Σχεδόν -115- κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν

Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων

 

Συνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, δύο αλλοδαποί, για εισαγωγή και μεταφορά στην Ελληνική Επικράτεια, ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της . Οι συλληφθέντες επέβαιναν σε δυο Ι.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα, εκ των οποίων το ένα μετέφερε τα ναρκωτικά, ενώ το άλλο λειτουργούσε ως προπομπός.

Πιο συγκεκριμένα, σημαντική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, αποτρέποντας τη διοχέτευσή της στην εγχώρια αγορά ναρκωτικών.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντόπισαν σήμερα (14-10-2020) το πρωί στην Κρανούλα Ιωαννίνων και ακινητοποίησαν για έλεγχο δύο οχήματα, τα οποία οδηγούσαν οι δύο κατηγορούμενοι.

Πιο συγκεκριμένα, ένας από αυτούς οδηγούσε Ι.Χ. Φορτηγό, στο επικαθήμενο του οποίου βρέθηκαν -5- ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν -24- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους -114- κιλών και -950- γραμμαρίων.
Ο δεύτερος κατηγορούμενος επέβαινε σε έτερο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο και όπως διαπιστώθηκε λειτουργούσε ως προπομπός, διευκολύνοντας τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών και ενημερώνοντας το πρώτο όχημα για το ενδεχόμενο επικείμενων αστυνομικών ελέγχων.
Συνολικά κατασχέθηκαν: 114 κιλά και 950 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
•τα παραπάνω οχήματα, χρηματικό ποσό 1.500 ευρώ και4 κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Εξιχνιάστηκε διάρρηξη μονοκατοικίας σε περιοχή της Θεσπρωτίας 
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αλλοδαπού
Εξιχνιάστηκε ύστερα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, υπόθεση διάρρηξης μονοκατοικίας στον Αργυρότοπο Θεσπρωτίας.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος εμπλέκεται σε διάρρηξη μονοκατοικίας που έγινε τον περασμένο Μάιο, από όπου αφαιρέθηκαν κοσμήματα.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Σε πρόχειρο κατάλυμα σε χωριό της Άρτας διέμεναν παράτυποι μετανάστες
Συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί
Σε βάρος τους καθώς και ενός ακόμη ημεδαπού, σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και προστασίας του περιβάλλοντος.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας και τη συνδρομή του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.), πραγματοποίησαν χθες το πρωί σε χωριό της Άρτας, αιφνιδιαστικό έλεγχο σε πρόχειρο κατάλυμα που βρίσκεται σε κτήμα.
Εντός αυτού εντοπίστηκαν να διαμένουν οκτώ (8) αλλοδαποί, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη είσοδο και παραμονή τους στη χώρα, ενώ ο χώρος ήταν ακατάλληλος για το σκοπό αυτό, με αποτέλεσμα τη ρύπανση του περιβάλλοντος.
Επιπρόσθετα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ιδιοκτήτης του κτήματος τυγχάνει ο ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για διευκόλυνση παράνομης διαμονής των αλλοδαπών.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Αλλοδαπός μετέφερε παράτυπο μετανάστη
Συνελήφθη στις 13-10-2020 αργά το βράδυ στο 7ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αθηνών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δωδώνης, αλλοδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά παράτυπου μετανάστη.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο κατηγορούμενος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας αλλοδαπό, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Κατασχέθηκε το παραπάνω αυτοκίνητο, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.