Αλλάζει ο καιρός από την Τετάρτη, έρχεται ο χειμώνας

Αλλάζει ο καιρός από την Τετάρτη, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για σημαντική πτώση της θερμοκρασίας μετά το… ανοιξιάτικο διάλλειμα των τελευταίων ημερών.
Σε κάποια σημεία της Ελλάδα θυμίζει καλοκαίρι ενώ σε άλλα η θερμοκρασία αγγίζει τους 0 βαθμούς. Από την Τετάρτη, ωστόσο, ο καιρός θα μοιάζει με χειμώνα για ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με την πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά.
Όπως ανέφερε ο Διευθυντής του εθνικού μετεωρολογικού κέντρου της ΕΜΥ στο δελτίο ειδήσεων του Star, η καλοκαιρία, χαρακτηριστικό και της σημερινής μέρας, θα κρατήσει μέχρι και αύριο, Δευτέρα, ενώ «ο καιρός αγριεύει από την Τετάρτη (13/1) και μετά, έρχεται ένα ψυχρό μέτωπο», καθώς κρύες αέριες μάζες θα καταφτάσουν στη χώρα από τα Βαλκάνια.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, η θερμοκρασία θα πέσει έως και 10 βαθμούς Κελσίου, κατά τόπους το διάστημα από την Τετάρτη (13/1) μέχρι την Παρασκευή (15/1), ενώ «οι άνεμοι θα γυρίσουν σε βοριάδες».
Το ίδιο διάστημα θα έχουμε και κάποια χιόνια, πρόσθεσε ο κ. Κολυδάς, με τις εκτιμήσεις για ποιες περιοχές θα επηρεαστούν να οριστικοποιούνται τις επόμενες ώρες.

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Επανέναρξη λειτουργίας βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών
Από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του ΝΠΔΔ Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. Δήμου Ηγουμενίτσας θα υποδεχτούν μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αναστολής λειτουργίας, όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτούς, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα για ένα ασφαλές περιβάλλον.
Το προσωπικό των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών έχει υποβληθεί σε προληπτικά test-Covid ύστερα από τη συνεργασία του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. με τον ΕΟΔΥ, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά, ενώ το σύνολο των δειγμάτων βρέθηκαν αρνητικά.
Η Πρόεδρος ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΪΜΠΕΚΟΓΛΟΥ και τα μέλη του ΔΣ του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. εύχονται από τη μεριά τους σε όλους, γονείς, παιδιά αλλά και σε όλο το προσωπικό των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών ένα νέο δημιουργικό ξεκίνημα με υγεία και όλοι μαζί με συνεργασία και θέληση θα προσπεράσουμε την κάθε δυσκολία.

Αλλαγές στην λειτουργία των δικαστηρίων από Δευτέρα 11-01-2021
Επεκτείνονται οι δικαστικές λειτουργίες από 11 Ιανουαρίου 2021, καθώς από τις διατάξεις της νέαςΚΥΑ για την παράταση του lockdown προκύπτει ότι επεκτείνονται, πέραν του υφισταμένου μέχρι σήμερα πλαισίου εκδικαζομένων υποθέσεων, οι δικαστικές λειτουργίες, ως ακολούθως:
– Εκδικάζονται υποθέσεις εκουσίας δικαιοδοσίας πρώτου και δεύτερου βαθμού, όπου δεν απαιτείται ή ζητείται εξέταση μάρτυρα στο ακροατήριο καθώς και όλες οι δίκες υπερχρεωμένων α΄ και β΄ βαθμού.
– Εκδικάζονται υποθέσεις ασφαλιστικών μέτρων, όπου αμφότεροι οι διάδικοι συμφωνούν να εκδικασθεί η υπόθεση χωρίς μάρτυρα στο ακροατήριο. Στις υποθέσεις εκουσίας δικαιοδοσίας και ασφαλιστικών μέτρων απαιτείται δήλωση του ή των διαδίκων όπου υφίσταται αντιδικία, που αποστέλλεται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) την προτεραία της δικασίμου στη γραμματεία του δικαστηρίου, ότι δεν θα εξεταστούν μάρτυρες.
– Εκδικάζονται τα πλημμελήματα και τα κακουργήματα, ο χρόνος παραγραφής των οποίων, είναι μέχρι 31.12.2022 και 31.12.2023 αντίστοιχα.
– Εκδικάζονται όσες ποινικές υποθέσεις έχουν προσδιορισθεί να δικασθούν μετά από αναίρεσή τους από τον Άρειο Πάγο.

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: επιμένει στην ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά
«Το Κίνημα Αλλαγής επιμένει για την ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά, τον χαρακτηρισμό του covid-19 ως επαγγελματική ασθένεια και την αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών».
Οι Βουλευτές Ανδρέας Πουλάς, Γιώργος Μουλκιώτης και Βασίλης Κεγκέρογλου απευθύνονται με τρεις επίκαιρες ερωτήσεις στους Υπουργούς Υγείας, Εργασίας και Οικονομικών προκειμένου να λάβουν δεσμεύσεις για την ρύθμιση σοβαρών θεμάτων για τα οποία το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει τροπολογίες και συγκεκριμένα για:
Α) Την ένταξη των υγειονομικών του δημοσίου και των ανθρώπων της πρώτης γραμμής στα βαρέα και ανθυγιεινά, όπως είναι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα και την καταβολή επιδόματος ως έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς τους.
Β) Την ένταξη του covid-19 στον Εθνικό κατάλογο επαγγελματικών ασθενειών προκειμένου να δικαιούνται ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα όλοι οι παθόντες στην εργασία ή εξαιτίας αυτής στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Γ) Την αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών σε όλες τις μονάδες υγείας και κοινωνικής φροντίδας, αφού η αύξηση των αναγκών για περισσότερες, με το σημερινό φορολογικό, επιβαρύνει υπέρμετρα και αδίκως, όλους όσους τις πραγματοποιούν.