Εκδήλωση εορτασμού Ημέρας Μνήμης Γενοκτονίας Ελλήνων Μ. Ασίας

Εκδήλωση εορτασμού “Ημέρα Μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου, ως ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, θα γίνει την Κυριακή 20/9/20.
Την πρόσκληση «Hμέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας» συνυπογράφουν ο Αλέξανδρος Καχριμάνης Περιφερειάρχης Ηπείρου και ο
Mωυσής Ελισάφ Δήμαρχος Ιωαννίνων.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
-Kυριακή20 Σεπτεμβρίου 2020
10.00Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη (Μπονίλας) Ανατολής
10.30Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού, επί της οδού Ιωαννίνων.
11.00Χαιρετισμοί επισήμων
Ακολουθεί κέρασμα στον προαύλειο χώρο του παλαιού Δημαρχείου Ανατολής.
Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Ηπείρου – Δήμος Ιωαννιτών – Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου.
Δηλώσεις συμμετοχής για καταθέσεις στεφάνων στα τηλέφωνα: Περιφέρεια Ηπείρου: 26510 87202 | Δήμος Ιωαννιτών:26513 61110
* Λόγω των εκτάκτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουνσύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων γιαλόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων

Δήλωση Μιχάλη Κατρίνη: ποιος αποφασίζει για την αναστολή πλειστηριασμών;
Σε δήλωση του Μιχάλη Κατρίνη, Υπεύθυνου Τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, αναφέρονται τα εξής:
Η Έλληνική Ένωση Τραπεζών ανακοίνωσε χθες την αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για τους ευάλωτους δανειολήπτες μέχρι το τέλος του 2020, κάνοντας αυτό που θα έπρεπε να έχει ήδη αποφασίσει η κυβέρνηση και να νομοθετήσει η Βουλή.
Αντί να προστατεύσει την πρώτη κατοικία, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απελευθέρωσε τους πλειστηριασμούς και κατήργησε το καθεστώς προστασίας για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια.
Η “προστασία” που θα έδινε στους δανειολήπτες το πρόγραμμα-Γέφυρα και το νέο πτωχευτικό που διαφημίζει ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται κενή περιεχομένου.
Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των τραπεζών πλανάται ένα ερώτημα:
Σε περίοδο οικονομικής κρίσης και εν μέσω πανδημίας, ποιος θα αποφασίζει για την αναστολή πλειστηριασμών; Οι τράπεζες ή η κυβέρνηση;

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση για τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Πατρών
Ο ιστορικός Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών ανακοινώνει την πραγματοποίηση Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης η οποία θα λάβει χώρα την Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020, και ώρα 11:00 π.μ. στο “Σπίτι του Ηπειρώτη” (Μουρούζη 14-16/ 1ος όροφος). Αρχικώς θα γίνει οικονομικός και διοικητικός απολογισμός και ακολούθως αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης (διοικητικού συμβουλίου και εξελεγκτικής επιτροπής). Σε περίπτωση μη απαρτίας την πρώτη Κυριακή, όπως πάντα συμβαίνει, θα πραγματοποιηθεί επαναληπτική συνεδρίαση την επόμενη Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020, στο ίδιο μέρος, την ίδια ώρα και με τα ίδια θέματα. Όπως δηλώνει ο Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, κ. Χάιδας Αλέξανδρος, “Είμαστε πολύ υπερήφανοι διότι οι η ανοδική πορεία του Συλλόγου μας συνεχίζεται, αυτή τη φορά με πολλά νέα πρόσωπα.

Εμπειρία και καινούργιες ιδέες είναι στοιχεία που, άρρηκτα συνδεδεμένα, θα δώσουν το καλύτερο αποτέλεσμα για το σωματείο μας, το οποίο έχει περάσει πλέον στον δεύτερο αιώνα κοινωνικής δράσης και πολιτισμικής δημιουργίας. Ο Σύλλογός μας στελεχωμένος τα εκατόν ένα τούτα χρόνια από ξεχωριστές προσωπικότητες της κοινωνικής, πνευματικής, οικονομικής, εκπαιδευτικής και πολιτειακής ζωής της πόλης μας, θα συνεχίσει με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο το πολυσχιδές έργο του. Εμείς στον Πανηπειρωτικό Σύλλογο διαλεγόμαστε, διαφωνούμε, απαντούμε, πάντα όμως με συνθετική διάθεση. Προς τούτο, καλούμε, όλα τα μέλη μας να τιμήσουν για άλλη μια φορά τη διαδικασία”. Σημειώνεται ότι ο χώρος διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης είναι ενιαίος και διαμπερής και τηρούνται αυστηρώς όλα τα μέτρα υγιεινής σύμφωνα με τα εκάστοτε σχετικά ΦΕΚ και τα ισχύοντα πρωτόκολλα υγείας.

Δήμος Ηγουμενίτσας
999.998,00€ από το ΕΣΠΑ 2014-2020 για την αντικατάσταση οχημάτων Δήμου.
Εντάχθηκε με το ποσό των 999.998,00€ η πράξη «Αντικατάσταση οχημάτων Δήμου Ηγουμενίτσας» στο ΕΣΠΑ 2014-2020. Η υλοποίηση της δράσης στοχεύει στην προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση πόρων, που αποτελούν προτεραιότητες του Σχεδίου Διαχείρισης Βιώσιμης Ενέργειας (Σ.Δ.Β.Ε.) που έχει εκπονήσει ο Δήμος μας.
Το φυσικό αντικείμενο της πράξης αφορά στην αντικατάσταση οκτώ (8) παλιών και κοστοβόρων οχημάτων του στόλου του Δήμου Ηγουμενίτσας, με την προμήθεια των παρακάτω έξι (6) συνολικά νέων ενεργειακά αποδοτικών οχημάτων χαμηλών ρύπων:
Ένα (1) καινούργιο απορριμματοφόρο διαξονικό όχημα με συμπιεστή απορριμμάτων, τύπου πρέσας 14m3 με σύστημα πλύσης κάδων. Ένα (1) καινούργιο απορριμματοφόρο τριαξονικό όχημα με συμπιεστή απορριμμάτων, τύπου πρέσας 24m3. Ένα (1) καινούργιο ανατρεπόμενο φορτηγό διαξονικό μικτού φορτίου 19tn με γερανό και αρπάγη. Ένα (1) καινούργιο ανατρεπόμενο φορτηγό τριαξονικό μικτού φορτίου 26t. Ένα(1) καινούργιο μικρό λεωφορείο μεταφοράς ατόμων 15-20 θέσεων καθήμενων πλέον μιας θέσεως για αμαξίδιο ΑΜΕΑ με αναδιπλούμενο ανυψωτικό μηχανισμό. Ένα(1) καινούργιο μικρό λεωφορείο μεταφοράς ατόμων 20-30 θέσεων καθήμενων.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων από 15/09 – 20/09/2020
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 15 έως 20 Σεπτεμβρίου του έτους 2020) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου στην Άρτα, θα είναι τα ακόλουθα:
• Δευτέρα (14-09-2020) και ώρες από 08:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
• Τρίτη (15-09-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές.
• Τετάρτη (16-09-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
• Πέμπτη (17-09-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
• Παρασκευή (18-09-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Αννεμοράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.
• Σάββατο (19-09-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λίμνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.

Έναρξη Προγραμμάτων Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Τα Προγράμματα Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου ανακοινώνουν την έναρξη των Επαγγελματικών Επιμορφωτικών Σεμιναρίων για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 Τα μοριοδοτούμενα αυτά σεμινάρια απευθύνονται τόσο στο ευρύ κοινό, όσο και σε επαγγελματίες στους τομείς της Εκπαίδευσης, της Ψυχολογίας, της Συμβουλευτικής, της Τέχνης, των Υπολογιστών, του Τουρισμού, της Διοίκησης Επιχειρήσεων κλπ.
Όπως ενημερώνει η κ. Μαρία Ε. Γιουμούκη, Εκπαιδευτικός Α’βαθμιας Ε.Κ.Π.Α., MSc “Ειδική Αγωγή” Ε.Κ.Π.Α., MSc “Εκπαιδευτική ηγεσία & Διοίκηση” Παν. Λευκωσίας, «Τα δίδακτρα είναι τα πιο ανταγωνιστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο και τα έσοδα διατίθενται σε διοργάνωση δωρεάν προγραμμάτων, ερευνητικών δράσεων και καλλιτεχνικών δρώμενων».