Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί και στην Ήπειρο - Στο ΠΓΝΙ ο Κοντοζαμάνης

Στην Άρτα 4 Ιανουαρίου

Θα εμβολιαστούν μόνο υγειονομικοί

Οι υπόλοιποι στα Κέντρα Υγείας

Μειώνονται οι νοσηλευμένοι στο Γ.Ν. Α.

Με τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στην Ήπειρο. Πιο συγκεκριμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων την Τρίτη στις 8:30 το πρωί ξεκίνησε ο εμβολιασμός κατά της covid 19 με πρώτο τον Βασίλη Κοντοζαμάνη. Αμέσως μετά εμβολιάστηκαν ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Μηλιώνης και η αναπληρώτρια καθηγήτρια Παθολογίας Σταυρούλα Τσιάρα.
«Συνεχίζουμε μέχρι να νικήσουμε αυτήν την πανδημία. Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει, έχουμε πολύ δρόμο ακόμη να διανύσουμε», δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος επέλεξε να εμβολιαστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Οι εμβολιασμοί στην Ήπειρο θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες με την Άρτα να ξεκινούν οι εμβολιασμοί στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, όπου θα γίνουν εμβολιασμοί μόνο για τους υγειονομικούς.
Σύμφωνα με τον σημερινό προγραμματισμό, οι υπόλοιποι θα εμβολιάζονται στα Κέντρα Υγείας και στο ΠΕΔΥ στο παλιό Νοσοκομείο, όπου υπάρχει διπλό εμβολιαστικό κέντρο.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις πρόθεσης εμβολιασμού των υγειονομικών στο Νοσοκομείο Άρτας, έχουν δηλώσει πρόθεση εμβολιασμού περίπου το 50% των υγειονομικών.
Όπως μας διευκρινίζει ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ευάγγελος Ντάκουλας, δήλωση πρόθεσης, δεν είναι δεσμευτική για κανένα, ούτε για εκείνους που δήλωσαν, ούτε για όσους δεν δήλωσαν, απλώς είναι μια πρώτη ένδειξη σχετικά με το πόσα εμβόλια θα ζητηθούν.
Παράλληλα, ο κ. Ντάκουλας ενημέρωσε πως σταδιακά μειώνονται οι νοσηλευόμενοι στο Νοσοκομείο και με τον τρόπο αυτό αποφορτίζεται και το κλίμα.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Άρτας, στέλνει –μέσω της ΗΧΩ- τις ευχές τους σε όλους τους Ηπειρώτες, για καλή νέα χρονιά, μια χρονιά με τον κόσμο απαλλαγμένο από την πανδημία, με υγεία προς όλους, ενώ χαρακτήρισε την χθεσινή ημέρα που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στην Ήπειρο, σημαντική στη μεγάλη προσπάθεια για να νικηθεί ο θανατηφόρος ιός. Ωστόσο, ο κ. Ντάκουλας επεσήμανε, πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, αλλά πρέπει να τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Δηλώσεις Κοντοζαμάνη
Ο κ. Κοντοζαμάνης μετά τον εμβολιασμό του, ανέφερε πως ο εμβολιασμός αποτελεί την κορωνίδα των παρεμβάσεων στη μάχη κατά της πανδημίας, σημειώνοντας ότι το επιχειρησιακό σχέδιο «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό του πληθυσμού έχει ξεκινήσει. «Ακόμη και αν ολοκληρώσουμε τον εμβολιασμό και μέχρι να τον ολοκληρώσουμε θα πρέπει να τηρούμε πιστά τα μέτρα, τις αποφάσεις της πολιτείας, προκειμένου να παραμείνουμε ασφαλείς και να βγούμε νικητές από αυτήν τη μάχη. Ιδιαίτερα αυτές τις γιορτινές μέρες, όπως και τα Χριστούγεννα, να τηρήσουμε πιστά τα μέτρα και τις οδηγίες. Δεν προστατεύουμε μόνο τον εαυτό μας αλλά και τους δικούς μας ανθρώπους και όλη την κοινωνία», τόνισε ο υφυπουργός Υγείας στέλνοντας μήνυμα προς τους πολίτες.
Επίσης, έκανε ειδική αναφορά στην μάχη που έδωσε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίων, αλλά και όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου, για τη διαχείριση της πανδημίας με άριστα αποτελέσματα.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων επιλέχθηκε ανάμεσα στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας για να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με πρώτο το υγειονομικό προσωπικό και έπειτα σύμφωνα με το σχεδιασμό με το γενικό πληθυσμό, από τις 20 Ιανουαρίου και μετά.
Στις δηλώσεις του ο Βασίλης Κοντοζαμάνης που συνδέεται με την πόλη των Ιωαννίνων και το Πανεπιστήμιό της, μνημόνευσε δυο ανθρώπους που συνέβαλαν όπως είπε για την επαγγελματική του πορεία και για να βρίσκεται σήμερα να κατέχει το σημαντικό πολιτικό ρόλο του Υφυπουργού: πρόκειται για δύο πρώην Πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Γλάρο και το Χρήστο Μασσαλά.

Τα εμβολιαστικά κέντρα
Ο Κοντοζαμάνης παράλληλα ενημέρωσε οτι τα εμβολιαστικά κέντρα δεν έχουν αλλάξει από τις αρχικές ανακοινώσεις που περιελάμβαναν νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία και ΤΟΜΥ. Καθώς εξελίσσεται το επιχειρησιακό σχέδιο, θα λαμβάνονται εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για να εμβολιάζεται ο πληθυσμός ανάλογα με τις ανάγκες και να γίνει ομαλά η διαδικασία.
Σε δηλώσεις του τέλος, ο διοικητής του ΠΓΝΙ Ν. Κατσακιώρης ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Υγείας για την παρουσία του που σηματοδότησε ότι το εμβόλιο είναι ο μοναδικός δρόμος για να ξαναπάρουμε πίσω τις ζωές μας. Ο στόχος είναι τις πρώτες 7 μέρες να εμβολιαστούν 450 άτομα του προσωπικού του νοσοκομείου, σήμερα περί τα 70 άτομα.

Συνεργασία με τον Δήμαρχο Ιωαννιτών 
Με τον Υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, με αφορμή την έναρξη των εμβολιασμών κατά του Covid-19 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.
Ο Δήμος Ιωαννιτών ήδη έχει συγκροτήσει επιτροπή με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τον εμβολιασμό αλλά και την συνδρομή για την ανάπτυξη της διαδικασίας όπου κριθεί απαραίτητο.
Στη συνάντηση που έγινε παραβρέθηκαν οι βουλευτές Μαρία Κεφάλα και Σταύρος Καλογιάννης καθώς και ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Νικόπουλος.
«Είναι μία πολύ σημαντική μέρα και για την περιοχή μας και πιστεύουμε ότι θα είναι η αρχή του τέλους για να βγούμε από την καταιγίδα των τελευταίων μηνών», τόνισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Ο Δήμαρχος και με την ιδιότητα του γιατρού υπογράμμισε ότι το εμβόλιο αποτελεί τη μόνη διέξοδο για επιστροφή στην κανονικότητα τους επόμενους μήνες.
«Είχαμε μία πολύ καλή συνεργασία με τον Υφυπουργό Υγείας και για άλλα θέματα της περιοχής και θα συνεχίσουμε να έχουμε. Ο δήμος μας θα βοηθήσει με κάθε μέσο στην ανάπτυξη του εμβολιαστικού προγράμματος» υπογράμμισε ο κ. Ελισάφ.
Ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την συνεργασία όλο το προηγούμενο διάστημα και εξήρε το ρόλο της αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας στο Νομό Ιωαννίνων.

«Στη διάρκεια της πανδημίας είχαμε τακτική συνεργασία. Οι δυνάμεις της αυτοδιοίκησης συνέβαλαν τα μέγιστα για να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα στα Γιάννενα, να είμαστε δηλαδή σήμερα σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Είμαι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο δήμαρχος απευθύνει έκκληση για τον εμβολιασμό γιατί αυτό το κάνει πρώτα ως γιατρός», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Κοντοζαμάνης.