Rapid test έξω από το Δημαρχείο Φιλιππιάδας

Θα διενεργηθούν της Τετάρτη 12 Μαΐου
Την Τετάρτη 12 Μαΐου και ώρα 9.15 το πρωί, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στο χώρο έξω από το Δημαρχείο στη Φιλιππιάδα, όπου και θα πραγματοποιεί ελέγχους ταχείας ανίχνευσης (rapid test) Covid-19 στον γενικό πληθυσμό. Καλούνται οι πολίτες να προσέλθουν για την εξέταση η οποία είναι δωρεάν και γίνεται γρήγορα και με ασφάλεια. Υπενθυμίζεται ότι πρέπει να έχουν μαζί τους τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), και την Αστυνομική τους Ταυτότητα, ενώ θα χρειαστεί να δηλώσουν και τηλέφωνο επικοινωνίας.
Για την προσέλευση στο χώρο απαιτείται η τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό(χρήση μασκών, αποστάσεις κλπ).

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Δράσεις ενημέρωσης σε οικισμούς Ρομά

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου σε συνεργασία με τον ΟΚΠΑΠΑ, το Πρόγραμμα «Υποστηρικτικές παρεμβάσεις σε κοινότητες Ρομά για την ενίσχυση της πρόσβασης και μείωση της εγκατάλειψης της εκπαίδευσης από παιδιά & εφήβους στην περιφέρεια Ηπείρου» του ΕΚΠΑ και τη Δημοτική Αστυνομία πραγματοποίησαν δράση ενημέρωσης στους οικισμούς των Ρομά.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκαν οι γονείς και τα παιδιά για τον τρόπο διεξαγωγής του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) αλλά και για τη διαδικασία συμπλήρωσης των απαραίτητων εγγράφων.
Επιπρόσθετα, ενημερώθηκαν οι γονείς για την αναγκαιότητα της συμμετοχής των παιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία καθώς και για τη νομοθεσία της υποχρεωτικής εκπαίδευσης τους.
Στόχος του Δήμου είναι η διασφάλιση της συμμετοχής όλων των παιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Εκ του ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Εγγραφές και επανεγγραφές νηπίων 2021-2022 στους Παιδικούς Σταθμούς 
Ο Δήμος Πωγωνίου ανακοινώνει την έναρξη κατάθεσης των αιτήσεων εγγραφής και επανεγγραφής για τους Παιδικούς Σταθμούς.
Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων ορίζεται από τις 17 Μαΐου έως και τις 17 Ιουνίου 2021.
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα:
Π.Σ. Καλπακίου: 2653360123 και 2653041655
Π.Σ. Παρακαλάμου: 2653031241
Π.Σ. Δελβινακίου: 2657022098
Π.Σ. Κεφαλοβρύσου: 2653041201