπραντζή-Κοίλια για την διαχείριση απορριμμάτων

Η Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια, Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Αρταίων, εκλεγμένη στο Δ.Σ. του ΦΟΣΔΑ Ηπείρου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
« Γιατί κε Τσιρογιάννη καπηλεύεστε τις αποφάσεις όλων μας; Η ενιαία τιμολογιακή πολιτική, όσον αφορά την διαχείριση απορριμμάτων, αποτελεί πάγια προσπάθεια όλων μας στον ΦΟΣΔΑ Ηπείρου, και με την κοινή λογική αποτελεί καπηλεία μιας συλλογικής προσπάθειας η mediaκη προβολή του οποιουδήποτε από εμάς με χαρακτήρα ιδιοκτησιακής διαφήμισης!
Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού πλέον ΦΟΣΔΑ, που έγινε την Τρίτη 3 Μαρτίου, πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις που αφορούν την διαχείριση απορριμμάτων στην Ήπειρο.
Ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα της πλειοψηφίας των Δήμων όλης της Ηπείρου υπήρξε η ενιαία τιμολογιακή πολιτική, κάτι που μάλιστα μας προβλημάτισε από το 1ο κιόλας συμβούλιό μας.

Αν και η τιμολογιακή πολιτική είναι νόμος του κράτους που δεν έχει αναθεωρηθεί μέχρι σήμερα (άρα δεν υπάρχουν εύσημα για κανέναν), η εισήγηση του προεδρείου κινήθηκε σε πνεύμα συλλογικό και περιφερειακό με αλληλεγγύη στους μικρότερους και αδύναμους Δήμους.

Επειδή, λοιπόν, τελικός μας στόχος είναι και η οικονομική προστασία των δημοτών μας, όσον αφορά τα δημοτικά τέλη, η θέση μας στο Δ.Σ. του ΦΟΣΔΑ Ηπείρου θα είναι διεκδικητική. Με πρωταρχικό μας στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και με μεγάλο «στοίχημα» την ολοκληρωμένη σύγχρονη διαχείριση απορριμμάτων, προχωρούμε συλλογικά…η μικροπολιτική προσπάθεια του κου Τσιρογιάννη να βγεί πάνω από την συλλογικότητα παρουσιάζοντας κοινές προσπάθειες με ιδιοκτησιακή διαφημιστική λογική, αποτελεί ΚΑΠΗΛΕΙΑ της συνολικής προσπάθειας όλων μας και ακυρώνει την αυτοδιοικητική συλλογικότητα!»