Σύλλογος Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α Δήμων Ν. Πρέβεζας

15 ΑΠΡΙΛΗ στηρίζουμε την πρωτοβουλία των εργαζομένων στα SUPER MARKET

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ στηρίζει και εκφράζει την αλληλεγγύη του με την συμμετοχή του στις πρωτοβουλίες δράσης του σωματείου ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ στον Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ , ενόψει της πανελλαδικής ημέρας δράσης την Τετάρτη 15 Απρίλη των σωματείων εμποροϋπαλλήλων. Σε σχετική ανακοίνωση μεταξύ άλλων τονίζονται: «Οι πολιτικές εμπορευματοποίησης της υγείας, η παρά πέρα στήριξη των ιδιωτικοποιήσεων στην υγεία, οι εγκληματικές ελλείψεις σε προσωπικό, σε υποδομές, σε υλικά είναι οι κύριες αιτίες που πρέπει να αντιπαλέψουν σήμερα οι εργαζόμενοι. Δεν είναι «αόρατος» ο εχθρός τον γνωρίζουμε, τον αντιμετωπίζουμε καθημερινά και πριν την κρίση της πανδημίας.

Αξιοποιώντας την κρατική στήριξη μέσω Π.Ν.Π. και υπουργικών αποφάσεων η εργοδοσία βρήκε την ευκαιρία να προχωρήσει σε εκβιαστικές απολύσεις, σε αναστολή ή αλλαγή συμβάσεων προς το χειρότερο , στην εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς.
Καλούμε τους εργαζόμενους στο κλάδο των ΟΤΑ με όπλο την αλληλεγγύη στηρίξουν με κάθε τρόπο την πρωτοβουλία των εργαζομένων στα super market
Είναι χρέος για τα συνδικάτα η επαγρύπνηση, η καθημερινή παρέμβαση απέναντι στην προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να αφαιρεθούν δικαιώματα, ενάντια στις απολύσεις, στην μείωση στο εισόδημα .

Να παίρνονται από τους εργοδότες όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων.
Εδώ και τώρα να καταργηθούν τα μέτρα των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου που τσακίζουν τους μισθούς και τις εργασιακές σχέσεις.