Δεκαπενθήμερο φθινοπωρινών ενδιάμεσων εκπτώσεων. «Πρεμιέρα» τη Δευτέρα

Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Το δεκαπενθήμερο των φθινοπωρινών ενδιάμεσων εκπτώσεων θα διεξαχθεί από την 1η έως και την 15η Νοεμβρίου 2021 και τα καταστήματα την Κυριακή 7 Νοεμβρίου μπορούν να λειτουργήσουν με προτεινόμενο ωράριο, από τις 11:00′ έως τις 18:00′.
Οι οδηγίες των εμπορικών συλλόγων προς τα μέλη τους προβλέπουν ότι κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία του ποσοστού της έκπτωσης.
Αυτό αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών σε ανακοίνωσή του και υπενθυμίζει πως κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Κυριακές ανοιχτά
Καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν ανοιχτά για τρεις Κυριακές ως το τέλος του χρόνου.
Ειδικότερα, θα είναι ανοιχτά:
-Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021
-Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021
-Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Black Friday
H Black Friday ή αλλιώς Μαύρη Παρασκευή, oρίζεται συνήθως την τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου, αλλά πάντα ακολουθεί την ημέρα των Ευχαριστιών (25/11). Έτσι, φέτος η Black Friday θα «πέσει» την Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021.
Με την ευκαιρία της έναρξης των ενδιάμεσων εκπτώσεων, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, απευθυνόμενος στους καταναλωτές δηλώνει ότι όλες οι εμπορικές αγορές της Αθήνας παραμένουν ασφαλείς, τα καταστήματα με πραγματικό αίσθημα ευθύνης συνεχίζουν να τηρούν ευλαβικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας και καλεί τους καταναλωτές να ενισχύσουν όσο μπορούν την αγορά, εκμεταλλευόμενοι τις μειωμένες τιμές των προς διάθεση προϊόντων.
Τέλος, απευθυνόμενος ο πρόεδρος στους εμπόρους, τους διαβεβαιώνει πως ο σύλλογος, με γνώμονα την απαίτηση του συνόλου των επιχειρηματιών αλλά και των φορέων εκπροσώπησης των καταναλωτών της χώρας, εμμένει στο αίτημα του για άμεση κατάργηση του παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, οι οποίες παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων δεν έχουν ακόμα καταργηθεί.