Έναρξη της Σχολικής χρονιάς!

Με εντατικούς ρυθμούς οι προετοιμασίες για υποδοχή μαθητών και καθηγητών
Απολυμάνσεις και καθαρισμοί σχολείων
Ενημέρωση από τον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας

Την θωράκιση της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών των σχολείων του Δήμου, βάζει σε προτεραιότητα ο Δήμος Αρταίων, προετοιμάζοντας τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε το «πρώτο κουδούνι» να βρει μαθητές και εκπαιδευτικούς στις σχολικές μονάδες έτοιμους και ασφαλείς.
Μετά και τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας για την υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά την διάρκεια του σχολικού ωραρίου, ο Δήμος έχει ήδη προχωρήσει σε, απεντομώσεις, κοπή χόρτων και τεχνικές παραβάσεις, καθώς επίσης και προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) για όλους τους εργαζόμενους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπό το νέο καθεστώς, θα προσληφθεί το προσωπικό για τη νέα περίοδο που θα καλύψει την καθαριότητα των σχολικών μονάδων του Δήμου Αρταίων, δηλαδή με σύμβαση χρόνου και όχι έργου όπως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.
Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών επικεντρώθηκε ενώ θα συνεχιστεί, στα θέματα υγιεινής, ασφάλειας και λειτουργικότητας, με παρεμβάσεις επισκευής – συντήρησης οικοδομικού χαρακτήρα, όπως εξωτερική και εσωτερική βαφή, υδραυλικά – ηλεκτρολογικά, καθαρισμό των σχολικών αυλών, σιδηρουργικές εργασίες- κατασκευές ραμπών ΑμεΑ κ.α.
Βαρύτητα δόθηκε και στις διαγραμμίσεις διαβάσεων στις εισόδους των σχολικών συγκροτημάτων, καθώς και στις διαβάσεις των πεζών στα φανάρια. Επιπλέον, οι σχολικές καθαρίστριες και οι σχολικοί τροχονόμοι αναμένεται να είναι έγκαιρα στις θέσεις τους.
«Έγκαιρα λόγω και της υγειονομικής κρίσης υπήρξε μέριμνα για την προετοιμασία των εγκαταστάσεων των σχολείων, την καθαριότητα, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των σχολείων, ενώ είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, προκειμένου να διατεθούν στα σχολεία επαρκείς ποσότητες αντισηπτικών υγρών και μάσκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς» ανέφερε σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κώστας Χαρακλιάς.

Με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας
Ενημέρωση στους Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης//////
Με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας την Τετάρτη στις 9 Σεπτεμβρίου 2020 στο προαύλιο χώρο του 2ου Λυκείου Άρτας πραγματοποιήθηκε ενημέρωση με προσκεκλημένους τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς που ξεκινά σε καθεστώς ιδιαζουσών και πρωτόγνωρων συνθηκών.
Στη διάρκεια της ενημέρωσης στην οποία συμμετείχαν οι επικεφαλής δεκάδων σχολικών μονάδων, ο Πρόεδρος Ευάγγελος Χαρμπής και οι γιατροί μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας: Βόϊδαρου Χρυσούλα , Χαραλάμπης Μιχαήλ, Ευταξίας Νικόλαος , τόνισαν την ανάγκη απαρέγκλιτης εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ και έδωσαν οδηγίες σχετικά με την σωστή χρήση των υλικών ατομικής προστασίας. Ιδιαίτερη έμφαση με επίδειξη εφαρμογής, δόθηκε στη χρήση των μασκών που αποτελούν βασικό μέσο προστασίας και αποτροπής διάδοσης του Covid19 SARS-CoV-2.
Όπως ανέφερε ο κ. Χαρμπής:
«η προστασία παιδιών και συνακόλουθα των εκπαιδευτικών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την Πολιτεία και την κοινωνία και η πιστή και απαρέγκλιτη τήρηση των υγειονομικών κανόνων-πρωτοκόλλων είναι αδιαπραγμάτευτη και πέρα από κάθε δοξασία αμφισβήτησης. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς και στη δραματική συγκυρία που βρισκόμαστε, ή – για οποιοδήποτε λόγο – άρνηση εφαρμογής των κοινωνικών κανόνων και των θεσπισμένων νόμων αποτελεί επικίνδυνη πράξη και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί από τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας. Οι επιστήμονες και συνολικά οι Επιστήμες έχουν χαράξει το χάρτη πορείας στον οποίο οφείλουμε να πορευτούμε με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια και με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Ας μην είμαστε απροετοίμαστοι. Είναι θέμα χρόνου να καταγραφεί κρούσμα Covid 19 στα σχολεία μας και στα παιδιά μας. Έχω όμως την πεποίθηση ότι οι εκπαιδευτικοί με το ζήλο που επιδεικνύουν, την υπευθυνότητα που τους διακρίνει και την ηθική που τους διακατέχει θα αντιμετωπίσουν με αποτελεσματικότητα κάθε τέτοιο περιστατικό. Και φυσικά εμείς ως γιατροί, ως πολίτες αλλά και ως γονείς θα είμαστε παρόντες στην πρώτη γραμμή και αυτής της μάχης».
Από την πλευρά τους οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων διατύπωσαν τους προβληματισμούς, τις ιδιαιτερότητες αλλά και τις ελλείψεις σε κάποια σχολικά συγκροτήματα. Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας δεσμεύτηκε να μεταφέρει αρμοδίως τους προβληματισμούς και τα αιτήματα με στόχο την άμεση κάλυψη των αναγκών.

Απολυμάνσεις και καθαρισμοί στον Δήμο Γ. Καραϊσκάκη

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται από τον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη όλες οι απαραίτητες ενέργειες ( απολυμάνσεις , καθαρισμοί Σχολικών μονάδων) και όλα τα ενδεικνυόμενα από την Ιατρική Κοινότητα μέτρα προφύλαξης των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού εν όψη της έναρξης της Σχολικής χρονιάς !
Ο Δήμαρχος Περικλής Μίγδος, είναι πανταχού παρών ώστε όλα να είναι έτοιμα για την υποδοχή μαθητών και καθηγητών.