Σωτήρης Βασιλάκης: η παρούσα δημοτική αρχή δεν ανταποκρίθηκε στις επιδιώξεις των πολιτών της

«Το κοινό όραμα για το μέλλον του τόπου και των οικογενειών μας, με οδήγησε στην απόφαση να συμμετέχω στον συνδυασμό της «Δημοτικής Αναγέννησης», σημειώνει με συνέντευξή του στην ΗΧΩ, ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αρταίων Σωτήρης Βασιλάκης.

«Τα τελευταία χρόνια, η πόλη της ιστορίας, της παράδοσης και του πολιτισμού έχει χάσει την παλαιότερη της αίγλη ενώ παρουσιάζει μια εικόνα στασιμότητας. Από την άλλη πλευρά, τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Αρταίων βιώνουν καθημερινά την εγκατάλειψη. Η παραπάνω διαπίστωση, δυστυχώς, δεν αποτελεί μόνο προσωπική θέση. Οι συμπολίτες μου, με τους οποίους έρχομαι καθημερινά σε επαφή, το επιβεβαιώνουν..» αναφέρει ο κ. Βασιλάκης επισημαίνοντας πως «Δυστυχώς, οι τελευταίες δημοτικές αρχές είχαν την ευκαιρία να εμφανίσουν σημαντικό έργο, όμως δεν το έκαναν»
Η συνέντευξη του κ. Βασιλάκη έχει ως εξής:

-Τι σας έφερε κοντά με την υποψηφία Δήμαρχο Τζένη Ταπραντζή – Κοίλια και επιλέξατε την κάθοδο μαζί της;
ΑΠ: Πριν απαντήσω στο ερώτημα σας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση της εφημερίδας σας. Αναμφισβήτητα, η κα Ταπραντζή έχει υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση από σημαντικές θέσεις ευθύνης. Ως δημοτική σύμβουλος, αντιδήμαρχος, περιφερειακή σύμβουλος αλλά και αντιπρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου έχει καταθέσει τα δικά της δείγματα γραφής τόσο σε επίπεδο κατάθεσης προτάσεων όσο και σε επίπεδο διεκδίκησης. Έτσι, γίνεται κατανοητό πως γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τα προβλήματα της Άρτας και των δημοτικών ενοτήτων της. Εκτός όμως από την αυτοδιοικητική της εμπειρία, που είναι ιδιαίτερα σημαντική, η κοινή στοχοθεσία για τον Δήμο μας αλλά και το κοινό όραμα για το μέλλον του τόπου και των οικογενειών μας, με οδήγησε στην απόφαση να συμμετέχω στον συνδυασμό της «Δημοτικής Αναγέννησης».

-Κάποιοι λένε πως η συνεργασία αυτή είναι ευκαιριακή. Τι απαντάτε;
ΑΠ: Κατανοώ την ερώτηση σας και την θεωρώ εύλογη καθώς στο παρελθόν έχουμε δει πολλές ευκαιριακές συνεργασίες, που δυστυχώς οδήγησαν την Άρτα στην στασιμότητα και στον μαρασμό τόσο της πόλης όσο και του Δήμου μας. Σ’ αυτό το σημείο, λοιπόν, θα ήθελα να καταστήσω σαφές σ’ όλους ότι η συνεργασία αυτή δεν είναι ούτε ευκαιριακή ούτε χρησιμοθηρική. Πιστεύω ότι η πόλη μας αλλά και οι δημοτικές ενότητες της χρειάζονται άμεσα ένα όραμα που θα οδηγήσει τον Δήμο ένα βήμα μπροστά. Άλλωστε, ο συνδυασμός «Δημοτική Αναγέννηση» έχει οραματιστεί μια Άρτα ανεπτυγμένη, λειτουργική και ανθρώπινη. Έτσι, για να υπάρξει αποτέλεσμα και μάλιστα άμεσα απαιτείται συνοχή, συνεργασία, συμπόρευση και συναντίληψη.

-Ποια είναι η προσωπική σας άποψη για τη δημαρχιακή θητεία του Χρήστου Τσιρογιάννη;
ΑΠ: Δυστυχώς, η παρούσα δημοτική αρχή δεν ανταποκρίθηκε στις επιδιώξεις των πολιτών της. Τα τελευταία χρόνια, η πόλη της ιστορίας, της παράδοσης και του πολιτισμού έχει χάσει την παλαιότερη της αίγλη ενώ παρουσιάζει μια εικόνα στασιμότητας. Από την άλλη πλευρά, τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Αρταίων βιώνουν καθημερινά την εγκατάλειψη. Η παραπάνω διαπίστωση, δυστυχώς, δεν αποτελεί μόνο προσωπική θέση. Οι συμπολίτες μου, με τους οποίους έρχομαι καθημερινά σε επαφή, το επιβεβαιώνουν.. Δυστυχώς, οι τελευταίες δημοτικές αρχές είχαν την ευκαιρία να εμφανίσουν σημαντικό έργο, όμως δεν το έκαναν. Έτσι, αντί η πόλη μας να πάει ένα βήμα μπροστά, πήγε αρκετές δεκαετίες πίσω.

-Γιατί πρέπει να ψηφίσει εσάς ένας δημότης του Δήμου Αρταίων;
ΑΠ: Όπως γνωρίζετε, ασχολούμαι αρκετά χρόνια με την τοπική αυτοδιοίκηση ενώ έχω ενεργή συμμετοχή σε θέματα κοινωνικής, πολιτικής και πολιτιστικής υφής. Τα παραπάνω πιστοποιούνται από την συμμετοχή μου σε σημαντικές θέσεις όπως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου υπάλληλων του Δήμου Αρταίων, εκλεγμένος πρόεδρος του Δ.Σ., εκλεγμένος κοινοτικός σύμβουλος στον τόπο καταγωγής μου, εκλεγμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος Άρτας, ιδρυτικό μέλος του πολιτιστικού συλλόγου «Μακρυγιάννης» και μέλος του Μ/Φ συλλόγου «Σκουφάς» Άρτας. Επιπλέον, η εμπειρία μου ενισχύεται από την επαγγελματική μου ιδιότητα, καθώς χρόνια υπηρετούσα τον Δήμο Αρταίων ως υπάλληλος και ως προϊστάμενος της υπηρεσίας ηλεκτροφωτισμού. Έτσι, όπως είναι φυσικό, έχω μια πληρέστερη εικόνα για τον Δήμο μας καθώς έχω συνεργαστεί με σημαντικές δημοτικές αρχές που είχαν όραμα και θέληση για προσφορά. Με λίγα λόγια, γνωρίζω τα προβληματα του Δήμου από το εσωτερικό τους και είμαι πρόθυμος να βοηθήσω τον τόπο και τους συμπατριώτες μου.

-Ποιο είναι το δικό σας μήνυμα στους συνδημότες μας;
ΑΠ: Προσωπικά, θα ήθελα να σταθώ σ’ όλα τα ζητήματα της καθημερινότητας, που απασχολούν τον καθένα από μας. Σ΄ όλα, όσα περνούν από το χέρι μας και μπορούμε να τα κάνουμε καλύτερα, γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα. Όλα αυτά είναι ζητήματα που έχω την δύναμη, τη διάθεση αλλά και τη βούληση να αντιμετωπίσω. Εάν οι συμπολίτες μας πιστεύουν ότι αξίζω την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση τους, ας με συμπεριλάβουν στην επιλογή τους. Από την πλευρά μου, υπόσχομαι να συνεχίσω την προσπάθεια για έναν αξιοπρεπή και αναπτυγμένο Δήμο, για έναν καλύτερο τόπο να ζούμε. Η συμμέτοχη όλων μας είναι απαραίτητη σ’ αυτόν τον αγώνα. Η Άρτα μας οφείλει να διεκδικήσει την θέση που της αξίζει. Κι αυτό μπορούμε να το κατορθώσουμε όλοι μαζί!