Από τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Χρήστο Γκόκα

Στους υπουργούς τα αιτήματα της Ένωσης Φοροτεχνικών Άρτας – Φιλιππιάδας

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας κατέθεσε αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, παραθέτοντας τα αιτήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών τα οποία αναλύθηκαν και από το Προεδρείο της Ένωσης Φοροτεχνικών Άρτας – Φιλιππιάδας σε σχετική τους συνάντηση.

Ο κ. Γκόκας ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να επιληφθούν επί όλων των αιτημάτων που αναφέρονται και να τον ενημερώσουν για τις προθέσεις και τις ενέργειές τους, με σκοπό τη θετική αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων.
Στην αναφορά προς τους υπουργούς, ο βουλευτής Άρτας του ΚΙΝΑΛ, σημειώνει: Σας καταθέτω ως αναφορά το Δελτίο Τύπου Απολογισμού της Ολομέλειας των Προέδρων Ενώσεων Μελών της Π.Ο.Φ.Ε.Ε, το οποίο γνωστοποιήθηκε σε εμένα μέσω του Προεδρείου της Ενώσεως Φοροτεχνικών Άρτας – Φιλιππιάδας, μετά από συνάντηση που είχα μαζί του, στο οποίο εμπεριέχονται τα αιτήματα του κλάδου των Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών, και η διαμόρφωση αυτών, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης και των επιπτώσεων που προκλήθηκαν από την πανδημία του covid-19.

Στο Δελτίο Τύπου, επισημαίνουν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην άσκηση του επαγγέλματός τους και στις συνθήκες εργασίας τους, αλλά και στη διευκόλυνση των φορολογικών διαδικασιών για τους πολίτες.
Όπως χαρακτηριστικά αφορούν στην παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων που λήγουν στις 29 Ιουλίου, στην παράταση του χρόνου αντικατάστασης των ταμειακών μηχανών που λήγουν στις 31 Ιουλίου, στη θέσπιση διάταξης με πρόβλεψη ως λόγων ανωτέρας βίας, γεγονότων που δικαιολογούν παράταση στο χρόνο ανταπόκρισης σε υποχρεώσεις προς τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, επαγγελματικά δικαιώματα πιστοποίησης και υπογραφής κ.α..

Παρακαλώ όπως μελετήσετε τις συγκεκριμένες προτάσεις και προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες με σκοπό την θετική ανταπόκριση στα αιτήματά τους.