Όλγα Γεροβασίλη: Η κατάσταση στην Ήπειρο συμπυκνώνει την παντελή αδράνεια της κυβέρνησης

«Η σημερινή κατάσταση στην Ήπειρο συμπυκνώνει την παντελή αδράνεια της κυβέρνησης για τη συνολική ενίσχυση του συστήματος υγείας – Χαρακτηριστική η αναφορά των εργαζομένων του νοσοκομείου Άρτας!» επεσήμανε σε παρέμβαση της η Όλγα Γεροβασίλη, Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βουλευτής Άρτας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Τ/Σ Ιωάννινα TV.

Πιο συγκεκριμένα, τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η Όλγα Γεροβασίλη για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ήπειρο και για την αδράνεια της κυβέρνησης ως προς την ουσιαστική ενίσχυση του συστήματος υγείας. Το σύστημα σε όλη την Ήπειρο βρίσκεται στα όριά του με μεταφορές νοσούντων από το Πανεπιστημιακό σε νοσοκομεία χωρίς την απαιτούμενη υποδομή. Χαρακτηριστική η αναφορά των εργαζομένων του νοσοκομείου Άρτας, ενός δευτεροβάθμιου νοσοκομείου, όπου η πνευμονολογική αναστέλλει τη λειτουργία της και μετατρέπεται σε μονάδα Covid, χωρίς νέες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού! Η κυβέρνηση λειτουργεί με σηκωμένα χέρια ευχόμενη να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Η ευθύνη μίας κυβέρνησης είναι να θωρακίσει τη χώρα. Είχε και το χρόνο και τα χρήματα. Και δεν το έκανε, σχολίασε η Γραμματέας της Κ.Ο. υπογραμμίζοντας ότι αγνοήθηκαν παντελώς οι προτάσεις και επισημάνσεις του ΣΥΡΙΖΑ από τον προηγούμενο Μάρτιο για τη λήψη μέτρων εμπροσθοβαρών και για τη στήριξη της οικονομίας και της εργασίας, αλλά και για την ουσιαστική ενίσχυση του συστήματος υγείας. «Προφανώς και πρέπει να υπάρξει οικονομική δραστηριότητα ώστε να αποφευχθεί η μετατροπή μιας υγειονομικής κρίσης σε κρίση οικονομική και κοινωνική» πρόσθεσε, ασκώντας παράλληλα κριτική στην έλλειψη μέριμνας της κυβέρνησης κατά το ανεξέλεγκτο άνοιγμα στον τουρισμό μετά το lokdown. «Λύσεις υπάρχουν ακόμη, αλλά η κυβέρνηση δεν τις επιλέγει: Άμεση ενίσχυση με χρήματα στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, άμεσες προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού. Αντιθέτως, επιλέγει να προσπαθεί να βουλώσει τρύπες, μετακινώντας εργαζόμενους από τη μία μονάδα στην άλλη, αφήνοντας έκθετους τους υγειονομικούς και το ΕΣΥ».