Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιοκτητών Αγροτικών Ακινήτων
Επιστολή προς τους Περιφερειάρχες να παρέμβουν στο ΣτΕ
Κοινή επιστολή προς στους Περιφερειάρχες όλη της χώρας απέστειλε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιοκτητών Αγροτικών Ακινήτων, ζητώντας τη δυναμική παρέμβασή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να διασωθεί η περιουσία χιλιάδων ελλήνων πολιτών που δημεύτηκε εξαιτίας της διαστρέβλωσης της έννοιας του δάσους και των δασικών εκτάσεων.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιοκτητών Αγροτικών Ακινήτων, ζήτησε διά των επιστολών του από τους εκπροσώπους όλων των Περιφερειακών Αρχών της χώρας, να παρέμβουν στο ΣτΕ υπέρ του κύρους της Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κ. Χατζηδάκη για την αναθεώρηση των δασικών χαρτών και κατά της αίτησης ακύρωσης της συγκεκριμένης Υπουργικής Απόφασης που κατέθεσαν η Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, και ακολούθως οκτώ περιβαλλοντικές οργανώσεις.
Προς τούτο, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων κ. Δημήτρης Κοτσώνης, επισυνάπτει μαζί με το κείμενο της δική του επιστολής προς τους Περιφερειάρχες, την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), προς τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, από τον οποίο, η ΠΟΜΙΔΑ ζητά να παρέμβει στο ΣτΕ υπό την ιδιότητα του αντιπροέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος υπέρ του κύρους της πρόσφατης υπουργικής απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη: «Καθορισμός των διοικητικών πράξεων, των λοιπών πρόσφορων στοιχείων, των τεχνικών προδιαγραφών και της διαδικασίας για την αυτεπάγγελτη αναμόρφωση και κατάρτιση των δασικών χαρτών κατά το άρθρο 48 του ν. 4685/2020 (Α’ 92)» (Β’ 2773)» και κατά της αίτησης ακύρωσης που κατέθεσαν εναντίον της, οι προαναφερθέντες φορείς.
Πρόκειται για τον νόμο βάσει του οποίου καθορίζονται οι νέες διατάξεις, σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να γίνουν οι διορθώσεις στους δασικούς χάρτες, έτσι ώστε να μην χαρακτηρίζονται ως Δασικές, εκτάσεις οι οποίες το Κράτος έχει παραχωρήσει στους πολίτες για διαφορετική χρήση. Όπως επίσης και όσες άλλες εκτάσεις, τις οποίες, το κράτος με διάφορους τρόπους έχει επίσης αναγνωρίσει ως μη δασικές. Γεγονός με το οποίο καταργείται η Δήμευση των περιουσιών μας, η οποία έχει επέλθει, επειδή οι Δασικές Υπηρεσίες τις χαρακτηρίζουν δασικές !
Αμφότεροι οι φορείς δια των επιστολών τους, επικαλούνται την ανάγκη να υπάρξει πλήθος αντίστοιχων παρεμβάσεων από τους Περιφερειάρχες, έτσι ώστε οι Δικαστές να αντιληφθούν, ότι το ζήτημα αφορά την τεράστια κατηγορία των Κτηνοτρόφων της Ελλάδας και πολλών ακόμη πολιτών.
Επικαλούνται επίσης την αναγκαιότητα, να αντιληφθεί το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο τους σκοπούς αυτών των αιτήσεων ακυρώσεων και το έωλο των επιχειρημάτων τους αλλά και τη θλιβερή πραγματικότητα στην οποία έχει οδηγηθεί η Χώρα, από τις υπερβολές των Δασολόγων-Δασαρχών, που έχουν με τις ενέργειες τους έχουν χαρακτηρίσει το 73% της Ελλάδας Δάσος, δημεύοντας τις περιουσίες μας, αλλά καταστρέφοντας ταυτόχρονα και την Εθνική Οικονομία. Τη στιγμή, που η Ε.Ε., έχει προέβη στην καταμέτρηση της δασοκάλυψης σε όλα τα κράτη της, προσδιορίζοντας τη δασοκάλυψη στην Ελλάδα στο 51% και την κάλυψη της από βοσκότοπους σε 18%
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Αγροτικών Ακινήτων κ. Δημήτριος Κοτσώνης, ζητάει από τους εκπροσώπους των Περιφερειακών Αρχών να τολμήσουν να προβούν στις ενέργειες που χρειάζονται για να αποδεσμευτούν από τον Δασικό Νόμο η Βοσκότοποι και να καταργηθεί η δήμευση της περιουσίας χιλιάδων Ελλήνων πολιτών.