Αναφορά Χρήστου Γκόκα για τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Ορεινή Άρτα

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, κατέθεσε Αναφορά προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοϊδη, Υποδομών και Μεταφορών, κ. Καραμανλή, Εσωτερικών, κ. Βορίδη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λιβανό, σχετικά με τις επιστολές των Δήμων Γ. Καραϊσκάκη και Κεντρικών Τζουμέρκων που ζητούν να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών.
Συγκεκριμένα αναφέρει ότι τις τελευταίες είκοσι μέρες οι περιοχές του ορεινού όγκου Άρτας πλήττονται από έντονες βροχοπτώσεις προξενώντας ιδιαίτερα εκτεταμένες ζημιές, χωρίς να υπάρχει η οικονομική δυνατότητα από τους Δήμους αυτούς για την αποκατάστασή τους.

Τα προβλήματα αυτά για τους δύο ορεινούς αυτούς Δήμους, ο κ. Γκόκας είχε επισημάνει στην προ ολίγων ημερών ερώτησή του και είχε ζητήσει την αντιμετώπισή τους από τα αρμόδια Υπουργεία. Πλέον η κατάσταση έχει χειροτερέψει κατά πολύ.
Επισημαίνει ότι στο Δήμο Γ. Καραϊσκάκη υπάρχουν κατολισθήσεις και υποχωρήσεις σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, αλλά και βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης και στην ηλεκτροδότηση. Ταυτόχρονα οι κάτοικοι έχουν να αντιμετωπίσουν τις σημαντικές καταστροφές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες και στις κτηνοτροφικές μονάδες.
Επιπλέον ο κ. Γκόκας τονίζει τις καταστροφές που έχει υποστεί το δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων από τις καθιζήσεις και τις κατολισθήσεις, προκαλώντας και ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης. Επίσης από τη ροή του μεγάλου όγκου των ομβρίων υδάτων στο αγροτικό οδικό δίκτυο με χωμάτινο οδόστρωμα διεκόπη η βατότητα.
Επιπρόσθετα αναφέρει ότι σε όλα αυτά τα προβλήματα έρχονται να προστεθούν και οι ζημίες που προκλήθηκαν σε στέγες σπιτιών και εγκαταστάσεις ποιμνιοστασίων από τον ισχυρό ανεμοστρόβιλο που σημειώθηκε σε περιοχές του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων το απόγευμα της Δευτέρας 11-1-21.

Τέλος ο κ. Γκόκας καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να λάβουν υπόψη τους τις ανωτέρω επιστολές για άμεση κήρυξη των Δήμων Γ. Καραϊσκάκη και Κεντρικών Τζουμέρκων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να προβούν σε κάθε ενέργεια για στήριξή τους με σκοπό την αποκατάσταση των ζημιών, αλλά και καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες πολίτες.