Διαμαρτυρία από τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών ΑΡΤΑΣ

Με επιστολή τους προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα, τον Υπουργό Εργασίας κ. Ι. Βρούτση, τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Α. Γεωργιάδη, την Υπουργό Παιδείας κ. Ν. Κεραμέως, που υπογράφουν η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Βέκη Αθανασάκη και η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Δώρα Παχούλα τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Άρτας διαμαρτύρονται επειδή δεν συμπεριλαμβάνεται στις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού παρά το γεγονός ότι με την ΠΝΠ 20/20-3-20 τα ΚΞΓ συμπεριλαμβανόταν στη λίστα των δικαιούχων μετά την αναστολή της λειτουργίας των κέντρων μας με κυβερνητική εντολή.

Στην επιστολή αναφέρεται:
Αξιότιμοι κκ Υπουργοί,
Προς μεγάλη μας έκπληξη, με την δημοσίευση της ΚΥΑ 39162 / 15-04-2020, διαπιστώσαμε ότι ο ΚΑΔ 85.59.11.02 (Κέντρα Ξένων Γλωσσών) δεν συμπεριλαμβάνεται στις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού παρά το γεγονός ότι με την ΠΝΠ 20/20-3-20 (ΦΕΚ-68 Α/20-3-20) τα ΚΞΓ συμπεριλαμβανόταν στη λίστα των δικαιούχων μετά την αναστολή της λειτουργίας των κέντρων μας με κυβερνητική εντολή.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την εξαίρεση του κλάδου μας, γιατί είμαστε ο μόνος κλάδος σε αναστολή λειτουργίας από την 11η Μαρτίου πανελλαδικά και τον εμπαιγμό εκ μέρους σας με την ένταξη μας στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης των επιστημόνων.
Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων τηρεί αυστηρά το Μένουμε Σπίτι και απλά διατηρεί μια επαφή με τους μαθητές μέσω υλικού επανάληψης που αποστέλλει διαδικτυακά. Αν κάποιοι συνάδελφοι είτε ενώ δηλώνουν αναστολή λειτουργούν πλήρως ή παρανομούν, ας εξαιρεθούν ή ακόμη και ας τιμωρηθούν με τους μηχανισμούς ελέγχου της πολιτείας.

Επισημαίνουμε επίσης ότι όταν αρθούν τα μέτρα πρόληψης και ανοίξουμε τα σχολεία μας και πάλι, δεν γνωρίζουμε αν οι μαθητές θα επιστρέψουν στο σύνολο τους μιας και τα μαύρα ιδιαίτερα δεν φοβήθηκαν καθόλου τον covid 19.
Παρακαλούμε να προβείτε σε αναθεώρηση της απόφασης σας και να μας εντάξετε άμεσα στο πρόγραμμα ενίσχυσης ειδικού σκοπού.