Οδηγίες για τα αδέσποτα εν μέσω καύσωνα από τον Δήμο Αρταίων

Με αφορμή τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα σε ολόκληρη την χώρα και ειδικότερα στην περιοχή της Άρτας, ο Δήμος Αρταίων εφοδίασε με επιπλέον ποσότητες τροφής και νερού τις ταΐστρες που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία του Δήμου για τα αδέσποτα ζώα.
O Δήμος Αρταίων ζητά την υποστήριξη όλων των πολιτών ώστε κανένα αδέσποτο ζώο να μη μείνει χωρίς νερό εν μέσω καύσωνα. Ειδικότερα, οι δημότες, μπορούν να αφήνουν νερό σε διάφορα σημεία όπου γνωρίζουν ότι διέρχονται αδέσποτα ζώα.
Επίσης, όταν βλέπουν ότι ένα ζωάκι έχει πάει να προφυλαχθεί από την ζέστη σε κάποιο μέρος σκιερό ας μη το ενοχλούν.
Οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς να έχουν τα ζωάκια τους σε δροσερό μέρος και σκιερό περιβάλλον, οι βόλτες να γίνονται ή πολύ νωρίς το πρωί η αργά το απόγευμα, προς βράδυ και φυσικά για κανέναν λόγο να μη τα αφήνουν στο αυτοκίνητο αλλά και στα μπαλκόνια χωρίς σκίαστρο.

Δήμος Ζηρού: Έκκληση για λελογισμένη χρήση απ’ όλους τους κατοίκους του Δήμου
Ο Δήμος Ζηρού στο πλαίσιο της κοινωνικής μέριμνας, θα παρέχει εμφιαλωμένα νεράστους κατοίκους της Κοινότητας Πολυσταφύλου, όπου, λόγω της παρατεταμένης αύξησης της θερμοκρασίας αλλά και των αυξημένων αναγκών της εποχής, παρατηρείται σοβαρή έλλειψη νερού. Η παράδοση των εμφιαλωμένων νερών για πόση και μαγείρεμα, θα γίνει αύριο (Τρίτη 3 Αυγούστου) από την υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι».
Παράλληλα ο Δήμος Ζηρού ενισχύει διαρκώς με νερό που μεταφέρεται με υδροφόρες το τοπικό δίκτυο της συγκεκριμένης Κοινότητας, ώστε να καλύψει όσο περισσότερες ανάγκες μπορεί.
Για μία ακόμη φορά απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους κατοίκους του Δήμου, για λελογισμένη χρήση του νερού και από τους κατοίκους της Κοινότητας Πολυσταφύλου ζητάμε την κατανόησή και την υπομονή τους καθώς έχει δημοπρατηθεί και θα ξεκινήσει εντός του Αυγούστου η ανόρυξη γεώτρησης, που ευελπιστούμε ότι θα δώσει δραστική λύση στο πρόβλημα.

Παλιά και αγαπημένα παιχνίδια θ’ αναβιώσουν στον Γοργόμυλο
Παλιά και αγαπημένα παιχνίδια θ’ αναβιώσουν οι μαθήτριες και οι μαθητές των ΚΔΑΠ του Δήμου Ζηρού την Πέμπτη 5 Αυγούστου στην Κοινότητα Γοργομύλου. Η δράση η οποία θα περιλαμβάνει αγωνίσματα τσουβαλοδρομίες, ζωγραφική, κατασκευές διελκυνστίδα και άλλα, θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Γοργομύλου και θα αρχίσει στις 7.00 μ.μ.
Τη δράση συνδιοργανώνει ο Δήμος Ζηρού, με την Κοινωφελή Επιχείρηση και την Κοινότητα Γοργομύλου.

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, Ιωαννίνων: “Τίτλοι τέλους για την Βελλάς με την ψήφο ΜΟΝΟ των βουλευτών της Ν.Δ.”
Με τη ψήφιση του νομοσχεδίου Κεραμέως επιβεβαιώνεται, ο κατ’ ευφημισμόν τίτλος του, «Αναβάθμιση του Σχολείου και Ενδυνάμωση των Εκπαιδευτικών», μιας και η παύση λειτουργίας της σχολής στην Ιστορική Μονή Βελλάς καθιστά την Ήπειρο φτωχότερη στα γράμματα. Επρόκειτο για τη Σχολή Πανεπιστημιακού επιπέδου (ΠΕ) τετραετούς φοίτησης που ιδρύθηκε το 2006 , με εισαγωγή μέσω πανελληνίων εξετάσεων και διέθετε δύο Τμήματα: α) Ιερατικών Σπουδών και β) Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής. Η επιλογή του εξοβελισμού της εκπαιδευτικής διαδικασίας από τον εμβληματικό χώρο της Βελλάς ήταν γνωστή και η ψήφιση του νομοσχεδίου αναμενόμενη. Η εξέλιξη αυτή δεν ικανοποιεί κανένα Ηπειρώτη και σαφώς, δεν πρέπει να αφήσει αδιάφορη την τοπική κοινωνία. Η ίδρυση της διετούς Σχολής Μαθητείας Κληρικών προφανώς γίνεται μόνο και μόνο για να «χρυσωθεί το χάπι» .

Δυστυχώς οι επτά Ηπειρώτες κυβερνητικοί βουλευτές έδωσαν με την ψήφο τους την έγκρισή τους για να σταματήσει τη λειτουργία της η Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία της Βελλάς, με τους τέσσερις εκπροσώπους της ΝΔ του νομού Ιωαννίνων στη Βουλή όχι μόνο να ψηφίζουν ΝΑΙ, αλλά και να μην τολμούν να ψελλίσουν ούτε μια λέξη αντίδρασης. Δεν έχει περάσει άλλωστε καιρός που οι ίδιοι επαίροντο , ότι κόπτονται για την …αναβάθμιση της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης στο Νομό μας»….