Βουλευτές του ΚΙΝΑΛ για τα φαινόμενα συνωστισμού στην Αττική

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, μαζί με Βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρούνται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) στην Αττική.
Αναλυτικά αναφέρουν ότι παρά τη μείωση χρήσης των ΜΜΜ, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΣΑ από τον αριθμό ημερησίων επικυρωμένων εισιτηρίων, αυξημένος συνωστισμός παρατηρείται στις στάσεις των λεωφορείων και στις αποβάθρες του Μετρό, αλλά και εντός των μέσων μεταφοράς. Έτσι δεν μπορεί να γίνει λόγος για εφαρμογή των μέτρων για κοινωνική αποστασιοποίηση, τη χρονική στιγμή που τα κρούσματα αυξάνονται και ο φόβος ενός νέου lockdown, με όλες τις συνέπειες που το συνοδεύουν για την οικονομία, είναι προ των πυλών.

Επίσης τονίζουν ότι παρά τις εξαγγελίες του ίδιου του Πρωθυπουργού, αλλά και του αρμόδιου Υπουργού, για συχνά δρομολόγια, προσλήψεις προσωπικού και προμήθεια λεωφορείων, μόλις πριν λίγες μέρες εγκρίθηκε από τη Βουλή η σχετική ΠΝΠ και με το πιο αισιόδοξο σενάριο οι διαδικασίες θα καταφέρουν να ολοκληρωθούν στο τέλος του έτους ή στην αρχή του επόμενου. Δηλαδή σχεδόν ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας!
Επιπλέον ένα ακόμα στοιχείο της ολιγωρίας της Κυβέρνησης διαφαίνεται στην λειτουργία του ΤΡΑΜ, όπου εδώ και δύο χρόνια περίπου παραμένει παροπλισμένο το μεγαλύτερο τμήμα του επιβαρύνοντας περισσότερο τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς.

Οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής με σκοπό την εξεύρεση άμεσων λύσεων στο θέμα που είναι υγειονομικά επικίνδυνο για χρήστες και εργαζόμενους, ρωτούν τον κ. Υπουργό για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των δεσμεύσεών του, για τα έκτακτα μέτρα που θα ληφθούν μέχρι να ολοκληρωθούν οι νέες προσλήψεις και ο νέος εξοπλισμός, για τις προθέσεις του για την διασφάλιση της δημόσιας αστικής συγκοινωνίας, αλλά και για το χρόνο που θα λειτουργήσει πλήρως το ΤΡΑΜ.