Αλέξανδρος Καχριμάνης: «Είναι ώρα να μπουν τα πράγματα στη θέση τους»

Προτάσεις για νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν την ενίσχυση και την προστασία της Ελληνικής κτηνοτροφίας υπέβαλε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Οι προτάσεις για νομοθετικές ρυθμίσεις αφορούν την προστασία των προϊόντων Π.Ο.Π. Το Ελληνικό ΓΙΑΟΥΡΤΙ , τα κίτρινα Τυριά και το φρέσκο γάλα , και τα Κρέατα , Αυγά , Μελι κλπ.
Για την προστασία των προϊόντων Π.Ο.Π.. ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι η νομοθεσία που προωθεί ο Υπουργός είναι πολύ καλή και πρέπει να τελειώνει αυτό το θέμα. Στις προτάσεις που υπέβαλλε, μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά στη λήψη μέτρων ώστε να αποκλειστεί πλήρως η δυνατότητα παραγωγής «φέτας» εκτός της προβλεπόμενης διαδικασίας.

Στο πλαίσιο αυτό τονίζεται ότι πρέπει να αφαιρείται ο κωδικός αριθμός έγκρισης της εγκατάστασης όταν στη γραμμή παραγωγής φέτας, διαπιστώνεται ότι υπάρχουν συνδεδεμένα συστήματα αντίστροφης ώσμωσης RO ή υπερδιήθησης UF.
Όσον αφορά το αγελαδινό γάλα, ο Περιφερειάρχης προτείνει την τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας, ώστε η διάρκεια του παστεριωμένου γάλακτος που επεξεργάζεται σε υψηλή θερμοκρασία να καθορίζεται σε πέντε ημέρες (συν την ημερομηνία άλμεξης) και το γάλα που δεν έχει υποστεί διαδικασία θέρμισης ή άλλη ισοδύναμη επεξεργασία και η διάρκεια συντήρησής του να μην υπερβαίνει τις δύο ημέρες από την ημερομηνία παστερίωσής του να φέρει την ένδειξη «γάλα ημέρας». «Με το γάλα μακράς διάρκειας, το μόνο που έγινε, είναι να γίνονται εισαγωγές και τελικά το μόνο που μένει είναι το χρώμα και από συστατικά στους 120 βαθμούς Κελσίου δεν υπάρχουν», τόνισε ο Περιφερειάρχης.
Άμεση Αλλαγή του νόμου που έγινε για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ και tα προϊόντα Γάλακτος από Γάλα σκόνη και κρέμα Γάλακτος .

Ναι έρχεται γάλα απέξω και αυτό είναι επιτρεπτό αλλά πρέπει το σύστημα Άρτεμις του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ nα παίζει το ρόλο ως σύστημα Διαφανειας – ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ σε όλα τα στάδια των προϊόντων εισαγωγής».
«ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΤΕ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΕΙΤΕ ΖΩΩΝ ΕΙΤΕ ΑΛΛΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ . Και όχι μόνο Για τα ΠΟΠ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ , ΚΡΕΑΤΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ .ΕΤΣΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΦΤΙΣΙΑ. ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΔΙΑΚΡΙΤΑ 3 χ3 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ GR ως κωδικός το ξεφτίλισαν» τόνισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου .