Ολοκλήρωση προγράμματος ERASMUS+ του 4ου ΓΕΛ ΑΡΤΑΣ

Στην Άρτα πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά στις 12,13 & 14 Μαίου 2021 και στις 25,26 & 27 Μαίου 2021 οι δύο τελευταίες κινητικότητες στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ΚΑ2 που συμμετέχει το σχολείο με θέμα “Neverland…makeitreal”.

Το πρόγραμμα αφορά τη δημιουργία μιας χώρας όπου οι νόμοι που θα θεσπιστούν θα απαγορεύουν την ύπαρξη κοινωνικών ανισοτήτων και διακρίσεων. Με τις δύο αυτές διαδικτυακές δράσεις ουσιαστικά ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα το οποίο τρέχει από τον Σεπτέμβριο του 2018. Η πρώτη διοργανώθηκε από το σχολείο-εταίρο του προγράμματος PomorskaSkolaτου Σπλιτ της Κροατίας. Οι μαθητές συμμετείχαν για τρεις ημέρες σε διαδικτυακές δραστηριότητες που προγραμματίστηκαν από το σχολείο που διοργάνωσε τη συνάντηση και συζήτησαν και πρότειναν βελτιώσεις και προσθήκες στους νόμους που οι ίδιοι οι μαθητές είχαν θεσπίσει σε προηγούμενες δια ζώσης συναντήσεις. Η δεύτερη διοργανώθηκε από το σχολείο-συντονιστή του προγράμματος LiceoStatale “PaoloEmilioImbriani” του Αβελλίνο της Ιταλίας. Για τρεις ημέρες οι μαθητές των πέντε σχολείων συνεργάστηκαν σε επιτροπές οι οποίες συζήτησαν τις προτεινόμενες βελτιώσεις των νόμων και παρουσίασαν το τελικό σχέδιο νόμων προς ψήφιση. Την τελευταία μέρα, όλοι οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στην ολομέλεια του Κοινοβουλείου της Neverlandκαι ψηφίστηκαν οι σχετικοί νόμοι με τους οποίους εξαλείφονται οι ανισότητες στην Neverland.

«Με την ολοκλήρωση αυτού του αξέχαστου ταξιδιού στον κόσμο του Erasmus+ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε μαθητές και γονείς καθώς και όλους τους τοπικούς παράγοντες (Δήμο Αρταίων, Εμπορικό Επιμελητήριο Άρτας) και επιχειρήσεις (Υπεραστικό ΚΤΕΛ Άρτας –Ποτοποιία Γάτσιος –Σοκολατοποιία ΙΟΝ –Υπερμάρκετ Αγγέλης –Αρτοποιία Σχισμένου & Τσαβαλά -νερά Κωστηλάτα –Ζαχαροπλαστείο Χρηστάκη) που συνέδραμαν ώστε η προσπάθεια αυτή να ολοκληρωθεί με επιτυχία» αναφέρεται σε ανακοίνωση από το σχολείο.