«Ναι» στην Πρόταση για ακτινίδιο ΠΓΕ

Ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς προς το Επιμελητήριο Άρτας

Η Περιφέρεια πρωτοστατεί στη διασφάλιση της ταυτότητας των τοπικών προϊόντων

Την Πιστοποίηση Γεωγραφικής Ένδειξης του ακτινιδίου Άρτας ζητούσε με επιστολή προ καιρού το Επιμελητήριο Άρτας, καθώς και τη συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου για κατάρτιση και υποβολή φακέλου.
Στην επιστολή του Επιμελητηρίου, απάντησε ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνει πως «η ΠΕ Άρτας /Περιφέρεια Ηπείρου είναι θετική σε κάθε συνεργασία με σκοπό τη διασφάλιση και την προώθηση των αγροτικών προϊόντων της Άρτας και της Ηπείρου γενικότερα».

Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρονται τα εξής: «Απαντητική επιστολή απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς σε σχετική επιστολή – αίτημα του Επιμελητηρίου Άρτας, με την οποία ζητείται η συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου στη διαδικασία κατάρτισης και υποβολής φακέλου για την Πιστοποίηση Γεωγραφικής Ένδειξης του ακτινιδίου Άρτας.
Σε απάντηση του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ενημερώνει το Επιμελητήριο ότι ο πρωτογενής τομέας παραγωγής βρίσκεται μέσα στον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας για την ανάπτυξη της Ηπείρου. Η Περιφέρεια
Ηπείρου στήριξε και θα στηρίξει κάθε προσπάθεια που αποσκοπεί στην εξωστρέφεια της παραγωγής και του εμπορίου, με πιστοποιημένα και ποιοτικά προϊόντα που θα χαρακτηρίζουν την περιοχή μας.

Τονίζει ότι ο Περιφερειάρχης και η Περιφέρεια Ηπείρου γενικότερα, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, όπως ο οργανισμός ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, προωθούν και συνδράμουν τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου τα Ηπειρώτικα προϊόντα να λάβουν Πιστοποίηση Γεωγραφικής Ένδειξης, να προστατευτεί η προέλευσή τους και η ταυτότητά τους, να διασφαλιστεί η ποιότητά τους με νόμιμα σύμβολα και ενδείξεις στις συσκευασίες τους, έτσι ώστε να καταστούν ανταγωνιστικά σε μια ολοένα και πιο απαιτητική διεθνή αγορά προϊόντων.
Επισημαίνει ότι η Περιφέρεια Ηπείρου πρωτοστατεί τόσο στη διασφάλιση της ταυτότητας των τοπικών προϊόντων όσο και στην προβολή και την προώθησή τους στις διεθνείς αγορές.
Τέλος, ο κ. Ψαθάς στην απάντησή του υπογραμμίζει ότι η ΠΕ Άρτας /Περιφέρεια Ηπείρου είναι θετική σε κάθε συνεργασία με σκοπό τη διασφάλιση και την προώθηση των αγροτικών προϊόντων της Άρτας και της Ηπείρου
Γενικότερα».