Mάχη για δύο στον Δικηγορικό Σύλλογο Άρτας

Άκρως ενδιαφέρουσα και με πολλές αναγνώσεις αναμένεται η εν εξελίξει «μάχη» για την προεδρεία του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας.
Ως γνωστόν εκλογές διεξάγονται την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου και αφορούν τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας. Στην Άρτα το ενδιαφέρον είναι αυξημένο και ιδιαίτερο αφού για μεν τις θέσεις των μελών στο ΔΣ υποψηφιότητες είναι αντίστοιχες; Των προβλεπομένων ενώ για την ανάδειξη του νέου προέδρου, απ’ ό,τι ακούγεται στα δικηγορικά γραφεία και στέκια, η μάχη κρίνεται αμφίρροπη και κυριολεκτικά θα κριθεί στις λεπτομέρειες και τη τελευταία στιγμή. Υποψήφιοι πρόεδροι είναι ο Μιχάλης Νικολάου (νυν πρόεδρος) και ο Βαγγέλης Σακέλλιος.
Και οι δύο αναγνωρίσιμοι νομικοί με διαφορετικές ………….ιδεολογικοπολιτικές αναφορές και πορείες.

Ο Μιχάλης Νικολάου (γνωστός για την θητεία του στο Δημοτικό Συμβούλιο επί δημαρχίας Κ. Βάγια και το αντίστοιχο Νομαρχιακό με Νομάρχη τον Γ. Παπαβασιλείου). Ολοκληρώνει ήδη την Τρίτη θητεία του στο τιμόνι του Δικηγορικού Συλλόγου. Ενώ είναι από τα επώνυμα στελέχη ης τοπικής ΝΔ.

Αντίστοιχα, ο Βαγγέλης Σακέλλιος (γνωστός για τις κοινωνικές παρεμβάσεις του και την ποιοτική αρθρογραφία του) είναι γνωστό ότι κινείται στον ευρύτερο χώρο της κεντρο-αριστεράς και της αριστεράς. Αν και οι εκλογές σε αυτούς τους επιστημονικούς Συλλόγους σε μια κοινωνία μικρή σαν αυτή της Άρτας δεν έχουν πάντα ορατό πολιτικό πρόσημο γιατί κυριαρχούνται από τις προσωπικές σχέσεις των υποψήφιων με τα μέλη, εντούτοις κάποια συμπεράσματα εξάγονται έστω και δια της τεθλασμένης.

Οι στήλες της «Η» ήταν και παραμένουν φιλόξενες για κάθε φωνή και πρόταση αφού η μακρά προεκλογική περίοδος δεν θα είναι άμοιρη επανασχεδιασμών και νέων προσεγγίσεων.