Συμβουλευτικό Γυναικών Δήμου Αρταίων

“Πραγματοποιήθηκαν στις 15 Απριλίου από το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Αρταιών, ενημερώσεις στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας,στο Γυμνάσιο Κομποτίου. Συμμετείχαν μαθητές από τις Α’,Β’ και Γ’ τάξεις γυμνασίου.
Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές που συμμετείχαν καθώς και την διευθύντρια και τους καθηγητές του σχολείου για την πρόσκληση.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΥΠ. ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ, ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΣΕ ΝΟΔΕ, ΚΟΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΝΕΟΧΩΡΙ

Συνομίλησε με στελέχη του κόμματος της Νδ στην Άρτα και στη συνέχεια επισκέφτηκε το Κομμένο και το Νεοχώρι, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Μιχαλολιάκος, όπου συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής

Πρωτοβουλίες για τη διευκόλυνση της εκλογικής διαδικασίας
Ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μιχάλης Καλογήρου, ανέλαβαν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους πρωτοβουλίες για τη διευκόλυνση της εκλογικής διαδικασίας που αφορά τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου και της 2ας Ιουνίου 2019.
Ειδικότερα, οι ειδικές αποζημιώσεις των δικαστικών αντιπροσώπων αναμένεται να αυξηθούν κατά 30%, σε σχέση με τις αντίστοιχες εκλογές του 2014. Επιπλέον, λόγω των αυξημένων αναγκών και προκειμένου η εκλογική διαδικασία να κυλήσει απρόσκοπτα, για τους εκλογείς, για τους δικαστικούς αντιπροσώπους και για τις εφορευτικές επιτροπές, αποφασίστηκε ότι στα εκλογικά τμήματα των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και σε μεγάλα εκλογικά τμήματα της περιφέρειας, οι εφορευτικές επιτροπές θα ενισχυθούν με δύο γραμματείς. Εξάλλου, τις επόμενες μέρες θα εκδοθεί εγκύκλιος σχετικά με τον τρόπο διευκόλυνσης της τήρησης των πρακτικών και εν γένει την εκλογική διαδικασία.

Δήμος Αρταίων: Συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων
Ο Δήμος Αρταίων με αφορμή και τις ημέρες του Πάσχα που έρχονται πραγματοποιεί δράση συγκέντρωσης τροφίμων, πασχαλινών ειδών και λαμπάδων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της Δομής Σίτισης, αλλά και φάρμακα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου.
Η αλληλεγγύη και η προσφορά της Αρτινής κοινωνίας τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα θα ανακουφίσει όσους ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Οι συμπολίτες, σύλλογοι, φορείς της Άρτας μπορούν να φέρνουν τρόφιμα μακράς διάρκειας (ζυμαρικά, αλεύρι, λάδι, ζάχαρη, γάλα, κονσέρβες κ.α.) για συμπολίτες μας που στερούνται βασικών ειδών διατροφής.

Σε ο, τι αφορά τα φάρμακα οι συμπολίτες μπορούν να φέρνουν κυρίως φάρμακα που λαμβάνονται για χρόνιες παθήσεις όπως:
• Αρτηριακή πίεση
• Σακχαρώδη διαβήτη
• Χοληστερίνη
• Γαστρεντερικά προβλήματα
• Παυσίπονα (για ενήλικες και για παιδιά)
Η συγκέντρωση τροφίμων θα πραγματοποιείται: στο Κοινωνικό Παντοπωλείο/Φαρμακείο και στη Δομή Σίτισης , στην οδό Αρτινών Πεσόντων, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9:00 π.μ. με 14:00 μ.μ.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 26810 24897 και 2681024326 , mail: koinoniko-pantopoleio@arta.gr

ΔΕΗ: Συσκέψεις με τους ΤΟΕΒ της χώρας με στόχο τη ρύθμιση χρεών
Την πληροφόρηση ότι η ΔΕΗ βρίσκεται σε συνομιλίες με τους ΤΟΕΒ σε όλες της περιοχές της χώρας, με στόχο τη σύναψη συμφωνιών ρύθμισης των χρεών τους, έδωσε με σημερινό Δελτίο Τύπου η ΔΕΗ, αναφερόμενη επίσης στους ΤΟΕΒ Αργολίδας, σε απάντηση δήλωσης του βουλευτή της ΔΗΣΥ και στελέχους του ΚΙΝΑΛ, Γιάννη Μανιάτη.
Η Επιχείρηση απαντά και για το θέμα της χρέωσης τόκων υπερημερίας το οποίο ανακινήθηκε τις τελευταίες ημέρες.
Ζητούμενο είναι οι αγρότες σε όλη τη χώρα να μη ζήσουν την ταλαιπωρία και τις δυσάρεστες καταστάσεις του περσινού καλοκαιριού όταν έμειναν χωρίς πρόσβαση σε νερό της καλλιεργητικής περιόδου.

Εγώ δεν ταξιδεύω μόνο για τις χειραψίες
Tελικά η κακοκαιρία που όλοι περίμεναν στο θεσσαλικό κάμπο, δεν ήρθε.
Ξεκινήσαμε από την Αθήνα με αστραπές και βροχή το ξημέρωμα της Δευτέρας αλλά περάσαμε δύο (σχεδόν) ηλιόλουστες μέρες στα Τρίκαλα, την Καλαμπάκα, την Καρδίτσα, το Βόλο, τον Τύρναβο, τη Λάρισα.
«Μα πόσους περιμένεις να συναντήσεις γυρνώντας από πόλη σε πόλη;» μου είπε ένας ποδηλάτης στην Καρδίτσα. Σαν να ήθελε να μου πει, ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν θα επηρεαστεί επειδή θα σφίξω μερικές χιλιάδες χέρια, στις 46 μέρες που απομένουν μέχρι τις ευρωεκλογές. Δεν έχει άδικο. Μόνο που εγώ δεν ταξιδεύω μόνο για τις χειραψίες. Γιατί ταξιδεύω;

Στην Καλαμπάκα είδα τους ανθρώπους που παλεύουν να κάνουν την ιστορική περιοχή, κέντρο εναλλακτικού τουρισμού. Με αναρριχητές, με ποδηλάτες, με λάτρεις της καλής ελληνικής κουζίνας… Με κρέατα από αυτόχθονες φυλές και όχι εισαγόμενα κατεψυγμένα.
Στον Τύρναβο, στο κτήμα Κατσάρου, έμαθα ότι από εκεί – από τον προπάππου Νικόλαο – ξεκίνησε το 1856 το ούζο. Αλλά όπως γράφουν και τα «Θεσσαλικά Χρονικά» του 1935 «ατυχώς ο Τύρναβος δεν φρόντισε εγκαίρως να κατοχυρώσει το εκλεκτό, τούτο, προϊόν».
Στη Λάρισα είδα, μαζί με τον δήμαρχο Καλογιάννη, τη συλλογή Κατσίγρα στη Δημοτική Πινακοθήκη. Έργα, μεταξύ άλλων, του Δημήτρη Γιολδάση και του Αγήνορα Αστεριάδη που συνθέτουν το ψηφιδωτό του κάμπου.

Στα Τρίκαλα ενημερώθηκα για το νέο στοίχημα του δημάρχου Παπαστεργίου. Λεωφορεία χωρίς οδηγό που θα συνδέουν το ΚΤΕΛ του νομού με το κέντρο της πόλης – σχεδόν επτά χιλιόμετρα απόσταση.
Α! να μην ξεχάσω και το μουσείο ελληνικής Παιδείας στην Καλαμπάκα. Όλη η γραφτή ιστορία της ελληνικής και ελληνόφωνης εκπαίδευσης σε ένα μουσείο. Η ιδιωτική πρωτοβουλία στα καλύτερα της.
Και τα πολιτικά; Ε, δεν θα σας μιλήσω εδώ για τα προφανή. Στο topotami.gr θα βρείτε όλα αυτά που είπα για το πως θα επηρεάσει και τη ζωή των Θεσσαλών το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του Μαΐου.
Το ταξίδι συνεχίζεται…
Στην περιοδεία στη Θεσσαλία ήμουν (ανά στιγμές) με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του Ποταμιού, Παντελή Αβραμίδη, Γιάννη Κωνσταντινίδη, Κλεοπάτρα Σιδηροπούλου, Θεόδωρο Τσίκα, Θανάση Χειμωνά.
*Από ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο facebook για την περιοδεία του στην Θεσσαλία

Περιφερειακές: που φτάνει το “ταβάνι” εξόδων για κάθε Υποψήφιο 
Εκδόθηκε την 17η Απριλίου η αριθμ.25436 Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών (Φ.Ε.Κ. Β’ 1303/16.4.2019) που καθορίζει το ανώτατο όριο εκλογικών δαπανών ανά Υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο και ανά Συνδυασμό για τις επικείμενες Περιφερειακές Εκλογές.
Τα ανώτατα όρια προκύπτουν με βάση τους συντελεστές που ορίζονται στην παρ.1β του αρ.7 του ν.3870/2010 και τον πληθυσμό κάθε εκλογικής περιφέρειας.
Υπενθυμίζεται ότι δεδομένου του πρόσφατου πολυνομοσχεδίου και συγκεκριμένα του αρ.68 του ν.4604/2019, όπου γίνεται αναφορά στον πληθυσμό, περιλαμβανομένης και της έκδοσης σχετικών κανονιστικών πράξεων, νοείται ο μόνιμος πληθυσμός, όπως εμφανίζεται στα αποτελέσματα της τελευταίας απογραφής (2011), ρύθμιση η οποία ισχύει για τις Περιφερειακές Εκλογές του Μαΐου.
Η Απόφαση αποτελείται από λεπτομερείς Πίνακες, που προσδιορίζουν το ανώτατο όριο δαπανών ανά Υποψήφιο σε κάθε μία Περιφερειακή Ενότητα της Χώρας.
Για την Ήπειρο, το «ταβάνι» για Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία είναι 2.500 ευρώ, ενώ για τα Γιάννενα στα 3.500.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΧΟΡΟΥ 2019
Η σχολή χορού «il balleto» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, η σχολή χορού il balleto της κ. Ελένης Μάργαρη, πρόκειται να συμμετέχει στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η ομάδα «Θεσσαλονίκης Δρώμενα» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης όπου θα παρουσιάσει χορογραφίες μπαλέτου.
Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO. Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης του Γάλλου χορευτή, χορογράφου και συγγραφέα Ζαν-Ζορζ Νοβέρ (1727 – 1810), δημιουργού του σύγχρονου μπαλέτου.

Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ε.Ε. στο Λουξεμβούργο
Την οικονομική στήριξη της Επιτροπής και την αλληλεγγύη της ΕΕ στους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς ζήτησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Στ. Αραχωβίτης, από το Λουξεμβούργο.
Στις 15 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο η τακτική σύνοδος του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας & Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τη xώρα εκπροσώπησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπο Κασίμη.

Οι συζητήσεις στο Συμβούλιο ξεκίνησαν με θέμα την «πράσινη αρχιτεκτονική» της μελλοντικής ΚΑΠ μετά το 2020. Ο κ. Αραχωβίτης τόνισε ότι η ΚΑΠ μπορεί και πρέπει να συνεισφέρει στην προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ωστόσο έχουμε την υποχρέωση οι επιλογές μας να υπηρετούν τους κύριους στόχους της ΚΑΠ όπως ορίζονται στη Συνθήκη, και να ευθυγραμμίζονται με την ανάγκη για στήριξη της ευρωπαϊκής γεωργίας, αποσκοπώντας στην ενίσχυση της ζωτικότητας των αγροτικών περιοχών και της κοινωνικής συνοχής τους. Άλλωστε, τόνισε ο κ. Υπουργός, οι γεωργοί βιώνουν πρώτοι και πολύ έντονα τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, όντας θύματα και όχι θύτες. Ακολούθως, υποστήριξε την ανάγκη απλούστευσης και παροχής ουσιαστικής ευελιξίας στα κράτη μέλη να συνδυάσουν τα εργαλεία της ΚΑΠ, χωρίς περιορισμούς, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κοινωνικο-οικονομικής δομής τους, της δομής της γεωργίας τους και του φυσικού ανάγλυφού τους.
Επιπλέον, τόνισε την ανάγκη για εξαίρεση των μικροκαλλιεργητών από τους ελέγχους και τις κυρώσεις, για λόγους απλούστευσης αλλά και για λόγους ουσίας, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η βιωσιμότητα και η ανταγωνιστικότητα των μικρών εκμεταλλεύσεων.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ PANOS TEAM

Σε αγώνες KICKBOXING που διεξήχθησαν στα Ιωάννινα συμμετείχε ο Αρτινός σύλλογος PANOS TEAM την περασμένη Κυριακή 14 Απριλίου 2019.
Η συμμετοχή ξεπέρασε τους 200 αθλητές από όλη την Δυτική Ελλάδα.
Οι αγώνες αυτοί ήταν αγώνες προετοιμασίας και ένα δυνατό τεστ για τους αθλητές ώστε να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο δείχνοντας την σωστή δουλειά που γίνεται στον σύλλογό μας.

Οι αθλητές του συλλόγου μας που πήραν μέρος ήταν οι εξής:
✔Γιαννης Γιωργος
✔Γιαννης Αγγελος
✔Ζυγουβελη Αναστασια
✔Χαρακλιας Γιαννης
✔Χαρακλιας Θοδωρης
✔Αναστασοπουλου Αναστασια
✔Παπαλαμπρος Στελιος
✔Γκαναρας Λαμπρος
✔Κοφφας Γιωργος
✔Χαλκιας Βασιλης
✔Ζηση Νεκταρία
✔Λουκοπουλος παυλος
Το Δ.Σ συγχαίρει τους μικρούς αθλητές και τους προπονητές τους, όπως και τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους και τους εύχεται καλή επιτυχία στους επόμενους αγώνες.
Τα γραφεία του συλλόγου βρίσκονται στην οδό Γώγου Μπακόλα 67 Άρτα.
(Facebook: Taekwondo Kickboxing Panos)

Το ΚΕΑΝ στα Ιωάννινα, επισκέφθηκε η Εύα Καιλή
To Κέντρο Πληροφόρησης και Υποστήριξης (IAC – Information Assistance Centre) του ΚΕΑΝ στα Ιωάννινα, επισκέφθηκε η Ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. κ.Εύα Καιλή προκειμένου να ενημερωθεί για το πρόγραμμμα που υλοποιεί η Ελληνική οργάνωση με την υποστήριξη της UNCHR και του Δήμου Ιωαννιτών.
Η κ.Καιλή ενημερώθηκε για τις υπηρεσίες που προσφέρει το KEAN όπως, απόκτηση ΑΜΚΑ , ΑΦΜ, ανοιγμα τραπεζικών λογαριασμών,την πρόσβαση σε Υπηρεσίες Κοινωνικής Αλληλεγγύης και υποστηρικτικές υπηρεσίες για την υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και γενικότερη υποστήριξη σε γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Ιδιαίτερο ένδιαφερον έδειξε τα προγράμματα και δυνατότητες απασχόλησης που το περασμένο διάστημα το ΚΕΑΝ πρόσφερε σε συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις, σε προσφύγες και αιτούντες άσυλο καθώς και σε άλλες ευάλωτες ομάδων που διαμένουν στην Περιφέρεια της Ηπείρο.

Η κα. Καιλή εξέφρασε την ικανοποίηση της για το επίπεδο των υπηρεσιών και εξυπηρέτησης που προσφέρεται και την απορία της γιατί αυτή η καλή πρακτική, που υπάρχει στα Ιωάννινα δεν επεκτείνεται και σε άλλες πόλεις της χώρας.