Ο «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ» στηρίζει τη Κιβωτό του Κόσμου

Ο Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος Άρτης «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ», με ακόμη μια ανθρωπιστική δράση, στηρίζει τη Κιβωτό του Κόσμου και τις άπορες οικογένειες της πόλης μας. Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση Από το Δ.Σ. του Συλλόγου: «Στο κάλεσμα μας ανταποκρίθηκαν και συγκεντρώθηκαν από τα μέλη του Συλλόγου τρόφιμα τα οποία τα παρέδωσαν στον Ερυθρό Σταυρό και σε άπορες οικογένειες.
Τα μέλη του τμήματος ελληνικών χορών του Συλλόγου μας, μικρά και μεγάλα, ανέλαβαν την πρωτοβουλία και συγκέντρωσαν χρηματικό ποσό το οποίο και απέστειλαν στη Κιβωτό του Κόσμου στο παράρτημα της Πωγωνιανής.
Ευχαριστούμε όλα τα μελή μας για την άμεση ανταπόκριση τους στο κάλεσμα του Συλλόγου μας.
Ευχόμαστε οι εθελοντικές δράσεις να είναι μαζικές και να χαρίζουμε χαμόγελο και αισιοδοξία.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ , ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ»

Επίσκεψη και ανταλλαγή ευχών της Δ. Ε.ΝΔ Ιωαννίνων στη Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου
Εν όψει του εορτασμού του Νέου Έτους κλιμάκιο της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Ιωαννίνων από την Πρόεδρο Λένα Σταμάτη, την αντιπρόεδρο Τόνια Κορτζή και τις τομεάρχες Αλεξία Μανουσαρίδου και Ματίνα Παππά επισκέφτηκαν το Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων, όπου συναντήθηκαν και αντάλλαξαν ευχές με το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου ταξίαρχο Κωνσταντίνο Δούβαλη, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ιωαννίνων Βασ. Μουσελίμη, στελέχη της Αστυνομίας καθώς επίσης με αποστράτους και συνδικαλιστές.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου κ. Δούβαλης , ενημέρωσε το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας για το σημαντικό έργο που επιτελούν οι Αστυνομικοί, ιδιαίτερα τώρα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, για τις δράσεις που πραγματοποιούνται και για τρέχοντα θέματα.
Ακολούθησε επιμέρους ενημέρωση του κλιμακίου της Ν.Δ. από τον πρόεδρο των αποστράτων κ. Σπ. Κίτσιο, από το αυτοδιοικητικό στέλεχος και απόστρατο αστυνομικό Κοσμά Βούλγαρη και για τα συνδικαλιστικά θέματα από τον κ. Άκη Κωνσταντινίδη.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
Πρόσκληση για εθελοντική αιμοδοσία
Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας ενημερώνουν ότι το Σύστημα. Πρόσκοπων Άρτας , διοργανώνει στην Άρτα Εξωτερική Αιμοληψία, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 03-01-2022 στο 3ο Λύκειο Άρτας, από τις 9:00 πμ έως τις 13.00μμ. Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας Ευάγγελος Ντάκουλας σημειώνονται τα εξής:
«Καλούμε νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν στις ανάγκες όλων όσων χρειάζονται αίμα.
Οι εθελοντές αιμοδότες που έχουν λάβει μέρος στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά, ενώ στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν τυχόν αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα, 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.
Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα:
• Θερμομέτρηση κατά την είσοδο
• Χορήγηση του απαραίτητου εξοπλισμού ατομικής προστασίας
• Αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας
• Τήρηση των αποστάσεων
Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:
• Να είσαι 18-65 ετών
• Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
• Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
• Να αισθάνεσαι ξεκούραστος
• Εάν έχεις κάνει τατουάζ ή piercing να έχουν παρέλθει 4 μήνες
Δώσε αίμα… Χάρισε ζωή!».