Ευχαριστήριο από την Γ.Α.Σ. Αναγέννηση Άρτας

Το Δ.Σ. του Γ.Α.Σ. Αναγέννηση Άρτας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους συμμετείχαν στο φετινό πετυχημένο στόχο της ομάδας, που δεν ήταν άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας της Άρτας και την άνοδο – επιστροφή στη Γ΄ Εθνική κατηγορία.
Πρώτα απ όλους ευχαριστούμε μέσα από την καρδία μας θερμά τους πρωταγωνιστές μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, τους ποδοσφαιριστές μας, καθώς επίσης και τον προπονητή μας με όλο το τεχνικό του επιτελείο που κατάφεραν επίσης να τερματίσει η ομάδα όχι μόνο βαθμολογικά πρώτη, αλλά και αήττητη μέχρι τέλους.
Επίσης, ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους επαγγελματίες (χορηγούς μας) όλης της ευρύτερης περιοχής που στήριξαν οικονομικά την προσπάθεια αυτή και ευελπιστούμε ότι θα τους έχουμε δίπλα μας και στην συνέχεια.
Τέλος, ευχαριστούμε θερμά όλο το φίλαθλο κόσμο της Άρτας που με τη παρουσία του στο γήπεδο φέτος, έδειξε ο,τι η αγάπη του για την ιστορική μεγάλη ομάδα της Άρτας, την Αναγέννηση Άρτας, είναι διαχρονική και αυτό σίγουρα μας δίνει σαν Διοίκηση μεγάλη δύναμη και σιγουριά για να συνεχίσουμε από τη μεριά μας να δουλέψουμε με μεγαλύτερη όρεξη και πάθος, ώστε η ομάδα μας να φτάσει ακόμη ψηλότερα, εκεί που πραγματικά την ονειρευόμαστε και που τις αξίζει να είναι.

Βαγ. Μεϊμαράκης από την Άρτα: “Στις 26 Μαϊου μιλούν οι πολίτες”
«Αισθάνομαι πολύ τυχερός που γυρίζω την Ελλάδα και δέχομαι την αγάπη του κόσμου» είπε προς τα στελέχη της ΝΟΔΕ Άρτας ο Επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ και πρώην Πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
Ο κ. Μεϊμαράκης επισκέφθηκε την Άρτα την Κυριακή και παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Στη συνέχεια στα γραφεία της ΝΟΔΕ αναφέρθηκε στην σημασία των Ευρωεκλογών και στην ανάγκη να μειωθεί στο ελάχιστο η αποχή. Αναφέρθηκε και στην «δύσκολη», όπως την χαρακτήρισε, περίοδο του 2015 και ευχαρίστησε τα στελέχη και τα μέλη της Ν.Δ που βοήθησαν «να σταθούμε όρθιοι, γιατί ήθελαν να μας τελειώσουν» είπε.

«Η δική μου συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο συμβολίζει το βάρος που δίνει η Ν.Δ στις Ευρωεκλογές. Η κάλπη των Ευρωεκλογών είναι αυτή που θα δρομολογήσει εξελίξεις και δώσει το μήνυμα. Δεν πρέπει να υποβαθμίσουμε και να υποτιμήσουμε τα αυτοδιοικητικά και πρέπει να δώσουμε τη μάχη και το κόμμα έχει κάνει τις επιλογές του και τις έχει ανακοινώσει αλλά στην ευρωκάλπη πρέπει να πάμε όλοι, να είμαστε παρόντες, να ψηφίσουμε τη Ν.Δ και να υπάρξει μεγάλη διαφορά. Αν οι πολίτες δεν πάνε να ψηφίσουν ενισχύοντας την αποχή, τότε δημιουργούνται πλειοψηφίες που κυβερνούν για 4 χρόνια και τις αποφάσεις τους θα τις πληρώσουμε όλοι μαζί και αυτοί που πήγαμε να ψηφίσουμε».
Ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε την αισιοδοξία του να νίκη της Ν.Δ στις Ευρωεκλογές και τόνισε χαρακτηριστικά: «Θα σύρουμε τον Τσίπρα σε εκλογές την Τρίτη αν οι πολίτες μας δώσουν τη μεγάλη, συντριπτική πλειοψηφία».

Γιώργος Στύλιος: Ελάχιστες οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στην Άρτα 
Το θέμα των χαμηλών αποζημιώσεων προς τους παραγωγούς εσπεριδοειδών από τον ΕΛΓΑ, για το ύψος των ζημιών από τον παγετό, ανέδειξε στη Βουλή ο Γιώργος Στύλιος. Ο Βουλευτής, με σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό, τόνισε ότι ενώ οι ζημιές σε πολλές καλλιέργειες εσπεριδοειδών στον κάμπο της Άρτας προσεγγίζουν το 100%, η πλειονότητα των πορισμάτων κάνει λόγο για μικρές αποζημιώσεις, λόγω εσφαλμένων υπολογισμών στις εκτιμήσεις.Ο κ. Στύλιος ανέφερε ότι καθημερινά, παραγωγοί που λαμβάνουν τα πορίσματα καταφεύγουν στο Δήμο Αρταίων και διαμαρτύρονται, ενώ ήδη οΑντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μιχάλης Κοτσαρίνης, έχει προβεί σε παρέμβαση προς τα γραφεία του ΕΛΓΑ στην περιοχή προκειμένου να ανταποκριθεί στις ενστάσεις που καταθέτουν οι καλλιεργητές.

Ο Βουλευτής, τόνισε στον κ. Υπουργό, ότι στο πρόσφατο παρελθόν με κάθε μέσο κοινοβουλευτικού ελέγχου είχε παρουσιάσει ενδελεχώς τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στις παραπάνω καλλιέργειεςκατά τη διάρκεια του χειμώνα. Παράλληλα, είχε επισημάνει ότι οι οικονομικές αντοχές των καλλιεργητών έχουν προ πολλού εξανεμισθεί και ότι απαιτείται η εφαρμογή άμεσων και συγκεκριμένων λύσεων προκειμένου να αντισταθμιστούν οι απώλειες στο εισόδημά τους.
Εύλογα, ανέφερε ο κ. Στύλιος, οι μη ρεαλιστικές εκτιμήσεις των πορισμάτων του ΕΛΓΑ, δημιουργούν υπόνοιες ότι δόθηκε κατεύθυνση να μην ξεπεραστεί το 30% ως προς το ποσοστό των ζημιών προκειμένου οι αποζημιώσεις να εξυπηρετήσουν μικροπολιτικές πρακτικές.

«Η Κυβέρνηση, οφείλει με μεθοδικότητα και πρόγραμμα να εκμεταλλευτεί τους διαθέσιμους πόρους και να αποζημιώσει δίκαια τους πληγέντες παραγωγούς. Tα χρήματα του ΕΛΓΑ προέρχονται από τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών. Το κράτος οφείλει να είναι δίπλα στους αγρότες μας και όχι απέναντι» δήλωσε ο κ. Στύλιος, ο οποίος καταλήγοντας ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό:
-Θα ανταποκριθεί ο ΕΛΓΑ στις ενστάσεις των καλλιεργητών ως προς τα πορίσματά του για τις ζημίες;
-Ποια αντισταθμιστικά μέτρα θα λάβετε προκειμένου να μετριαστούν οι απώλειες στο εισόδημα των δικαιούχων παραγωγών;

Με τις κεντρικές ομιλίες σε Πρέβεζα, Άρτα και Ιωάννινα συνεχίζεται η προεκλογική δραστηριότητα του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου και επικεφαλής του συνδυασμού «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργου Ζάψα την Τρίτη 21 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία στο Εκλογικό Κέντρο της Άρτας, στις 20:30.
Την Τετάρτη 22 Μαΐου ο Γ. Ζάψας θα μιλήσει σε κεντρική προεκλογική εκδήλωση στα Γιάννενα, στο ξενοδοχείο Du Lac, στις 20:00.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας ενημερώνουν ότι στις 25/05/2019 ημέρα Σάββατο στις 9π.μ.-1μ.μ.έχει προγραμματιστεί εξωτερική αιμοληψία στον Μεσόπυργο Άρτας.
Η αιμοδοσία διοργανώνεται από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μεσοπύργου.
Προσκαλούνται οι εθελοντές Αιμοδότες να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια διότι οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες.