Ποδηλατικός Όμιλος Άρτας

Μετά την 1η πολιτιστική ποδηλατοβόλτα την Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020, ο Ποδηλατικός Όμιλος Άρτας καλεί τους φίλους να συνεχίσουν μαζί αυτή την όμορφη συνήθεια κάθε Τετάρτη του Ιουνίου, με αντίστοιχες βόλτες σε διάφορα σημεία της πόλης μας.
Ως Ποδηλατικός Όμιλος Άρτας –σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση- υπενθυμίζουμε την μεγάλη σημασία που έχουν τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να λαμβάνουμε όλοι μας όταν ποδηλατούμε. Συστήνουμε λοιπόν στους ποδηλάτες, να έχουν μαζί τους το κράνος τους, ένα μικρό σακίδιο με ό,τι χρειάζονται (πχ. νερό) και να έχουν ελέγξει την κατάσταση του ποδηλάτου. Οι μικροί μας φίλοι καλό είναι να συνοδεύονται. Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους, με το ποδήλατό σας την Τετάρτη, 10 Ιουνίου και ώρα 6.00 μ.μ. στο προαύλιο της Αγίας Θεοδώρας. Η ακριβής διαδρομή απεικονίζεται στον χάρτη.

Από τον Δήμο Αρταίων στην Πλατεία Αγίου Δημητρίου
Έκθεση Ηλεκτροκίνησης από 9 έως 13 Ιουνίου
Απατώντας τις προκλήσεις της εποχής για ένα καθαρό περιβάλλον, ο Δήμος Αρταίων διοργανώνει την πρώτη Έκθεση Ηλεκτροκίνησης.
Η Έκθεση θα λάβει χώρα στην Πλατεία Αγίου Δημητρίου από την Τρίτη 9 Ιουνίου έως το Σάββατο 13 Ιουνίου στις ώρες καταστημάτων.
Στην Έκθεση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις τοπικές αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα ηλεκτροκίνητα οχήματα που κυκλοφορούν στη χώρα και να ενημερωθούν για τα οικονομικά κίνητρα απόκτησής τους.
Ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, δήλωσε σχετικά: “Κλιμακώνουμε τις δράσεις μας για την ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι στην προστασία του περιβάλλοντος. Με τα ποδήλατα, τα ηλεκτροκίνητα μέσα μεταφοράς, την ανακύκλωση μπορούμε να κάνουμε την διαφορά στο περιβάλλον, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα την καθημερινότητα όλων μας”.

Θετικός σε τεστ κορωνοϊού
57χρονος υπάλληλος της Π.Ε. Πρέβεζας
«Θετικό» βρέθηκε το δείγμα ενός 57χρονου υπαλλήλου των Τεχνικών Υπηρεσιών της περιφερειακής ενότητας Πρέβεζας, ο οποίος υπεβλήθη την Παρασκευή σε τεστ για κορωνοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου είχε ταξιδέψει για να επισκεφθεί τον πατέρα του.Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου γίνεται γνωστό ότι την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 εξετάσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης άνδρας 57 ετών ως ύποπτο κρούσμα για τον Κορωνοϊό Covid19 . Το δείγμα βρέθηκε οριακά θετικό. Το περιστατικό που παραμένει ασυμπτωματικό, παρακολουθείται από την ειδική ομάδα των λοιμωξιολόγων του Νοσοκομείου και παραμένει σε καραντίνα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Κοζάνης, απ’ όπου κατάγεται.
Ο 57χρονος είναι υπάλληλος Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Πρέβεζας. Από τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας έχουν ήδη διενεργηθεί οι πρώτες ιχνηλατήσεις, τόσο στο επαγγελματικό, όσο και στο φιλικό του περιβάλλον.
Οι ιχνηλατήσεις συνεχίζονται από τις Διευθύνσεις Υγείας Περιφέρειας και Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Αυξάνεται ο αριθμός επιβατών σε ΚΤΕΛ, τρένα, αστικές συγκοινωνίες με νέα απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων. Σε όλα τα λεωφορεία δημόσιας χρήσης (λεωφορεία αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ ή ΚΤΕΛ ΑΕ, λεωφορεία μεμονωμένων αυτοκινητιστών άγονων γραμμών, τουριστικά λεωφορεία και ειδικά τουριστικά λεωφορεία περιήγησης πόλεων ανοικτού ή κλειστού τύπου), σε λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης, καθώς και στα λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας, στα λεωφορεία αρμοδιότητας ΟΑΣΑ ΑΕ και ΟΑΣΘ ΑΕ, στα μέσα σταθερής τροχιάς αρμοδιότητας ΣΤΑΣΥ ΑΕ, όπως επίσης στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις, επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού 65% του προβλεπόμενου μέγιστου αριθμού μεταφερόμενων επιβατών ανά όχημα/συρμό, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

* Ερώτηση για το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Καναλάκι κατέθεσε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας. Ο κ. Μπάρκας με την Ερώτησή του ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να αποτρέψει το κλείσιμο υποκαταστήματος Τράπεζας, το οποίο βρίσκεται σε έδρα Νομού και εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες, καθώς και επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής.

*Το Επιμελητήριο Άρτας σας ενημερώνει ότι ο Δήμος Αρταίων διακηρύσσει συνοπτικό μειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την συντήρηση – υποστήριξη – αναβάθμιση υφιστάμενων εφαρμογών λογισμικού (cpv 72261000-2), με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από τεχνοοικονομική άποψη προσφορά για το σύνολο των εργασιών, συνολικής προϋπολογισθείσης αξίας 40.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.Ο διαγωνισμός θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρταίων…..

*Το 424 ΓΣΝΕ / ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, ανακοινώνει τη διενέργεια Συνοπτικών Διαγωνισμών α) για την «Ετησία σύμβαση για τη Διαχείριση άλλων επικίνδυνων αποβλήτων» β) για την «Προμήθεια λοιπών υγειονομικών αναλωσίμων (καθετήρες παροχέτευσης) γ) για την «Προμήθεια υλικών αιμοδοσίας(Συσκευές αιματολογικών αναλύσεων)» δ) για την «Προμήθειαλοιπών υγειονομικών αναλωσίμων (Αναλώσιμα έγχυσης)»

«Παράβαση της εβδομάδας»
Συνεχίζεται το στοχευμένο πρόγραμμα της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων. Την εβδομάδα 1 έως 7 Ιουνίου 2020 πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 24.446 οχήματα, “δίνοντας προτεραιότητα” στις παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος Βεβαιώθηκαν συνολικά 1.136 σχετικές παραβάσεις σε όλη την επικράτεια
Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (224), του Ηρακλείου (82), της Θεσσαλονίκης (66), των Χανίων (58), της Β’ Δωδεκανήσου (42) και του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (36).
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Συνάντηση με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Συμβασιούχων στις Δασικές Υπηρεσίες
Συνάντηση πραγματοποίησε την Πέμπτη 4-6-2020, αντιπροσωπεία από το Πανελλαδικό Συντονιστικό των 5066 Συμβασιούχων στις Δασικές Υπηρεσίες και την ΟΣΕΑΔΕ, με τον διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Πρωτοψάλτη.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση, τα θέματα που διεκδικούμε και τέθηκαν είναι :
1.Άμεση επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων στην πυροπροστασία, στις δασικές υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, δασεργατών, δασολόγων, δασοπόνων, ειδικών δασοπροστασίας, χειριστών, διοικητικών, καθώς τρέχει από 1 Μαΐου, η αντιπυρική περίοδος 2020 και οι υπηρεσίες είναι τραγικά υποστελεχωμένες.
2.Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις Δασικές Υπηρεσίες ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες και αυξημένη μοριοδότηση των εργαζομένων στην πυροπροστασία, στην προκήρυξη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού. Να σημειώσουμε ότι έχουν να γίνουν προσλήψεις, πάνω από δέκα χρόνια.
3.Επέκταση του καθεστώτος ασφάλισης των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων και διατήρηση του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας στις δασικές υπηρεσίες για όλους τους εργαζόμενους.
4.Διασφάλιση και προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων, με την χορήγηση ειδικών ΜΑΠ και κατάλληλου υλικοτεχνικού εξοπλισμού στο πεδίο.
5.Επιστροφή σε όλους του επιδόματος δασεργάτη ύψους 711 ευρώ που παρακρατήθηκε αδίκως και εν μέσω πανδημίας, από το ταμείο ανεργίας, ως αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
Ενημέρωση στις οικογένειες των Ρομά
Μία ακόμη δράση πραγματοποίησε η συντονιστική ομάδα Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης του Δήμου, στο πλαίσιο προαγωγής της υγείας των παιδιών Ρομά.
Σκοπός ήταν η εκτίμηση της εμβολιαστικής κατάστασης και η ενημέρωση των γονιών για το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση.
Ανάλογες ενημερώσεις με την συνεργασία της Δημοτικής Αστυνομίας θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα σε όλους τους χώρους όπου διαμένουν οικογένειες Ρομά.