Τραυματισμένη ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ

Το Λιμενικό Τμήμα Αμφιλοχίας ανακοινώνει ότι, την 28/08/2020 ενημερώθηκε τηλεφωνικά για την ύπαρξη μιας τραυματισμένης θαλάσσιας χελώνας που εντοπίστηκε στη νέα πλαζ Αμφιλοχίας. Άμεσα άνδρες Υπηρεσία μας έσπευσαν στο σημείο και διαπίστωσαν ότι πρόκειται για χελώνα του είδους ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ. Ενημερώθηκε ο Φορέας Διαχείρισης Υγροβιότοπων Αμβρακικού κόλπου ο οποίος άμεσα απέστειλε πλωτό σκάφος και παρέλαβε την τραυματισμένη θαλάσσια χελώνα για περίθαλψη και αποστολή στο Κέντρο θαλασσίων χελωνών ́ ́ΑΡΧΕΛΩΝ ́ ́.

Έφυγε πλήρης ημερών ο Γεώργιος Μόραλης
Γράφει η Κατερίνα Σχισμένου.

Έφυγε πλήρης ημερών στα 100 του, ο Γεώργιος Μόραλης Αντιναύαρχος Ε.Α.του Πολεμικού Ναυτικού, Επίτιμος Διοικητής Στόλου, Παλαίμαχος Β` Παγκοσμίου Πολέμου έχοντας τιμηθεί δύο φορές με τον Πολεμικό Σταυρό Γ΄ Τάξης. Ο Γεώργιος Μόραλης ήταν αδερφός του ζωγράφου Γιάννη Μόραλη. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί την Τετάρτη 2/9 και ώρα 12:00, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Γεννηματά: Η ΝΔ εφαρμόζει το δόγμα «μισός μισθός-μισή δουλειά» 
Επιδότηση της εργασίας αντί του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, αυξημένο επίδομα ανεργίας και χειμερινό επίδομα για τους εποχιακά απασχολούμενους καθώς και κήρυξη ως υποχρεωτικών όλων των κλαδικών συμβάσεων που έχουν υπογραφεί, ζήτησε η Φώφη Γεννηματά κατά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ
Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Υπεύθυνος του αρμόδιου κοινοβουλευτικού τομέα, Γιώργος Μουλκιώτης και οι Υπεύθυνοι τομέων Εργασίας και Συνδικαλιστικού, Χρήστος Μέγας και Γιώργος Βασιλόπουλος.
Αμέσως μετά την συνάντηση η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε:
«Για το Κίνημα Αλλαγής η εργασία είναι βασικός επιταχυντής της ανάπτυξης. Δυστυχώς όμως η Κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει να πληρώσουν και πάλι οι εργαζόμενοι το μάρμαρο της κρίσης. Η έκθεση Πισσαρίδη είναι ενδεικτική και έρχεται να επιβεβαιώσει τις αντιλήψεις και τις επιλογές της κυβέρνησης
*Με την εφαρμογή του δόγματος «μισή δουλειά-μισός μισθός».
*Με επιδόματα φτώχειας
*Την υπονόμευση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων
Η ανάκαμψη δεν μπορεί να οικοδομηθεί πάνω σε ερείπια.
Πρώτο μέλημα μας είναι να ληφθούν άμεσα μέτρα για να μείνει ΟΡΘΙΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θετικός στον κορωνοϊό εργαζόμενος στην Περιφέρεια
Ανακοινώνεται πως εργαζόμενος στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου και ειδικότερα στο Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού των Ιωαννίνων ευρέθη θετικός στον κορωνοϊό. Ακολουθούνται τα προβλεπόμενα από τον Ε.Ο.Δ.Υ..

Συνελήφθη για παραβίαση των μέτρων αποφυγή του κορωνοϊού
Συνελήφθη στις 31-08-2020 το πρωί σε περιοχή της Ηπείρου, από αστυνομικούς του οικείου Αστυνομικού Τμήματος, ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, ο κατηγορούμενος είχε παραβιάσει τους όρους σχετικά με κατ΄οίκον περιορισμό που του είχε τεθεί.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Θετικό κρούσμα κορωνοϊού στη «Δωδώνη»-Άμεσα απολύμανση και μέτρα 
Με επίσημη ανακοίνωσή της η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, κάνει γνωστό ότι εργαζόμενός της είναι θετικός στον Covid-19.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, ο εργαζόμενος είχε επιστρέψει από την καλοκαιρινή άδεια 14 ημερών και διαγνώστηκε θετικός.
Υπήρξε άμεσα ειδοποίηση του ΕΟΔΥ και άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων που υποδείχθηκαν, ο εργαζόμενος τέθηκε σε καραντίνα ενώ οι χώροι του εργοστασίου απολυμάνθηκαν με ιδιαίτερη επιμέλεια και επιμονή από πιστοποιημένο φορέα. Με απόφαση της Διοίκησης της εταιρίας το προσωπικό του εργοστασίου που συμπλέκεται με τους χώρους αυτούς τέθηκε προληπτικά εκτός εργασίας.
Το προσωπικό αυτό μετά τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Διεύθυνσης Υγιεινής της Περιφέρειας Ηπείρου επιστρέφει άμεσα στην εργασία του. Η παραγωγική διαδικασία της εταιρίας δεν διακόπηκε και συνεχίζεται κανονικά. Την ανακοίνωση της «Δωδώνη» υπογράφει ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Μιχάλης Παναγιωτάκης.

Αλλαγή ημερομηνιών κατάταξης στρατευσίμων στο Στρατό Ξηράς
Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης της λοίμωξης covid-19, μετατοπίστηκαν οι ημερομηνίες κατάταξης όσων υποχρεούνταν για κατάταξη με τη 2020 Ε΄ ΕΣΣΟ (Σεπτέμβριος 2020), ως εξής:
α. Οι υπόχρεοι για κατάταξη την 01 Σεπτεμβρίου 2020, θα καταταγούν στις 07 Σεπτεμβρίου 2020.
β. Οι υπόχρεοι για κατάταξη την 02 Σεπτεμβρίου 2020, θα καταταγούν στις 07 Σεπτεμβρίου 2020.
γ. Οι υπόχρεοι για κατάταξη την 03 Σεπτεμβρίου 2020, θα καταταγούν στις 08 Σεπτεμβρίου 2020.
δ. Οι υπόχρεοι για κατάταξη την 04 Σεπτεμβρίου 2020, θα καταταγούν στις 09 Σεπτεμβρίου 2020.
Οι ενδιαφερόμενοι θα εκτυπώσουν νέα Σημειώματα Κατάταξης μέσω του διαδικτυακού τόπου www.stratologia.gr, με χρήση κωδικών taxisnet