Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης για τους ΣΜΑ

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα

Συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή Παρακολούθησης με το ΦοΔΣΑ για τη λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων ανέφερε σχετικά τα εξής: «Το κλίμα ήταν θετικό και πιστεύω σύντομα θα λειτουργήσουν οι ΣΜΑ. Θα ακολουθήσουμε ο, τι λένε οι συμβάσεις και πιστεύω ότι θα βρούμε λύσεις που θα είναι συμφέρουσες για όλους τους Ηπειρώτες. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Πολλές φορές σε κάποια θέματα πρέπει να εντρυφήσουμε περισσότερο γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολες και πρωτόγνωρες έννοιες σε όλους μας».

Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας: Μεγάλο ενδιαφέρον
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων με αφορμή δημοσιεύματα, δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρίες του εξωτερικού και του εσωτερικού προκειμένου να εγκατασταθούν στο υπό κατασκευή Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας. Όπως πρόσθεσε, από τη ζήτηση που υπάρχει προκύπτει ότι τα 15.000 τ.μ. θα υπερκαλυφθούν.
Ανέφερε ακόμη ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τη δημιουργία του Δημόσιου Data Center (ένα άλλο θα δημιουργήσει ιδιώτης) και για τη διάθεση επιπλέον έκτασης για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών. Στην ίδια περιοχή- συνέχισε- πρόκειται να εγκαταστήσει δομή Βιοϊατρικής και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) το οποίο έχει έδρα την Κρήτη.

Έγκριση αποχέτευσης οικισμών Δήμου Αρταίων
Τη σύμφωνη γνώμη της προς τη ΔΕΥΑ Άρτας για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του έργου «Αποχέτευση ακαθάρτων οικισμών Γλυκορρίζου, Λιμίνης και Αγίας Τριάδας Κεραματών Δήμου Αρταίων» διατυπώνει με έγγραφό της η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.395.469,61 ευρώ.

Κατασκευή κυκλικών κόμβων στο Δήμο Ιωαννιτών
Τη σύμφωνη γνώμη της για τα σχέδια των τευχών διακήρυξης και τη διαδικασία προκήρυξης του έργου «Δημιουργία ισόπεδων κυκλικών κόμβων» του Δήμου Ιωαννιτών διατυπώνει με έγγραφό της προς το Δήμο η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου.
Το έργο – προϋπολογισμού 1.412.895 ευρώ – αφορά την κατασκευή των κυκλικών κόμβων (όπως περιγράφονται στο Σχέδιο για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα Δήμου Ιωαννιτών):
-Λ. Δωδώνης-Ναπ. Ζέρβα-Πυρσινέλα-Κωνστ. Ελευθερίου-Εισαγγελέα Σπύρου
-Λεωφόρος Γράμμου, Λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως & οδός Καλπακίου
-Λεωφόρος Γράμμου με την οδό Ι. Δραγούμη

.