Κινητοποίηση Αγροτών στην Άρτα

Μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της πόλης-έκλεισαν τη γέφυρα

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Άρτας και αγρότες της περιοχής, πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία μέχρι το κέντρο της πόλης, με στόχο την ανάδειξη των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας της περιοχής και ειδικά αυτή την περίοδο οι εσπεριδοπαραγωγοί.
Με την τήρηση των μέτρων προστασίας την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου το πρωί οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στη Γέφυρα Άρτας και με μηχανοκίνητη πορεία έφτασαν μέχρι το κέντρο της πόλης, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και αντιπροσωπεία παρέδωσαν ψήφισμα στον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά.
Οι αγρότες της περιοχής μας ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεσες αποζημιώσεις προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις, καθώς η παραγωγή τους φέτος βρέθηκε στα αζήτητα λόγω πανδημίας αλλά και λόγω καιρικών συνθηκών.

dav

Συμπαράσταση
Την συμπαράστασή της ανακοίνωσε η δημοτική σύμβουλος Αρταίων και επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Αναγέννηση Τζένη Ταπραντζή – Κοίλια.
Με την σημείωση “Είμαστε δίπλα στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Άρτας!”, η κ. Ταπραντζή στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η Δημοτική Αναγέννηση αφουγκράζεται τον παλμό και τα προβλήματα της κοινωνίας και μέσα στις έκτακτες υγειονομικές συνθήκες που όλοι μας βιώνουμε λόγω της πανδημίας κατανοεί το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται πολλοί κλάδοι. Στεκόμαστε στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που τους πλήττουν. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να προσφέρει χείρα βοηθείας σε όλους τους πληττόμενους κλάδους στο πλαίσιο άμβλυνσης των επιπτώσεων που τους έχει προκαλέσει η πανδημία. Για το λόγο αυτό, η Τοπική Αυτοδιοίκηση δίνει το παρών στους αγώνες τους και διεκδικεί μαζί τους για ένα καλύτερο αύριο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους! Το παρών δώσαμε και σήμερα το πρωί ως Δημοτική Αναγέννηση στη μηχανοκίνητη πορεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Άρτας (Ο.Α.Σ.Ν.Α.). Ήμασταν εκεί σε αυτή τη διαμαρτυρία τους, γιατί τα προβλήματα του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου της Άρτας χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και επίλυσης, ώστε να επιβιώσουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας, οι οποίοι αισθάνονται τις ελπίδες τους να εξανεμίζονται.

Ο αγώνας τους είναι αγώνας για τη ζωή, αγώνας για τη διατήρηση της παραγωγής, αγώνας για ένα ελπιδοφόρο μέλλον! Και σ’ αυτόν τον αγώνα είμαστε δίπλα τους και τους στηρίζουμε ως παράταξη».
Επίσης στήριξη του Συλλαλητηρίου των Αγροτών ανακοίνωσε το Νομαρχιακό Τμήμα Άρτας της ΑΔΕΔΥ. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, το Νομαρχιακό Τμήμα Άρτας της ΑΔΕΔΥ στηρίζει και συμμετέχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Άρτας την Παρασκευή 12/2/2021.
Τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις των εργαζόμενων στο Δημόσιο ενώνονται με τη φωνή των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των αλιέων που χρόνια τώρα με αυστηρά μελετημένα βήματα οδηγούνται από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και τις ΕΕ, στην καταστροφή και στην εξαθλίωση. Και μαζί τους ο λαός και η χώρα!

Η κυβέρνηση της ΝΔ χρησιμοποιώντας την πανδημία σαν ευκαιρία, όχι μόνο υλοποιεί το σύνολο της πολιτικής της σε όλα τα επίπεδα αλλά οχυρώνεται πίσω από την καταστολή και τον αυταρχισμό, επιδιώκοντας ένα γενικό σιωπητήριο στην ελληνική κοινωνία.
Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση οι εργαζόμενοι, η νέα γενιά, η φοιτητική νεολαία, οι μαθητές, οι άνεργοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες και τα Συνδικάτα θα σταθούμε εμπόδιο.
Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του Νομού Άρτας.