Κέντρο Πρόληψης Άρτας

Πρόσκληση σε διαδικτυακή ομάδα γονέων

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Άρτας σε συνεργασία με τα Νηπιαγωγεία προσκαλεί τους γονείς των μαθητών να συμμετέχουν σε διαδικτυακή ομάδα με τίτλο: «Στηρί ΖΩΝΤΑΣ βήμα – βήμα…»
Όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση, Σ’ έναν κόσμο κινούμενο και μεταβαλλόμενο, με ευρύτερη κοινωνική και υγιειονομική κρίση οι γονείς νιώθουν να βρίσκονται μετέωροι αυτοί και τα παιδιά τους.
Μέσα από την διαδικασία της ομάδας που προτείνουμε, οι γονείς θα έχουν την δυνατότητα να μιλήσουν, να ακούσουν και να μοιραστούν εμπειρίες και γνώσεις σε θέματα διαπαιδαγώγησης και επικοινωνίας.
Το να μεγαλώνει κανείς τα παιδιά του αποτελεί πηγή χαράς, συγκίνησης, αλλά και δυσκολίας και προβληματισμού.
Η διαδικασία της ομάδας που προτείνουμε πιστεύουμε ότι θα διευκολύνει τους γονείς να αναγνωρίσουν και να επεξεργαστούν τους φόβους, τα συναισθήματα και τις ανησυχίες τους.
Η παρέμβασή μας θα βοηθήσει, ώστε να βρουν τρόπους να βελτιώσουν την επικοινωνία να αφήσουν χώρο για αυτονομία, να διαχειριστούν αποτελεσματικά τα όρια, να διατηρήσουν τη συναισθηματική σχέση με τα παιδιά τους, να αναπτύξουν την αυτοεκτίμηση και να σκεφτούν πιθανούς τρόπους πρόληψης, πιο συγκεκριμένα μια προσέγγιση δεξιοτήτων.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να επιλέγουν θετικές και υγιείς στάσεις ζωής σε μια δύσκολη ηλικία για τα ίδια.
Ενδεικτικά, θέματα για πιο λειτουργική διαχείριση των σχέσεων με τα παιδιά:
-Ποιες οι ανάγκες των παιδιών & των γονιών
-Πως να μεγαλώσω το παιδί μου σωστά, με ποιες αρχές, αξίες, ιδανικά
-Πως να το προστατεύσω
-Πως να θέσω όρια και κανόνες
-Πως να ενισχύσω την αυτοεκτίμησή του
-Πως να βελτιώσω την επικοινωνία, κατανοώντας καλύτερα το παιδί μου μεγαλώνοντας, μαζί …του με αγάπη.
Το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί και με θέματα που μπορεί να προκύψουν ανάλογα με τις ανάγκες των γονέων.
Όσοι γονείς με παιδιά προσχολικής ηλικίας, επιθυμούν να συμμετέχουν στην ομάδα μπορούν να στείλουν μήνυμα στo e-mail του Κέντρου: kpnartas@gmail.com με τα στοιχεία τους (όνομα, τηλέφωνο, e-mail, νηπιαγωγείο) ή να μας καλέσουν για πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2681023126 & ώρες: 9:00-13:00 έως τις 22/12/2021. Είναι απαραίτητη διαδικασία για να γίνει η αποστολή του συνδέσμου συμμετοχής.
Η ομάδα γονιών με παιδιά στην προσχολική- σχολική ηλικία θα ολοκληρωθεί σε δέκα (10) συναντήσεις με συχνότητα μία φορά την εβδομάδα (κάθε Πέμπτη) & ώρες 18:00-19:30, με έναρξη την 13η Ιανουαρίου του 2022.
-Η συμμετοχή στην ομάδα είναι δωρεάν.
-Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.