Σύσκεψη της ΑΡ.Π.Η. στην Άρτα

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του επιμελητήριου στην Άρτα σύσκεψη της περιφερειακής κίνησης ΑΡιστερή Παρέμβαση στη Ήπειρο (ΑΡ.Π.Η). Στη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε απολογισμός δράσης του τελευταίου εξαμήνου της κίνησης (νερά, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, διαχείριση απορριμμάτων κτλ) από τον νέο περιφερειακό σύμβουλο Ζώη Γαλατά ο οποίος αντικατέστησε τον Νίκο Ζήκο στα πλαίσια της εναλλαγής προσώπων στο περιφερειακό συμβούλιο. Στη συνάντηση αποφασίστηκε η πραγματοποίηση νέας συνάντησης με θέμα αποκλειστικά την περιφερειακή ενότητα Άρτας και την οργανωτική συγκρότηση της κίνησης σε τοπικό επίπεδο

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι βασικοί άξονες παρέμβασης της ΑΡ.Π.Η που αποτελούν και τα κριτήρια διαμόρφωσης και προβολής του προγράμματός της και για την Άρτα μεταξύ άλλων είναι:

– Η πάλη ενάντια στο σύγχρονο «καθεστώς εκμετάλλευσης». Ενάντια στη γενίκευση της ελαστικής και της μαύρης εργασίας, στην τηλεργασία, στη λεηλασία των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, στους μισθούς πείνας.

– Η πανδημία ανέδειξε τον καθοριστικό για τη ζωή και την κοινωνία ρόλο των δημόσιων αγαθών. Παλεύουμε για να είναι αποκλειστικά δημόσια αγαθά η υγεία, η εκπαίδευση, η ενέργεια, η έρευνα και άλλοι ζωτικοί τομείς.

– Συνολική αντιπαράθεση και ανατροπή του πλαισίου της διαρκούς μνημονιακής επιτροπείας, της ΕΕ και του χρέους. Μονομερής διαγραφή του χρέους, και στη χώρα μας και παντού…

-Πάλη για μια αρμονική σχέση ανθρώπου-φύσης ενάντια στην καταστροφική εκμετάλλευση του φυσικού περιβάλλοντος από το κεφάλαιο, στη λεηλασία από τους «επενδυτές» των δημόσιων χώρων, δασών, βουνών, θαλασσών για την καπιταλιστική ανάπτυξη, «παραδοσιακή» ή «πράσινη», στα μεταλλαγμένα τρόφιμα, στις εξορύξεις .