Η Αρτινή υποψήφια Ευρωβουλευτής Βούλα Γεωργάκη, μιλά στην ΗΧΩ

Το Κίνημα Αλλαγής θα εκφράσει ξανά τις ανάγκες του λαού

«Σήμερα η ακροδεξιά και γενικά τα αντιευρωπαϊκά ρεύματα δείχνουν τα δόντια τους. Ως δημοκρατικός κόσμος και ως αυθεντικά φίλοι της Ευρωπαϊκής ιδέας και Ευρωπαίοι πολίτες, οφείλουμε να αντισταθούμε και να διασφαλίσουμε τη συνέχιση της πορείας ειρήνης δεκαετιών. Προσωπικά, δεσμεύομαι να αγωνιστώ ιδίως για το κοινωνικό κράτος, που υπηρετώ και γνωρίζω, έτσι ώστε να παραμείνει το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ένωσης, να ενισχυθεί και να φτάνει με επάρκεια σε κάθε πολίτη. Ακόμα και στον πολίτη της Ηπείρου μας, που τόσο έχει παραμεληθεί» τονίζει μιλώντας στην ΗΧΩ η Αρτινή υποψήφια Ευρωβουλευτής, η Βούλα Γεωργάκη.

«Το Κίνημά μας, μετά από τις δυσκολίες που πέρασε τα χρόνια της κρίσης, ως η υπεύθυνη δύναμη που κράτησε τη χώρα όρθια, βλέπει τώρα τις δυνάμεις του να ενισχύονται. Οι προοδευτικοί πολίτες μας ακούνε ξανά, η παρουσία τους είναι μαζική στις εκδηλώσεις μας παντού και στις 26 Μαΐου θα δώσουν ισχυρό μήνυμα πως το αυθεντικά προοδευτικό κόμμα στη χώρα, το μόνο κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας, είναι το Κίνημα Αλλαγής που θα εκφράσει ξανά τις ανάγκες τους» σημειώνει η υποψήφια Ευρωβουλευτής, απευθύνοντας πρόσκληση για συμμετοχή στις εκλογές σε όλους τους Αρτινούς.

ΕΡΩΤ.:Αγαπητή κυρία Γεωργάκη, πείτε μας πρώτα λίγα λόγια για σας. Μια γυναίκα από τον τόπο μας. Πώς βρεθήκατε στην πολιτική;
ΑΠΑΝΤ.: Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το βήμα που μου δίνετε, να απευθυνθώ στους συντοπίτες μου. Σωστά το είπατε, κατάγομαι από τα όμορφα και υπερήφανα αυτά μέρη και αυτό είναι το πρώτο από τα παράσημα που φέρω με υπερηφάνεια. Ξέρετε, σε όλη μου τη ζωή υπήρξα σε ένα βαθμό αγωνίστρια και μαχήτρια της ζωής. Από στάση και πεποίθηση. Τίποτε δεν μου χαρίστηκε. Υπηρετώ στο χώρο της υγείας επί σειρά ετών, ως Νοσηλεύτρια, και πέρα από τη σκληρή μας εργασία, που είναι προσφορά προς τον άνθρωπο και συμπολίτη, ασχολήθηκα ενεργά με τα συνδικαλιστικά του κλάδου. Γνωρίζω το χώρο σαν το σπίτι μου, που όντως είναι και οι συνάδελφοί μου με εμπιστεύονται στο χώρο εργασίας μου, εκλέγοντάς με επανειλημμένα Πρόεδρο του Σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Η οικογένειά μου και εγώ προσωπικά, πάντοτε ανήκαμε στο δημοκρατικό, προοδευτικό χώρο και ειδικά στο ΠΑΣΟΚ και τώρα στο Κίνημα Αλλαγής. Τα τελευταία χρόνια ανέπτυξα δραστηριότητα και στην κεντρική σκηνή, εκλέχτηκα μάλιστα ξανά στην Κ.Ε. του Κινήματος. Οπότε, όταν η Πρόεδρός μας Φώφη Γεννηματά μου έκανε την τιμητική πρόταση, δεν μπορούσα να αρνηθώ. Δέχθηκα με χαρά, ως ελάχιστο καθήκον προς την Παράταξη, το χώρο μου, τον τόπο καταγωγής μου, τις ιδέες μου.

ΕΡΩΤ.:Υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λοιπόν. Τι έχετε να μας πείτε για τη συγκεκριμένη μάχη; Τι κομίζετε προσωπικά στο ψηφοδέλτιο του Κιν. Αλλ;
ΑΠΑΝΤ.:Πράγματι, μετά την ευγενική πρόταση της Προέδρου, η πρώτη μεγάλη μου μάχη, δίνεται για την Ευρώπη. Σε μια δύσκολη συγκυρία για το ευρωπαϊκό εγχείρημα και με πολλά διακυβεύματα. Η Ευρώπη, όπως γνωρίζετε, γνώρισε χρόνια ακμής και δόξας και οι δείκτες αποδοχής της ήταν υψηλοί σχεδόν παντού. Στη χώρα μας πάντως σίγουρα. Και ύστερα ήρθε η μεγάλη κρίση και αναδείχθηκαν οι αδυναμίες της. Ουσιαστικές και επικοινωνιακές. Στην κρίση αυτή στηρίχτηκαν ακραίες δυνάμεις και τοκίζοντας στο λαϊκισμό και τη μισαλλοδοξία, ενίσχυσαν σημαντικά τα ποσοστά τους. Σήμερα η ακροδεξιά και γενικά τα αντιευρωπαϊκά ρεύματα δείχνουν τα δόντια τους. Ως δημοκρατικός κόσμος και ως αυθεντικά φίλοι της Ευρωπαϊκής ιδέας και Ευρωπαίοι πολίτες, οφείλουμε να αντισταθούμε και να διασφαλίσουμε τη συνέχιση της πορείας ειρήνης δεκαετιών. Προσωπικά, δεσμεύομαι να αγωνιστώ ιδίως για το κοινωνικό κράτος, που υπηρετώ και γνωρίζω, έτσι ώστε να παραμείνει το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ένωσης, να ενισχυθεί και να φτάνει με επάρκεια σε κάθε πολίτη. Ακόμα και στον πολίτη της Ηπείρου μας, που τόσο έχει παραμεληθεί.

ΕΡΩΤ.:Τι έχετε να πείτε λοιπόν στους πολίτες της Άρτας και της Ηπείρου;
ΑΠΑΝΤ.:Πρώτα απ’ όλα να πω πως κατανοώ πλήρως, ως μία από εσάς, τα πολλά προβλήματα της καθημερινότητας. Η ζωή, ιδίως στην κρίση, έχει γίνει δύσκολη. Ας σκεφτούμε όμως και πως θα μπορούσε να είναι απείρως χειρότερη, χωρίς τη στήριξη των ευρωπαϊκών θεσμών. Η περιοχή μας όμως για καιρό έχει παραμεληθεί. Δεν δέχομαι, ως Ηπειρώτισσα, η Περιφέρειά μας να παραμένει στις φτωχότερες της Ευρώπης. Διαθέτουμε ιστορία και πλούσια παράδοση, πανέμορφη φύση και προϊόντα που με την κατάλληλη ενίσχυση μπορούν και οφείλουν να πρωταγωνιστούν. Γι’ αυτά θα αγωνιστώ, τώρα και αργότερα. Οι συμπολίτες μου πρέπει να κατανοήσουν τη σημασία των εκλογών αυτών και να προσέλθουν μαζικά.

ΕΡΩΤ.:Το Κίνημα Αλλαγής τι περιμένει από τις εκλογές αυτές;
ΑΠΑΝΤ.:Το Κίνημά μας, μετά από τις δυσκολίες που πέρασε τα χρόνια της κρίσης, ως η υπεύθυνη δύναμη που κράτησε τη χώρα όρθια, βλέπει τώρα τις δυνάμεις του να ενισχύονται. Οι προοδευτικοί πολίτες κατάλαβαν την κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ που επιχείρησε να αλώσει το χώρο μας και αντιδρούν. Δεν αντέχουν άλλο τα ψέματα, ούτε την αλαζονεία της Κυβέρνησης. Μας ακούνε ξανά, η παρουσία τους είναι μαζική στις εκδηλώσεις μας παντού και στις 26 Μαΐου θα δώσουν ισχυρό μήνυμα πως το αυθεντικά προοδευτικό κόμμα στη χώρα, το μόνο κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας, είναι το Κίνημα Αλλαγής που θα εκφράσει ξανά τις ανάγκες τους,.
-Καλή επιτυχία.