Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον Covid-19 συνεχίζονται στη Δ.Ε Αράχθου

Μετά την ολοκλήρωση και των δειγματοληπτικών ελέγχων για τον Covid – 19 στους κατοίκους της Δ.Ε Πέτα, τα αποτελέσματα των οποίων όπως και στη Δ.Ε Κομποτίου, ήταν όλα αρνητικά, ο Δήμος Νικολάου Σκουφά, σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, συνεχίζει τους ελέγχους, αυτή τη φορά στη Δ.Ε Αράχθου.
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020, κλιμάκιο KOMY της Άρτας του ΕΟΔΥ, θα βρεθεί στο δημαρχείο του Νεοχωρίου και θα πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους στους δημότες μας από τις 11 το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι. Οι πολίτες που θα προσέλθουν, παρακαλούνται να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους και τον ΑΜΚΑ τους.
Θυμίζουμε πως στο έντυπο μετακίνησης, ή στο μήνυμα που στέλνουμε στο 13033, ο απαραίτητος κωδικός είναι το νούμερο 1 (Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό).

Δήμος Ιωαννιτών: Χωρίς αποκομιδή απορριμμάτων ένα διήμερο
Ανήμερα των Χριστουγέννων και το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου δεν θα γίνει αποκομιδή λόγω των αργιών.
Η Υπηρεσία Καθαριότητας θα εργαστεί κανονικά την Κυριακή 27 του μήνα όπου θα επανέλθει και το κανονικό πρόγραμμα αποκομιδής.
Ο Δήμος απευθύνει έκκληση στους συμπολίτες το επόμενο διήμερο να αποφύγουν την εναπόθεση απορριμμάτων ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην πόλη.
Η υπηρεσία καθαριότητας εύχεται σε όλους Καλά Χριστούγεννα.

Οργάνωση Μελών της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Άρτας
Διαδικτυακή ιδρυτική συνέλευση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22/12/20 Μελών της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Άρτας όπου το παρών έδωσε ο Γραμματέας της Ν. ΣΥΡΙΖΑ Σωτήρης Αλεξίου.
Στη σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: Στις δύσκολες εποχές που ζούμε οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης έχουν σαν αποτέλεσμα η ζωή των νέων να πάει από το κακό στο χειρότερο. Η πανδημία δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την καθημερινότητα μας, η οποία γίνεται αγώνας επιβίωσης για την ζωή και στο τέλος πάλι ο απλός πολίτης είναι αυτός που θα πληρώσει τα σπασμένα.
Εμείς σαν νέοι μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές δεν πτοηθήκαμε, αλλά βρήκαμε την δύναμη να δημιουργήσουμε την Νεολαία Σύριζα στην πόλη της Άρτας και μέσα από αυτή να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα μας. Η ανεργία στην περιοχή μας καθημερινά αυξάνεται. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια! Θα οργανωθούμε και θα παλέψουμε για τις αξίες τις γενιάς μας.
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους νέους της πόλης μας να οργανωθούν και να παλέψουν μαζί μας για ό,τι θεωρούν άδικο. Ας δώσουμε τον αγωνιστικό τόνο που ταιριάζει στην πόλη μας, ας μην μείνουμε άλλο άπραγοι.

Μητσοτάκης για υγειονομικούς: «θα δώσουν το καλό παράδειγμα»
«Οι άνθρωποι που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης και οφείλουμε πάνω από όλα αυτούς να προστατεύσουμε για να συνεχίσουν να προστατεύουν εμάς» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για υγειονομικούς που εκφράζουν επιφυλάξεις για το αν πρέπει να εμβολιαστούν, κατά την περιοδεία του σε δομές υγείας στην Πέλλα και την Ημαθία.

«Είμαι σίγουρος ότι και το μικρό ποσοστό των υγειονομικών που αυτή τη στιγμή εκφράζουν κάποιες επιφυλάξεις, κάποιες αμφιβολίες, για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να εμβολιαστούν, με την πορεία του χρόνου -και βλέποντας τους συναδέλφους να εμβολιάζονται με ασφάλεια και με αποτελεσματικότητα- θα κάνουν και αυτοί το βήμα ώστε να πετύχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμόρφωση με τον εμβολιασμό, ειδικά στους υγειονομικούς μας», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης. «Από εκεί και πέρα», προσέθεσε, «θα ακολουθήσουν, όπως έχουμε ανακοινώσει, οι ευάλωτες ομάδες, οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας, άνθρωποι με χρόνια νοσήματα, για να φτάσουμε τελικά στον γενικό πληθυσμό έτσι ώστε να μπορέσουμε πια να φτάσουμε στο σημείο να εμβολιάσουμε μεταξύ του 60% και του 70% του ελληνικού πληθυσμού που απαιτείται για να τελειώνουμε μία και καλή με αυτή την περιπέτεια, να ξαναπάρουμε πίσω τον έλεγχο των ζωών μας, να ξαναμπεί η οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης».