Διευρυμένη συνεδρίαση το Νομαρχιακό Τμήμα Άρτας της ΑΔΕΔΥ
Ενημέρωση για τις φετινές κινητοποιήσεις στην Θεσσαλονίκη
Στα πλαίσια της προετοιμασίας αλλά και της ενημέρωσης των εργαζομένων, το Νομαρχιακό Τμήμα Άρτας της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2020, διοργανώνει διευρυμένη συνεδρίαση στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα ΔΙΩΝΗ.
Η συνεδρίαση είναι ανοιχτή και καλούνται να συμμετέχουν όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και οι Σύλλογοι των εργαζομένων στο Δημόσιο του Άρτας καθώς και οι αντιπρόσωποι του Νομαρχιακού Τμήματος Άρτας της ΑΔΕΔΥ. Στην συνεδρίαση θα συμμετέχει και ο Γενικός Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Μπράτης.
Στην ανακοίνωση-κάλεσμα του Νομαρχιακού Τμήματος Άρτας της ΑΔΕΔΥ για τις φετινές κινητοποιήσεις στην Θεσσαλονίκη, αναφέρονται τα εξής:
«Η φετινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΘ γίνεται κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για την χώρα, λόγω της κρίσης της πανδημίας του Κορωνοϊού.
Οι εργαζόμενοι της πατρίδας μας, μετά από 10 χρόνια μνημονιακής καταστροφής και νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις, καλούνται, όπως φαίνεται, για μια ακόμη φορά να πληρώσουν την κρίση. Οι αντιλαϊκές, νεοφιλελεύθερες και αυταρχικές πολιτικές της Κυβέρνησης συνεχίζονται σε όλους τους τομείς με ιδιαίτερη ένταση και χωρίς κανένα δημοκρατικό διάλογο. Και ενώ από την αρχή της πανδημίας αναδείχτηκε ο αναντικατάστατος ρόλος του δημοσίου στην διαχείριση της κατάστασης και ενώ όλοι μιλούσαν για τις δημόσιες δομές υγείας στην αντιμετώπιση έκτακτων και δύσκολων καταστάσεων για την υγεία του λαού η κυβέρνηση όχι μόνο δεν υποχώρησε ούτε δράμι από την πολιτική της, αλλά ίσα-ίσα πατώντας πάνω στην πανδημία προχωρά ακάθεκτη το σχέδιο της.
Ένα σχέδιο που περιλαμβάνει ιδιωτικοποιήσεις, εντατικοποίηση της εργασίας, μειώσεις μισθών και συντάξεων, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, περιορισμό των κινητοποιήσεων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, διαχείριση του δημοσίου ως λάφυρο στα χέρια των εκάστοτε κυβερνόντων, αύξηση των στρατιωτικών δαπανών. Η σημερινή κατάσταση, μετά και από την καλοκαιρινή περίοδο, το επιβεβαιώνει πλήρως.
Μπροστά στην σημερινή πραγματικότητα, οι εργαζόμενοι οφείλουν να αντιδράσουν και να μην επιτρέψουν την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 12ης του Σεπτέμβρη, με αφορμή την ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, έρχεται ως συνέχεια των κινητοποιήσεων που έγιναν το προηγούμενο διάστημα στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Στη σημερινή συγκυρία διεκδικούμε:
1. Λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Χορήγηση δωρεάν όλου του υγειονομικού υλικού και των μέσων ατομικής προστασίας που απαιτούνται. Προστασία των ευπαθών ομάδων εργαζομένων. Δωρεάν τεστ κορωνοϊού σε όλους τους εργαζόμενους. Μέτρα στήριξης του εθνικού συστήματος υγείας και των εργαζομένων στον χώρο της Υγείας, αύξηση των δαπανών για την υγεία, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους τους τομείς των δημόσιων δομών υγείας.
2. Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Καμία μείωση των μισθών των εργαζομένων. Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.
3. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων. Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα.
4. Προσλήψεις στο Δημόσιο, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά με προτεραιότητα στην Υγεία (Παιδεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα.
5. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – Ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας.
6. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των ανώτατων συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.
7. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.
8. Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.
9. Κατάργηση του νόμου που περιορίζει τις διαδηλώσεις. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Κατάργηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Θα ακυρώσουμε στην πράξη τις τροπολογίες του Υπουργείου Εργασίας».