Στην κατάψυξη η πεδιάδα

Θερμοκρασίες μέχρι και -7 καταγράφηκαν σε περιοχές της Άρτας

Μέχρι το Σάββατο η διορία της αναγγελίας στον ΕΛΓΑ

Όλοι θα κάνουν δηλώσεις-να δοθεί παράταση

Τελικά τα ξημερώματα της Τετάρτης μπήκε στην κατάψυξη και η πεδινή Άρτα. Με τον υδράργυρο να κινείται ανάλογα με τις περιοχές από -4 μέχρι και -7, οι παραγωγοί σε ολόκληρη την Άρτα, θα σπεύσουν να κάνουν δηλώσεις ζημιών στον ΕΛΓΑ.
Και τούτο επειδή, ενώ την προηγούμενη παγωνιά τα μηχανήματα κατέγραψαν θερμοκρασίες μέχρι και -3, που είναι το όριο, αυτή τη φορά ο παγετός ήταν σε όλες τις περιοχές πολύ κάτω από το -4.

Αντιπαγετικά
Από νωρίς το βράδυ της Τρίτης ξεκίνησαν να δουλεύουν τα αντιπαγετικά συστήματα όμως στη συνέχεια σχεδόν το 30% των γεωτρήσεων έμειναν από νερό με αποτέλεσμα σε όσες περιπτώσεις δεν δούλεψαν κανονικά τα αντιπαγετικά να γίνουν ζημιές οι οποίες θα φανούν στις επόμενες 3-4 ημέρες, ενώ όλοι θα αναμένουν τις κινήσεις από τον ΕΛΓΑ Ηπείρου ώστε να εκτιμηθούν οι ζημιές με τον καλύτερο τρόπο.

Δηλώσεις
Μιλώντας με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο του Δήμου Αρταίων, τον Μιχάλη Κοτσαρίνη, μας επιβεβαίωσε πως υπήρξε παγετός και πως πρέπει όλοι οι παραγωγοί να σπεύσουν στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στον Δήμο Αρταίων για να υποβάλουν δηλώσεις ζημιών.
Να σημειωθεί πως η προθεσμία για την αναγγελία είναι το Σάββτο, όμως όπως δήλωσε ο Μιχάλης Κοτσαρίνης «θα πρέπει να δοθεί παράταση και να συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να προλάβουν όλοι οι αγρότες-παραγωγοί να προχωρήσουν με άνεση στις δηλώσεις τους, με δεδομένα και τα μέτρα λόγω της πανδημίας που υπάρχουν».

Στην Ήπειρο
Στην κατάψυξη παραμένει και η Ήπειρος με τις θερμοκρασίες να βρίσκονται αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν. Στα Ιωάννινα στους -12 βρέθηκε το Τέροβο, -11 στην Τύρια και -10 έδειξε στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων (Πανηπειρωτικό), στο Επισκοπικό, στην Ελεούσα, στο Ανήλιο και στην Αγία Κυριακή. Στους -9 βρέθηκαν τα Θεοδώριανα Άρτας ενώ σε αρνητικές θερμοκρασίες βρέθηκαν και παραθαλάσσιες περιοχές καθώς η θερμοκρασία έπεσε στους δύο βαθμούς υπό το μηδέν στην Ηγουμενίτσα αλλά και την Πρέβεζα.