Ανακοίνωση PALSO ARTAS: αναβάλλονται εξετάσεις πιστοποίησης

Οι εξετάσεις πιστοποίησης της Αγγλικής γλώσσας NOCN που είχαν προγραμματιστεί για τις 30/1 αναβάλλονται μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις του Υπουργείου. Νέα ημερομηνία εξετάσεων ορίζεται η 20η Φεβρουαρίου 2021, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.
Για ό,τι νεότερο θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

Βανδαλισμοί Αθλητικών Υποδομών Δήμου Ηγουμενίτσας

Βανδαλισμοί σε βάρος Αθλητικών Υποδομών του Δήμου Ηγουμενίτσας εντοπίσθηκαν για μία ακόμα φορά, στον Δήμο Ηγουμενίτσας. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος, «Πρόκειται για ακατανόητες καταστροφές στο Κλειστό Γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Τσιάβου» και παραπλεύρως αυτού, στο γήπεδο του beach volley, το οποίο δεν έχει ακόμη παραδοθεί στον Δήμο.
Καταδικάζουμε κάθε ενέργεια που στρέφεται ενάντια της κοινωνίας μας και προσβάλλει την παιδεία και τον πολιτισμό μας.
Προς αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων, οι οποίες αφενός δημιουργούν δυσλειτουργία σε χώρους και υποδομές, που χρησιμοποιούν οι συνδημότες μας και αφετέρου τους χρεώνουν με συνεχείς δαπάνες αποκαταστάσεων, καλούμε όσους εντοπίσουν παρόμοιες ενέργειες, να επιδείξουν την ανάλογη υπευθυνότητα προς τη δημοτική περιουσία, ενημερώνοντας τον Δήμο και τις Αρμόδιες Αρχές για τις απαράδεκτες καταστροφές».

Ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών συναντήθηκε με τον γερουσιαστή Λεωνίδα Ραπτάκη 
Στις 24 Ιανουαρίου 2021 συναντήθηκε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ.Χρυσόστομος Δήμου με τον Ελληνο-αμερικανό γερουσιαστή της πολιτείας του RhodeIsland κ. Λεωνίδα Ραπτάκη. Η συνάντηση έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο στην πόλη Westerly, RI. Ο κ. Δήμου ενημέρωσε τον κ.Ραπτάκη για το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο που ετοιμάζει η ΄Ενωση Παγκοσμίων Ελληνικών Εθνικοτοπικών Οργανώσεων (ΠΣΕΕΟ) και το οποίο προγραμματίζεται για την 1ηΑυγούστου 2021 στην Αθήνα. Ακόμη ο κ. Δήμου ενημέρωσε τονκ. Ραπτάκηγια τις προσπάθειες που κάνει το Συμβούλιο στον χώρο της προώθησης των νεοφυών επιχειρήσεων. Οι δύο άντρες συζήτησαν και για το θέμα της συνεργασίας της ΠΑΔΕΕ και του Συμβουλίου.
Ο κ.Ραπτάκης από την πλευρά του ενημέρωσε τον κ. Δήμου για την συμμετοχή κυβερνητικών αξιωματούχων από το κρατίδιο του RhodeIsland στη νέα κυβέρνηση του νέου Προέδρου των ΗΠΑ JoeBiden, για τον οποίο είναι πεπεισμένος ότι θα έχει θετική επίδραση στις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ- ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πραγματοποιεί την καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση των Τριών Ιεραρχών, την ημέρα των Ελληνικών Γραμμάτων, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 19.00. Φέτος η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά λόγω των μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού.
Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας θα εκφωνήσει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητής κ. Τριαντάφυλλος Α.Δ. Αλμπάνης με θέμα: «Καππαδοκία: Ο τόπος, η ιστορία και ο πολιτισμός της γενέτειρας των Ιεραρχών». Θα ακολουθήσει απονομή τιμής στα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας που αφυπηρέτησαν κατά το περασμένο έτος.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω του συνδέσμου: https://diavlos.grnet.gr/room/5506?eventid=8639 την προγραμματισμένη ημέρα και ώρα. Δεν απαιτείται οποιαδήποτε εγκατάσταση λογισμικού ή προηγούμενη εγγραφή.