Ο Βουλευτής Χρήστος Γκόκας για τη δεινή οικονομική κατάσταση των πρακτορείων ΟΠΑΠ

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας μαζί με Βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχετικά με τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα πρακτορεία ΟΠΑΠ της χώρας.
Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι τα τελευταία 2 χρόνια, με την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων, των υγειονομικών πρωτοκόλλων της Πολιτείας, αλλά και των αυστηρών lockdowns, οι ιδιοκτήτες των πρακτορείων ΟΠΑΠ έχουν σημαντικές μειώσεις στα έσοδά τους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρακτόρων ΟΠΑΠ (ΠΟΕΠΠΠ) σε σχετική επιστολή της.

Επιπρόσθετα σημειώνουν ότι εκτός από τη μειωμένη διάθεση των καταναλωτών να εισέλθουν στα πρακτορεία, έχουν να αντιμετωπίσουν και τον διαδικτυακό ανταγωνισμό, ο οποίος ευνοείται από την παρούσα κατάσταση, και δημιουργεί απώλειες στις εν λόγω επιχειρήσεις.
Επίσης αναφέρουν ότι τα λειτουργικά έξοδα του φυσικού καταστήματος, όπως η αύξηση των τιμών της ενέργειας, εντείνουν την οικονομική δυσχέρεια, στην οποία βρίσκονται, και η θέσπιση μέτρων στήριξης ή η παράτασή τους, κρίνεται επιβεβλημένη προκειμένου ο κλάδος να επιβιώσει.
Ταυτόχρονα τονίζουν ότι τα πρακτορεία ΟΠΑΠ απαιτείται να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από την Κυβέρνηση, σε σχέση με τις υπόλοιπες επιχειρήσεις λιανεμπορίου, λόγω της φύσης του επαγγέλματος, καθώς επίσης και να λάβουν την κατάλληλη στήριξη για να μην χρειαστεί ούτε ένας (1) από τους 15.000 περίπου εργαζόμενους να χάσει τη δουλειά του, λόγω και της αναμενόμενης επιδείνωσης της γενικότερης κατάστασης κατά τους επόμενους μήνες και ιδιαίτερα τους χειμερινούς.
Οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής ερωτούν στους αρμόδιους Υπουργούς για τις ενέργειες στις οποίες προτίθενται να προβούν, ώστε να βοηθήσουν τον κλάδο των πρακτορείων ΟΠΑΠ, καθώς και εάν σκοπεύουν να υιοθετήσουν τις προτάσεις της Ομοσπονδίας τους.