Δημοτική Αναγέννηση-"Χριστός Ανέστη" στο Νοσοκομείο

Το φετινό ιδιόμορφο Πάσχα, σε συνθήκες πολέμου μ’ έναν αόρατο εχθρό, το δικό μας ‘Χριστός Ανέστη”, σαν Δημοτική Παράταξη, επιλέξαμε συμβολικά να το πούμε στην πρώτη γραμμή, στο Νοσοκομείο της πόλης μας…
μια μικρή κίνηση για να πούμε από κοντά ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ήρωες που καθημερινά λυγίζουν αλλά δεν σπάνε, στους ήρωες που στο δικό τους Πάσχα νικάει η ΖΩΗ! Νοιώθουμε περήφανοι, που εδώ, στην πρώτη γραμμή μάχης, βρίσκονται και μάχονται καθημερινά και εκλεγμένα και μη στελέχη της δημοτικής μας παράταξης…Χρόνια πολλά με Υγεία και Δύναμη!
Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια και οι εκλεγμένοι Δημοτικοί σύμβουλοί της: Βασιλάκης Σωτήρης, Γιώτης Χρήστος, Μιχάλης Θανάσης, Πλατσούκας Αποστόλης και Χουλιάρα Χαρά!

Ο.Ν.ΝΕ.Δ Άρτας: Μια διαφορετική δράση αυτό το Πάσχα
Από το γραφείο τύπου και ενημέρωσης Ο.Ν.ΝΕ.Δ Άρτας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: «Εκτός από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό , το οποίο δίνει τη σκληρή μάχη στις δομές της χώρας , υπάρχουν και οι άντρες και οι γυναίκες των σωμάτων ασφαλείας, οι οποίοι επιτελούν ένα επίσης κομβικής σημασίας κοινωνικό έργο :

την τήρηση της τάξης και την επιβολή της νομιμότητας στις δύσκολες εποχές που διανύουμε .
Ως ελάχιστη επιβράβευση , ο Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Άρτας Γιοβάρθης Κωνσταντίνος ο περιφερειάρχης Ηπείρου ΟΝΝΕΔ Καραμπίνας Αντώνης, το μέλος της ΔΗΜΤΟ Αρταίων Τσαμπάς Απόστολος, ο υπεύθυνος τύπου και ενημέρωσης Διαμαντής Θεοφάνης και ο υπεύθυνος για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Λαμπράκης Λάμπρος πρόσφεραν τον αριθμό των 200 μασκών( μιας χρήσης ) στο Αστυνομικό Μέγαρο Άρτας. Εκεί μας υποδέχτηκαν ο πρόεδρος της Ένωσης των αστυνομικών υπαλλήλων Αποτόρης Δημήτριος και ο Γεν. γραμματέας Σγώρας Σωτήριος, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά! Στα πλαίσια της συγκεκριμένης συμβολικής κίνησης αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε για μια ακόμη φορά τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας που δίνουν τον δικό τους αγώνα στην πρώτη γραμμή της μάχης . Τέλος , θα θέλαμε να ευχηθούμε Χρόνια Πολλά σε όλους , Καλή Ανάσταση και του χρόνου με υγεία και να γιορτάσουμε όλοι μαζί την Ανάσταση του Θεανθρώπου .Είθε το Αναστάσιμο Φως να φέρει στον καθένα μας ξεχωριστά υγεία και ευτυχία. Και να θυμάστε ότι στο τέλος το Φως πάντα νικά το σκοτάδι!»

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου ενισχύει τη ρευστότητα των επιχειρήσεων της Ηπείρου
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου συμμετέχοντας με ζήλο στη μεγάλη προσπάθεια στήριξης της τοπικής οικονομίας, στηρίζει τις επιχειρήσεις που η δραστηριότητά τους έχει πληγεί λόγω της υγειονομικής κρίσης, με τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα επιδότησης τόκων υφιστάμενων δανειακών συμβάσεων και συμβάσεων πίστωσης ανοιχτού αλληλόχρεου λογαριασμού Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Το πρόγραμμα, που χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ, παρέχει άμεση ρευστότητα στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν, βάσει κριτηρίων καταλληλότητας που αναφέρονται στη σχετική απόφαση, προκειμένου να τις βοηθήσει τόσο στη συνέχιση της λειτουργίας τους, όσο και στη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Η επιδότηση τόκων αφορά την περίοδο από 01/04/2020 έως και 30/06/2020.
Η Τράπεζα Ηπείρου είναι έτοιμη να αξιολογήσει άμεσα όλα τα αιτήματα από τους πελάτες της που είναι δικαιούχοι της Επιδότησης των τόκων των Δανείων τους.
Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας του Υπουργείου, στη διεύθυνση www.ependyseis.gr/mis ξεκινώντας από Μ. Πέμπτη 16 Απριλίου.

Μ. ΚΑΤΡΙΝΗΣ : ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΕ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ
Δήλωση Μιχάλη Κατρίνη, Υπεύθυνου Τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής για την πρώτη κατοικία: «14 ημέρες πριν λήξει η προστασία της πρώτης κατοικίας η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει ακόμα για την παράτασή της, ενώ θέλει να εμφανίζεται ως υπέρμαχος των δανειοληπτών.
Την ίδια στιγμή, υπό τις ευλογίες των τραπεζών, η κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο που καταργεί την προστασία της πρώτης κατοικίας, οδηγεί σε μαζικές ρευστοποιήσεις ακινήτων και μετατρέπει τους ιδιοκτήτες σε ενοικιαστές, για τους οποίους ο Γολγοθάς θα συνεχιστεί.
Επειδή για το Κίνημα Αλλαγής η πρώτη κατοικία των ασθενέστερων συνδέεται άμεσα με την κοινωνική συνοχή, θα επαναφέρουμε την πρότασή μας για την προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά και την προστασία των δανειοληπτών από τα funds».

Ανακοίνωση Τομέα Δικαιοσύνης του Κινήματος Αλλαγής
Οι Δικηγόροι της χώρας «τηλε-καταρτίζονται», όχι από επιλογή αλλά από ανάγκη επιβίωσης, από κατωτάτου επιστημονικού επιπέδου κέντρα κατάρτισης, τα οποία τους παρέχουν αμφίβολης επιστημονικής ποιότητας και επάρκειας σεμινάρια.
Επιπλέον, διαπιστώνονται καθημερινά τεράστια και δυσεπίλυτα προβλήματα γραφειοκρατίας σε βάρος τους. Συγκεκριμένα, η προκαταβολή των 400 ευρώ δεν τους έχει καταβληθεί, παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων για πίστωση του χρηματικού αυτού ποσού μέχρι και την 15.4.
Παράλληλα, η εξόφληση των υπολοίπων 200 ευρώ μετατίθεται για τον Μάιο καθόσον οι 100 ώρες εκπαίδευσης είναι αδύνατον να ολοκληρωθούν εντός του Απριλίου εξαιτίας των τεχνικών προβλημάτων που καθημερινά αναφύονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.
Καλούμε τους συναρμόδιους φορείς, Υπουργείο Εργασίας και ΚΕΚ, να επιλύσουν άμεσα τα σχετικά ζητήματα.
Ο εξευτελισμός αυτός των δικηγόρων δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Χωρίς μεγαρόσημο τα πιστοποιητικά των δικαστηρίων
Τα πιστοποιητικά, οι βεβαιώσεις και άλλα έγγραφα των δικαστηρίων χορηγούνται στους πολίτες χωρίς μεγαρόσημο
Τα πιστοποιητικά, οι βεβαιώσεις και άλλα έγγραφα μπορούν να εκδίδονται κατόπιν ηλεκτρονικής ή έντυπης αίτησης κάθε πολίτη και να χορηγούνται είτε σε έντυπη μορφή είτε σε ηλεκτρονική μορφή που φέρει εγκεκριμένη ηλεκτρονική υπογραφή ή εγκεκριμένη ηλεκτρονική σφραγίδα χωρίς μεγαρόσημο.
Πιο συγκεκριμένα για όσο χρονικό διάστημα υφίσταται άμεσος κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, η έλλειψη του οποίου βεβαιώνεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και πάντως για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες από την έναρξη ισχύος της από 20.03.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 68) ισχύουν τα ακόλουθα:

– Τα πιστοποιητικά, οι βεβαιώσεις και άλλα έγγραφα της παρ. 4 του άρθρου 5 του π.δ. 25/2012 (Α’ 53) μπορούν να εκδίδονται κατόπιν ηλεκτρονικής ή έντυπης αίτησης κάθε πολίτη και να χορηγούνται είτε σε έντυπη μορφή είτε σε ηλεκτρονική μορφή που φέρει εγκεκριμένη ηλεκτρονική υπογραφή ή εγκεκριμένη ηλεκτρονική σφραγίδα.
– Στα πιστοποιητικά, τις βεβαιώσεις και άλλα έγγραφα της προηγούμενης περίπτωσης, καθώς και στις αιτήσεις αυτών, αναστέλλεται η υποχρέωση καταβολής:
α) της εισφοράς ύψους τριών (3) ευρώ, που ορίζεται στην περ. ε της παρ. 1 του άρθ. 10 του ν.δ. 1017/1971 (Α’ 209).
β) της εισφοράς ύψους δύο (2) ευρώ, που ορίζεται στην περ. ζ της παρ. 1 του άρθ. 10 του ν.δ. 1017/1971 (Α’ 209).

Νέα αιμοδοσία την Πέμπτη 23 Απριλίου στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων
Την Πέμπτη 23 Απριλίου και από ώρα 9 π.μ. έως 3 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη – πρώτη μετά το Πάσχα- αιμοληψία στο χώρο των iso box έμπροσθεν του Διοικητηρίου της Περιφέρειας στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων. Η Αιμοδοσία εντάσσεται στον προγραμματισμό της Ν.Υ. Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Γ. Χατζηκώστα».
Η Περιφέρεια Ηπείρου καλεί όλους τους εθελοντές αιμοδότες να προσέλθουν για την προσφορά αίματος, επισημαίνει δε ότι η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας έχει λάβει μέριμνα για την απρόσκοπτη μετακίνησή τους σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων.
Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, θέλει να εκφράσει τις ευχαριστίες της προς το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ιδιαίτερα προς τους Εθελοντές Σαμαρείτες για τη συνεχή και ανιδιοτελή συνδρομή τους σε δράσεις που απαιτούνται, είτε για την διευκόλυνση των Αιμοδοσιών, είτε για τη διαμόρφωση χώρων υποδοχής ασθενών σε νοσοκομεία.

Δήλωση Κώστα Μπάρκα για τη συμπλήρωση πενήντα τριών ετών από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967
Συμπληρώνονται πενήντα τρία χρόνια από την αποφράδα ημέρα, που επισφράγισε με τον πιο δραματικό τρόπο τη θεσμική εκτροπή, που καλλιέργησε το μετεμφυλιακό κράτος και έπληξε, με την αδίστακτη εγκληματική δράση της, ακόμη και τον Εθνικό μας Κορμό με την τραγωδία της Κύπρου.
Η επίγνωση αυτού του ζοφερού παρελθόντος αποτελεί παρακαταθήκη για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, που αποτελεί την αναγκαία και ικανή συνθήκη για την προάσπιση και ανάδειξη των κοινωνικών δικαιωμάτων. Δικαιώματα τα οποία βρίσκονται διαρκώς στο στόχαστρο των δυνάμεων της οπισθοδρόμησης, όποια μορφή κι αν αυτές οι δυνάμεις πάρουν στο πέρασμα του χρόνου, άλλοτε ως ωμή παρέμβαση απέναντι σε θεσμούς κι άλλοτε ως εκφάνσεις ενός συγκαλυμμένου συλλογικού εξαναγκασμού.
Ζώντας σε μια εποχή παγκόσμιας ανησυχίας, η απάντηση που μπορούμε να δώσουμε απέναντι σε επίδοξους υπονομευτές συλλογικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων είναι η διαρκής εμβάθυνση της Δημοκρατίας, προτάσσοντας την κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη, για να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια και ταυτόχρονα αρνητική σε κελεύσματα επίδοξων εθνοκάπηλων, που οδηγούν σε εθνικές τραγωδίες.

Ο διοικητής του ΠΓΝΙ Βασίλης Τσίκαρης
Καταγγέλλει τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, με ανοιχτή επιστολή στους πολίτες
Για μεροληπτική αντιμετώπιση σε βάρος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων εκ μέρους της 6ης ΥΠΕ, σε σχέση με τις γενόμενες προσλήψεις επικουρικού νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού γενικών καθηκόντων, κάνει λόγο ο διοικητής του ΠΓΝΙ Βασίλης Τσίκαρης, σε ανοιχτή επιστολή που υπογράφει και με την οποία απευθύνεται στους πολίτες της Ηπείρου.
Από τις αρχές Μαρτίου μέχρι 21/4/2020 προσελήφθησαν στο ΠΓΝΙ μόνο 18 στη νοσηλευτική υπηρεσία και 8 ΥΕ γενικών καθηκόντων. Αντίθετα, σε πολλά περιφερειακά νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ προσελήφθησαν πολλαπλάσιοι εργαζόμενοι. «Η συνεχιζόμενη μεροληπτική αντιμετώπιση του ΠΓΝΙ σχετικά με την πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρατίθενται στον παρακάτω πίνακα (στοιχεία από Διαύγεια 6ης ΥΠΕ), θέτει, κατά την άποψή μου, σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών της περιοχής καθώς και των εργαζομένων στο ΠΓΝΙ» σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανοιχτή επιστολή του ο κ. Τσίκαρης.
Να σημειωθεί πως η θητεία του κ. Τσίκαρη έχει λήξει όμως ο κ. Τσίκαρης τονίζει πως ως διοίκηση έχει αποστείλει επανειλημμένα σχετικά τεκμηριωμένα έγγραφα αιτήματα και έχει κάνει πολλαπλές τηλεφωνικές υπομνήσεις χωρίς δυστυχώς αποτέλεσμα.