Σεμινάριο από την Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Άρτας – Φιλιππιάδας

Πόλος έλξης το Θέμα «Εργατική & Ασφαλιστική Νομοθεσία και η Εφαρμογή της στη Μισθοδοσία»

Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή φοροτεχνικών και στελεχών επιχειρήσεων ,από την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου , Αιτολωκαρνανίας και Λευκάδος είχε το σεμινάριο που οργανώθηκε από την Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Άρτας-Φιλιππιαδας και πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2019, στην Άρτα . με θέμα: «Εργατική & Ασφαλιστική Νομοθεσία και η Εφαρμογή της στη Μισθοδοσία». Με Εισηγητή τον Εξειδικευμένο Σύμβουλο Εργασιακών Θεμάτων και, κ. Βασίλη Πρασσά.

Στη διάρκεια του σεμιναρίου αναπτύχθηκε μία ευρεία θεματολογία, η οποία αφορούσε στις Αυξήσεις Κατώτατου και Υποκατώτατου Μισθού, στην Επεκτασιμότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, στην Υποχρεωτικότητα-Συρροή Συλλογικών Συμβάσεων, στα λοιπά Επιδόματα και την Προϋπηρεσία, στα χρονικά όρια εργασίας και το Διάλειμμα, στην έννοια του συμψηφισμού των αποδοχών, στη νόμιμη εφαρμογή Υπερεργασίας/Υπερωρίας, στις Παραβάσεις-Πρόστιμα-Ενστάσεις, καθώς και στην Ασφάλεια Δικτύου στο Λογιστικό Γραφείο.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Θεοδόσης Γεώργιος, ανέφερε τα εξής:
Αγαπητές κυρίες και κύριοι Αγαπητοί συνάδελφοι . καλησπέρα σας.
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθερών Επαγγελματιών Άρτας –Φιλιππιάδας , σας καλωσορίζω στη σημερινή ενημερωτική εκδήλωση. Όπως γνωρίζετε ως Ένωση προσπαθούμε να αξιοποιούμε κάθε αξιόλογη ευκαιρία και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να ενημερώνουμε έγκυρα και έγκαιρα τα μέλη μας, για τις εξελίξεις που συντελούνται και αφορούν το επάγγελμα μας .
Την εγκυρότητα και την πληρότητα των απαντήσεων στους προβληματισμούς μας, εξασφαλίζει σήμερα η παρουσία του καταξιωμένου και έμπειρου εισηγητή, κ. Βασίλη Πρασσά, ο οποίος είναι Σύμβουλος Εργασιακών Θεμάτων και Προϊστάμενος Εφαρμογών Μισθοδοσίας της Epsilon Net.

Όλα τα νέα νομοθετήματα, οι μεταρρυθμίσεις, και πολλές από τις αλλαγές που επιφέρουν νομοθετήθηκαν χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι δυνατότητες της πραγματικής οικονομίας αλλά και οι συνθήκες, όπως αυτές διαμορφώνονται από την καθημερινή πρακτική, με αποτέλεσμα ο κλάδος των φοροτεχνικών να φορτώνεται με πιεστικές γραφειοκρατικές διαδικασίες και ταυτόχρονα να αφαιρούν από τις επιχειρήσεις τη δυνατότητα ευελιξίας στον τρόπο οργάνωσης της εργασίας.
Κλείνοντας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την παρουσίας σας και τη συμμετοχή στο σημερινό σεμινάριο ειδικά τους συναδέλφους που μας τίμησαν από πιο μακρινές περιοχές . Η μεγάλη αυτή συμμέτοχη μας δεσμεύει ωε Ένωση να σας προσφέρουμε παρόμοιες εκδηλώσεις και μάλιστα έχουμε είδη προγραμματίσει για την επομένη Τρίτη 9/4/2019 αντίστοιχο σεμινάριο με θέμα τη Φορολογία Εισοδήματος –Φορολογικές Δηλώσεις 2019.

Τέλος να ευχαριστήσουμε την εταιρεία EPSILON NET όχι μόνο για τη σημερινή εκδήλωση αλλά και για την μακρόχρονη συνεργασία που έχουμε και εφόσον ευχαριστήσουμε τον συνάδελφο Βασίλη Πρασσά,να τον δεσμεύσουμε από σήμερα ότι σύντομα θα τον φιλοξενήσουμε ξανά στη Άρτα .
Σας ευχαριστώ πολύ.