Ημερίδα εκπαίδευσης και ενημέρωσης των συνεργαζόμενων παραγωγών ακτινιδίων

Από την εταιρεία Μητροσύλης Α.Ε.

Η εταιρεία Μητροσύλης Α.Ε ολοκλήρωσε με επιτυχία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την ημερίδα εκπαίδευσης και ενημέρωσης των δικών της παραγωγών ακτινιδίων στις 15 Απριλίου 2019 στην Κατερίνη και στις 16 Απριλίου 2019 στην Άρτα. Την εκπαίδευση έκανε ο επίκουρος καθηγητής δενδροκομίας του πανεπιστημίου της πολιτείας του Κολοράντο Δρ. Ιωάννης Μηνάς, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημέρωσε τους παραγωγούς για όλες τις σύγχρονες καλλιεργητικές τεχνικές που πρέπει να εφαρμόζονται στην καλλιέργεια του ακτινιδίου ώστε να διασφαλίζεται η βέλτιστη ποιότητα και μετασυλλεκτική συντηρησιμότητά του. Εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης της παραγωγής ακτινιδίων στην Ελλάδα είναι απαραίτητη η διασφάλιση της καλύτερης δυνατής ποιότητας ώστε να διατηρείται το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα.

Ο Δρ. Ιωάννης Μηνάς κατάγεται από το χωρίο Καλύβια του Ν. Πέλλας από οικογένεια κατεξοχήν δενδροκομική. Έλαβε το πτυχίο της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ. τον Ιούλιο του 2007.Τον Ιανουάριο του 2010 υποστήριξε τη μεταπτυχιακή του διατριβή με θέμα ‘Επίδραση του όζοντος στη μετασυλλεκτική συμπεριφορά καρπών ακτινιδιάς και στην ανάπτυξη της τεφράς σήψης, στα πλαίσια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύκλου των μεταπτυχιακών του σπουδών εκπόνησε σημαντικό τμήμα της διδακτορικής του διατριβής, για 2 χρόνια (2010-2011), στο Department of Plant Sciences, University of California, Davis, στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Από τον Οκτώβριο του 2015 εργάζεται ως Επίκουρος Καθηγητής Δενδροκομίας στο τμήμα Οπωροκηπευτικών και Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Colorado State University στο Fort Collins του Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Μητροσύλης Α.Ε. ιδρύθηκε το 1976 και έκτοτε έχει ακολουθήσει μια δυναμική πορεία στον τομέα της συσκευασίας και της εξαγωγής φρέσκων φρούτων. Η εταιρεία έχει χτίσει μια σταθερή φήμη για τα προϊόντα κορυφαίας ποιότητας που διαθέτει αλλά και για την αξιοπιστία της ως εμπορικός εταίρος, γεγονός το οποίο την έχει καθιερώσει σε αλυσίδες σουπερμάρκετ σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία εξάγει κυρίως σε σούπερ μάρκετ σε 26 χώρες στην Ευρώπη. Εκτός αυτού εξάγει και στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, το Ντουμπάι, το Κουβέιτ, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, την Ινδία, την Ινδονησία, την Κολομβία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Μαυρίκιο, την Τυνησία και τις Μαλδίβες. Η συνεχής επένδυση της επιχείρησης σε νέα μηχανήματα και σε καλά εκπαιδευμένο προσωπικό διασφαλίζει την ποιότητα και την ικανοποίηση ακόμη και των πιο απαιτητικών προτύπων που έχουν θεσπιστεί στην ΕΕ.

Η εταιρεία διαθέτει δύο εγκαταστάσεις συσκευασίας εσπεριδοειδών, βερίκοκων, σταφυλιών και ακτινιδίων στην Πελοπόννησο, στην περιοχή Ανυφί, κοντά στο Ναύπλιο. Φρούτα από περιοχές σε όλη την Ελλάδα αποστέλλονται και συσκευάζονται εκεί. Οι παραγωγοί που συνεργάζονται με την εταιρεία αποτελούν μείζον πλεονέκτημα για την σταθερή ανάπτυξή της. Η Μητροσύλης Α.Ε διατηρεί συνεχή επικοινωνία με τους παραγωγούς σε όλα τα στάδια της καλλιεργητικής περιόδου των φρούτων. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η εταιρεία εξελίσσεται ταχέως και επεκτείνεται. Η τεχνογνωσία και η συνέπεια στην ποιότητα των προϊόντων έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών. Αυτό έχει οδηγήσει σε συνεχή αύξηση των εξαγωγών της εταιρείας, με αυξανόμενη παρουσία σε όλο και πιο απαιτητικές διεθνείς αγορές. Η γνώση, η αξιοπιστία, η ακεραιότητα, και η βέλτιστη ποιότητα των προϊόντων διατηρούν τη φήμη της Μητροσύλης Α.Ε για τη φρεσκάδα της.