Ό. Γεροβασίλη: Η Ευρώπη συζητά την πρόταση Τσίπρα για πρόσβαση στις πατέντες

«Η πρόταση Τσίπρα για πρόσβαση στις πατέντες κερδίζει καθημερινά έδαφος στην Ευρώπη και ανοίγει μία ουσιαστική συζήτηση για το δημόσιο αγαθό της υγείας. Ο κ. Μητσοτάκης γιατί αρνείται εμμονικά να την υιοθετήσει;» αναρωτήθηκε σε παρέμβασης της η Όλγα Γεροβασίλη, Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο Kontra Channel και στον Γ. Μελιγγώνη

«Ειδικά μετά το φιάσκο του εμβολιασμού σε Ελλάδα και Ευρώπη θα περίμενε κανείς να είναι πιο διεκδικητικός προς αυτή τη θετική πρόταση, ασπαζόμενος την κοινή λογική ή έστω την ευρωπαϊκή τάση που γεννιέται για την πρόσβαση στις πατέντες με στόχο τη μαζική παραγωγή εμβολίων. Το εμβόλιο δεν αποτελεί συνηθισμένο φάρμακο αλλά δημόσιο αγαθό στο οποίο πρέπει να υπάρξει μαζική πρόσβαση. Αν εμβολιάσεις το σπίτι σου δεν αρκεί. Ύψιστη ανάγκη να εμβολιαστεί μαζικά ο πληθυσμός σε παγκόσμιο επίπεδο» σημείωσε η κ. Γεροβασίλη.

Όσο για το πιστοποιητικό εμβολιασμού η κ. Γεροβασίλη τόνισε: «Η πρόταση Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν είναι πρόταση επιστημονικά τεκμηριωμένη. Ο εμβολιασμένος δε νοσεί μεν, είναι όμως φορέας του ιού; Δεν έχει απαντηθεί αυτό από την επιστημονική κοινότητα. Πώς είναι δυνατόν ο κ. Μητσοτάκης, παρά το γεγονός ότι έχει δεχθεί ήδη την πρώτη αρνητική αντίδραση και από το Συμβούλιο της Ευρώπης και από τον Π.Ο.Υ. να υπερασπίζεται τέτοια πρόταση;».